iremdgts28 Canım benimde hiç açılmam yoktu 41. Haftaya kadar bekledik ne sancım vardı ne açılmam suni sancıyla normal doğm yaptım özel hastanelerin çoğunda sezeryana yöneliyorlar bence bi sorun olmazsa normal istiyorsan normal doğumdan yana dur
Semrakrbck iremdgts28 bunu da ilk defa duydum özeldekilerin sezaryene önermeleri çok saçma ya bende bekleyecem son güne kadar
Semrakrbck iremdgts28 aynen normal doğum istiyorum bide zaten zamanı var sıkıntı da yok beklemek en doğrusu
Vosvosgil Kızlar benim ara ara giriyo sancı çok değil ama bebek hep taş gibi doktora gitsemmmi bunun için 38+5 haftalıgım ilk gebeligim 🙄
Sonfeyz Vosvosgil düzenli sanci olursa dogum basliyor ara ara oldugunda yalanci sanci oluyor ben de 34 hafta oldum bu sabah uykumdan uyandiracak sekilde sanci geldi otuz sn bir dk gibi surup gecti bir iki saat içinde oldu ve gecti yalanci oldugunu anladim. Uzun sure sabit araliklarla olursa ve gecmezse ben de heyecanlancaktim ama ikinci dogum olacagi icin az cok biliyorum artik sanci nasil olacak
iremdgts28 Semrakrbck ben çok duydum inanki normal doğuma engel birşeyin yoksa boyun bence hiç sorun olmaz
Aybigen Semrakrbck herhangi bi risk yoksa 40 a kadar bekleyin. Doğum dediğiniz bı anda da başlayabilir. Bazen 2- 3 cm açıklıkla günlerce de beklenebiliyor. Normal istiyorsanız bekleyin.
Semrakrbck Aybigen normal istiyorum dün doktor öyle deyince ümitsizleştim resmen sonra burdakiler sağolsun fikrimi değiştirdiler
Vosvosgil Semrakrbck ağrı yapıyor arada bi korkmaya başladım bide ya dogum anında bişey anlamazsam da bebege zarar gelirse korkum var 🙄🙄🙄
Semrakrbck iremdgts28 yani ilk defa duydum sıkıntı yaptım kendime inşAllah açılmam olur 40a kadarda beklemek istemiyorum nedense 😊
iremdgts28 Semrakrbck sen dua et sadece benimde hiç açılmam yoktu 41. Haftaya kadar bebeğimin suyu azaldığı için ytış verdiler suni sancıyla başladı açılmaya 17 saat sonra doğum yaptım
Semrakrbck Vosvosgil bende onu düşünmüyor değilim ama zaten sancılar sıklaşınca ve su gelirse hastaneye gidersiniz beklemeden 2 hafta önce kardeşimde doğum yaptı suyu gelmişti geç hastaneye gittiklerinde bebeği nefes almakta zorluk çekiyordu
Semrakrbck iremdgts28 Her durumu düşününce çok panikliyorum inşAllah o kadar kalmaz sancım gelir hemen bide son haftalar her an ne olacak diye düşünüyor insan
Vosvosgil Semrakrbck alllah korusun iyi olmuştur inşallah bebişte ne zamn gidecegini bilememek adamı daha çok strese sokuyor.
iremdgts28 Semrakrbck hiç panik yapma kendini ne kadar kasarsan açılman o kadar zor oluyor hep pozitif düşün Allah yar ve yardımcın olsun inşallah benim hiç sancım yoktu doğuma giderkrn ateşim yükseldi akşam bi anda 38 oldu karnımda kasılmalar başladı 5 dakikada bir karnım sertleşiyordu ve bebek hareketlerinde azalma vardı o sebeple gittim hastaneye orda alttan muayene ettikten sonra kendi sancım başladı azar azar ama yeterli değildi suni sancı süreci hızlandırıyor
Sonfeyz Semrakrbck 40 hafta dolmasi gerekmiyor mu? Benim ilk bebegim 40+6 da normal dogdu. Doğmasa 41. Haftada sezaryenle alalim demisti neyse ki oğlum normal dogumla gelmeyi secti. İkinci gebeligim yine ayni doktora gidiyorum bir aksilik olmadigi surece haftasini tamamlamasini beklemek isterim. Be kadar gec dogsa o kadar iyi diye dusunuyorum tabi sartlar uygunsa.
Semrakrbck Sonfeyz yani 41 haftaya kadar amniyon sıvısı kalırsa sorun olmuyor ama 39 40 en ideali tabi doğumun ne zaman olacağını bilemiyoruz ki her an beklemekte oluyoruz
Yagmurtekinn Sonfeyz illa 40 olması gerekmiyor 36 hafta 9 aya tekabül ediyor. 36 dan sonra doğum her an olabilir bebeği çok etkileyecek bir durum olmuyor.
Yagmurtekinn Semrakrbck çatın darsa eğer o yüzden öyle söylemiş olabilir, doktorlar bi sıkıntı olmadıkça bekletiyorlar ama bildiğim kadarıyla sezeryan 38 39 da yapılıyor bazen beklenildiğinde bebeğin kakasını yeme, plasenta kireçlenmesi gibi durumlar olabiliyor
Semrakrbck Yagmurtekinn yani doktor bakmadı ebe baktı zaten ama açıklık yok dedi sonra sezaryen önerdi ama bir hafta daha bekleyelim de dedi