Selam güzel anneler
Her gece olumlu olumsuz tüm doğum hikayelerini okurdum nihayet yazmak bana da nasip oldu 💕
Hamileliğim mide bulantıları yönünden çok sıkıntıkı geçti. Ben 9 ay boyunca kustum ama öyle ya da böyle her anına bin şükür diyorum şuan. Gelelim doğum hikayeme
normal doğum çok istememe rağmen gerek pozisyon yönünden gerekse çatı muayenesi yönünden doktorum bunun mümkün olmayacağını söyledi. Bende doktoruma güvenerek planlı sezeryanı tercih ettim ve 26 nisan pazartesi gününe gün aldım. Planlı sezeryanın en kötü tarafı doğumun ne zaman olacağını bildiğiniz için vakit geçmek bilmiyor🙈
fazla uzatmadan hemen hikayemize başlıyorum. Pazartesi saat 16.00 gibi ameliyathaneye alındım. Yapılacak işlemleri önceden tek tek anlattılar ve ben gayet rahat girdim. Spinal iğnesinin çok acıttığını söyleyenler oldu ancak yapılarken hiç acı hissetmedim. Anında uyuşma başladı zaten. Sonrasında sondam takıldı onda da bişey hissetmiyorsunuz. Burda okuduğum tüm sezeryan doğum hikayelerinde çekiştirmelerin hissedildiği yazıyordu ama ben onları bile hissetmedim 🙈 yaklaşık 15 dakika sonra bebeğim doğdu ve o anı dünyalara değişmem. Bebeğimle ten tene temas okuduktan sonra solunumunda sıkıntı yaşadığı için hemen yenidoğan yoğun bakımına alındı gözetim altında tutulması için. Sonrasında benim dikişlerim atıldı ve odaya alındım. Ben odaya alındıktan 10 dakika sonra bebeğimi getirdiler ve her şey yolundaydı çok şükür. Uyuşukluğum geçince sondamı çıkardılar ve inanın kızlar korkulacak hiçbir şey yok. Hissetmiyorsunuz bile. Şuan biz 3 günlük olduk bile. Ve 9 ay boyunca yaşadığım her şeye şükrediyorum💕
önerilerim;
depend kesinlikle alınması gereken bişey. Resmen kurtarıcı
Dopum sonrasında bol bol kayısı suyu ve nescafe için. Kayısı suyu gazınızı çıkabilmeniz için nescafe ağrınız olmasın diye. Kesinlikle işe yarıyor
Seseryan olmuş olmanız yürümenize engel değil uyuşukluk geçmeye başlarken ayaklarınızı hareket ettirmeye başlarsanız yürümeniz kolaylaşır ben ilk yürüyüşümü eşimle ikinci yürüşümü tek başıma yapmıştım.
ben yanıma süt sağma makinası almıştım ama benim sütüm hemen geldi. Yanınızda olmasında yine de fayda var.
biraz uzun oldu ama bizim hikayemiz bu kadar. Soru sormak isteyen annelerimizin sorularını cevaplayabilrim. Herkese kolay sağlıklı doğumlar diliyorum 😌