Sanki hiç doğum hikayesi yazamayacağım diye düşünüyordum. Çünkü bebeğim son güne kadar doğum kanalına bile girmemişti. Ben hamileliğim boyunca kontrollere hem devlet, hem özel şeklinde ilerlemiştim. Son ay devlette doğum yapmak istediğim için artık özeldeki doktoruma gitmiyordum. Ama son 3 haftadır her kontrolümde devletteki doktorum nst’lerin kötü, bebeğin hareketi az diyip beni acile yolluyordu. Artık psikolojim bozulmuştu. Acilde nst’ye bağlayıp bir şey yok diyip eve gönderiyolardı. Kimse bir şey açıklamıyordu niye neden böyle diye. En son Pazartesi kontrolümde de aynı şeyi yaşadım. Bir gün sonraya doppler istedi doktorum. Ve Cuma burdayım, mutlaka bana uğra dedi. Bu arada devlette randevu problemi var malum. Randevusuz da olsa gel dedi. Ama hala bir şey açıklamıyor :) Neyse Salı dopplerime girdim devlette. Oradaki malum radyoloji uzmanı, çekip geçer ultrasonu. Sekreterine rapor yazdırırken amniyon azalması vesaire dediğini duydum. Ama sanıyorum ki bu haftalarda su azalması normal ya, ondan bahsediyor. Eşim normalde bir şey yoktur, senin evhamın diyen birisiyken bir anda gel özeldeki doktorumuza kontrole gidelim, için rahat etsin dedi. Onun zoruyla gittim. Ve ben daha tam açıklama yapmadan direkt suyu normale göre çok azalmış. Hareketi o yüzden az dedi. Direkt nst’ye yönlendirdi. Ama hala doğururum diye beklemiyorum. 😁 Yataktan kalktığım gibi, mutsuzca gitmişim hastaneye. Sancıların başlamış ufaktan, suyun az, seni doğurtalım dediler. Çok ani olduğu için, eve gidip sancıları çekeyim ve hazırlanıp öyle geleyim diyorum ama bırakamayız bu suyla dediler. Bir anda kendimi çatı muayenesinde buldum. Normal doğum istiyordum çünkü. Çatın çok müsait, sancıların da artıyor ama açıklığın çok az dendi. Bu şekilde gelen giden çatı muayenesi yaptı bana saatler boyu. Suyumu da açıklığım ilerlesin diye ebe patlattı. Bebek aşağı kadar indi ama benim açıklığım ne yazık ki 3 cm. Ve 6 saattir sancı çekiyorum. O ara ebeler filan bak gel sezaryen yapalım, dayanamıyorsun diyip durdu ama son dakikaya kadar normal doğum deneyelim dedim. Bu arada o vajinal muayenelerden o kadar sıkıldım ki epidurale razı oldum en sonunda. Epidural sonrası kafam bi hoş oldu. Artık afedersiniz kim parmaklarsa parmaklasın hissetmiyorum 😁 En son doktorum geldi muayeneye poliklinikten çıkıp. Ne yazık ki bebek strese girip kakasını yapmaya başlamış. Bunun ne demek olduğunu biliyorsun di mi dedi. Kakasını yutması çok tehlikeli değil mi dedim. Evet, karar ver ve acil sezaryene alalım seni dedi. O dakikaya kadar vajinal doğum isteyen ben, lütfen sezaryene dönelim, bebek etkilenmesin dedim. Bir anda ameliyathanede buldum kendimi ve 27 Nisan 2021 saat 18.34′te 5 dakika gibi kısa bir sürede kızım Gökçen geldi. 💕 Saatler boyu normal doğum sancısı çekip sezaryenle geldi ama geldi çok şükür. Doğduktan yarım saat sonra daha onu emzirirken gelip indirekt coombs testi pozitif çıktı, yoğun bakıma yatırmamız gerek diyip alındı benden. Alt grup kan uyuşmazlığı varmış bizde. Hani şu normalde bilinen rh faktörlü kan uyuşmazlığı var ya, ondan değil. Bizimki az bilinen, az görülen bir tür. Ve bu bebekler normallere göre sarılığa çok dirençli oluyor. Doğar doğmaz sarılıkla doğdu yavrum. Şu an 3 gündür küvezde ışın tedavisi görüyor. Çok uzun oldu ama buraya kadar okuduysanız dua edin de bugün yarın sağlıklı olarak çıksın yavrum lütfen. 😊