Herkese merhaba
öncelikle baştan belirtmem gerekirse hikayem hem uzun hem de olumsuz yönleri bulunuyor etkilenecek olanlar okumasın lütfen.
hamileliğim çok zorlu geçmedi bir kaç kez az bir kanama ilaç kullandım bir kez de doğum sancılarım başladığı için bir gece hastanede yattım (31+5) günler geçtikçe erken doğacak galiba dediğimiz oğlumuz 38. Haftaya gelmemize rağmen doğmadı. 38+3 günlük iken rutin kontrolüm vardı doktorum ultrason ile muayene etti sıkıntı yoktu Bir sonraki randevu günümü verdi nst ye git sonuca bakalım dedi çıktım ben. Nst de düzenli sancılar çıktı ben hissetmiyordum bunları hemşire akşama tekrar gelebilirsin doğum başlamış gibi dedi doktorum sonuca bakınca alttan muayene edelim dedi daha önce hiç etmemişti ettiğinde 3-4 cm açıklık var doğum başlamış bu gece buradasın dedi. Eve gidip hafif bir şeyler ye hazırlık yap 7 de gel dedi. Leyla gibi eve gelip hazırlık yaptık hastaneye gittik tekrar ilk oğlumda bizimle kaldı kimse ile kalmak istemiyordu. Geri gittiğimizde açılma 5 cm olmuş her şey iyi gidiyordu hala sancım yoktu gece ara ara nst bağlandı ara ara muayene edildi ama açılma ilerlemiyordu sabah 6 cm oldu ve açılma kaldı doktorum suyu patlattı açılma hızlansın diye ama maalesef o da etki etmedi 6 cm de devam ediyorduk hastaneye yatalı 12 saati geçmiştik suni sancı vermek zorunda kaldık ((doktorum müdahalesiz doğum yaptırmak istediği için süreç uzun sürdü) bu sırada ben epidural istedim artık gücüm yok uyumak istiyorum dedim epidural verildi akşam saat 7 oldu hala açılma aynı ama kasığımda inanılmaz bir acı vardı sancı değildi hiç geçmiyordu ebe kontrol edince idrar torbamın dolduğu anlaşıldı şişlik olmuş bebek de o yüzden ilerleyemiyormuş onu boşaltınca bebek gelmeye hazırdı 1.5lt idrar çıktı epiduralden hissetmemişim ben. 21 de doğumhaneye indik 21.28 de oğlum doğdu 2 iç bir dış dikişim var kesi atılmadı. Babası da girdi doğuma kordonu o kesti. Her şey çok iyi giderken 7. Günümüzde gece birden yoğun bir baş ağrısı ile uyandım ama çok zorlayıcı bir ağrıydı bir anda ölüyorum sandım eşime hemen hastaneye gidelim dedim o arada tansiyonuma baktı 15 e çıkmış benim 10 un üstüne hiç çıkmaz babam ile beraber hastaneye gittik hastanede ağrı kesici tansiyon düşürücü ilaçlar vs uygulanırken doktorum gebelik zehirlenmesi olduğunu fark etti normalde bu kadar geç olmazken düşük bir ihtimali yakalıp olmuştum ili gece hastanede yattım bugün hastaneden çıkışım 2. Günü hala tam düzelmedim tansiyonum ilaçla kontrol altında olmasına rağmen ayağa kalktığımda baş dönmesi yaşıyorum hiç iş yapamıyorum sadece oğlumu emzirip altını değiştiriyorum kucağımda yürüyemiyoruz ama bunlar da geçecek biliyorum herkese kolay doğumlar diliyorum inşallah hepiniz bir an önce sağlıkla kucağınıza alırsınız yavrularınızı 🙏🙏🙏