Ilkayy Srfdmr37 değerin kaç canım ben 5 ile 1 sene boyunca hamile kalamadım 2 indiği ay hamile kaldım dahliye demişti zaten bu değerle zorlanırsın hamile kalmak için dedi
Ogrtmenhnm Srfdmr37 canım ben… Hemde aşırı yüksekti anti tpo 36.000 çıkmıştı düşün yani ben başta o değerleri görünce kanserm falan sanmistm hatta bana da doktor gebelik çok zor dedi ama ilk deneme de hamile kaldım hem anti tpo hem de anti TG aşırı yüksek benim. Hamile kaldığım ay da TSH 19 çıkmıştı ilacin dozunu baya arttirtik
kedidirokedi Srfdmr37 anti tpo yüksek olunca haşimato hastası oluyorsunuz onun hamilelikle alakası yok genelde doktorlar t3 ve t4 değerlerine bakıyorlar o değerlerinde sağlıklı bir gebelik için 2.5 ve altı olması gerekiyor
Cicek10 Srfdmr37 benim baya yüksekti tüp bebek ile hamileyim zaten benim normal yolla olması imkansız ama troid ilacı düşürdü şimd çok iyi seviyede ilaca en düşük dozda devam ediyorum
Srfdmr37 Ilkayy benm tshm3 ama anti tpo yüksekti ilaç kullanıyorum düşüşte şuan ama gebelik hala yok 5 ay oldu
Elfsndkl Tiroid ilacı kullanıyorum şuan hamileyim bende . Hamile kalmadan önce doktor tiroidim 5 de idi doktor hamile kalamassin dedi ve ben o ay hamile olduğumu öğrendim.
Ilkayy Elfsndkl bünyeden bünyeye değişiyor canım benimde 5 ti 1 sene hamile kalmadım 2 indi öyle kaldım hamile
Nssyclk Ben de 5.4 ile hamile kalmışım haberim bile yoktu. Sonra ilaçlarla olması gereken değere indi. Ayrıca doğum yaptıktan sonra çocuk doktorunuza hamileyken tiroidinizin olduğunu mutlaka söyleyin. Bana kendisi sordu söyledim ve bebeğimin de tiroidine baktılar benden geçmiş olabilir diye. Çok şükür geçememişti.
-YildizTozu- Anti tpo antikor değerini gösterir bu da bazı otoimmun hastalığa sebep olur. 5 civarındaki değerlerinizden bahsetmişsiniz ama sanırım tsh değerinizden bahsediyorsunuz. Ben hashimato+hipotiroid hastasıyım. Benim anti tpo değerim 1000+ di yani en üst sınırda ve hamile kaldım. Burada önemli olan tsh t3 ve t4 değeriniz 🍀
Srfdmr37 -YildizTozu- tshm3 e indi 4.96 ydı diğer değerlerim t3 ve t4 normal. Anti tpo 200 lerdeydi en son baktırcam şimdi tekrardan
Mk34 Yüksek iken gebe kalmak zorlaşabiliyor yani ihtimal düşebiliyor.Zaten saglıklı bir gebelik geçirmeniz içinde değerinizin normal seviyelerde olması gerekir
pol34 Graves hastasıyım ilk Anti tpo değerim 600dü o civarda hamile kaldım. Gebeliğin ortalarında tekrar ölçüldü 330 çıktı en son 1 ay kadar önce gittiğimde nasıl oldu anladım 2,5 çıktı. Bir daha da gidemedim pandemi nedeniyle endokrin bölümü kapatıldı.
lentil Srfdmr37 şu an test sonucuma bakamıyorm yanmda değil ama benim tsh 3 hariç hepsi aşırı yüksekti. En yüksek ve doktoru korkutan tiroid antikoruydu ama hamile kaldım