Karnımızdayken başlayan o muhteşem duygu kucağımıza alınca daha bir tarifsiz oluyormuş 🙏🏻 Bende nereden başlayacağımı bilmediğim için hislerimi bir kenara koyup hikayeme giriş yapıyorum 👶🏻
22.04.2021 de sabah kontrolümüz vardı, 39+6..
Doktorum neredeyse tüm kontrollerimizde bebeğimin keyfinin yerinde olduğunu belki 40+ hatta 41+ları bile göreceğimizi öngörüyordu. Tabii canı ne zaman isterse o zaman gelicek diye de hep konuşuyorduk ama o sabah kontrolümüzde de açılmam ve sancım (ilk kez o gün sancım çıktı ona da doğum sancısı değil hazırlık dedi zira yüksek değildi) olmadığından en az bir hafta daha bekletir bizi diye konuştuk çıktık hastaneden geldik eve. Saat öğlen 12 filan. O günün gecesi çok ince sancılarım oldu, bana göre, ama nst öyle dememişti. Eve geldiğimizde şiddetlenmeye başladı. Yalancı sancı sandık, çünkü daha bir kaç saat öncesi kontrol yapıldı açıklık yok bişi yok, doğuma hazırlanıyor vücut dedik ihtimal bile vermiyoruz. Derken 14:00 civarı anneme dedim ara doktorumu bu yalancı sancıysa da bana bi çare söylesin, sancım geldiğinde çığlığı basıyorum o ayrı. Napalım olucak o kadarı da 😅 telefon konuşması sırasında da benden bi çığlık kopunca dedi ki hemen gelin nst bağlayacağım. Gittik nst bağlamadan açılmaya baktı, 5 cm olmuş bile.. Kontrollerim tıp merkezinde doğum yapacağım hastane de 20 dk kadar uzaklıktaydı. Hemen geçin hastaneye geliyorum bende dedi, sekreterine randevuları iptal ettirdi. Biz çıktık yola. Gidiyoruz ama, durup durup çişim geliyo diyorum sancıyla bir pinçik yapıyorum meğerim suyummuş o da 😅 ilk gebelik, ilk doğum, ilk tecrübe olunca anlamıyoruz haliyle.. Hastaneye giriş yaptığımızda 15:40tı saat 15:54te bebeğimi kucağıma aldım, elhamdülillah 🙏🏻 Doktorum doğuma yetişemedi bu arada, 4 kesi atıldı, dikişlerime yetişti ama 😅 O kadar hızlı gelişti herşey.. Buarada sonradan öğrendim ki doktorumu bile bekleyememe sebebimiz doğumhaneye girdiğimde açıklığım 8 cm olmuş.. Doğum çoktan başlamış, yollarda doğuruyordum diyorum gülüyorum şimdilerde 😅
Buarada; çığlıklar içinde evden çıkarken alt komşuma Meryem Ana otunu verdirip suya koydurmayı da ihmal etmedim, inanç meselesi mutlaka ama onu da paylaşmak istedim 🥰
Minik bir bey onunla ilgilenmemi beklediğinden çok detaya giremesem de kıssadan hisse bizim hikayemiz de böyle güzel anneler..
Hepinizi sevgiyle kucaklıyorum ve rabbim sizlere de böylesi bir doğum nasip etsin diyorum 🙏🏻
Sağlıkla kalın 🥰💕