Merhaba kızlar, bende artık doğum hikayemi yazmak istedim.
Pazartesi günü 40+0 da doktor kontrolümüz vardı. Kalp atışları vs normaldi. Ama suyunda azalma ve bulanıklık görüldü. Doktorum kaka yapmış olabilir beklemeyelim, yarın yada bu gece gel yatısını yapalım dedi. Bizde ertesi gün 40+1 için salı günü yatış istedik. Dün öğlen 13.00 da hastahaneye yattık. Hastahanem izmir ata sağlık hastahanesi doktorum dışarıdan özel anlaşmalı olduğum Engin Sarıca. 14de doktorum geldi. Suyumu patlatacağını berraklık kontrolü yapacağını ona göre doğumu ilerleteceğini söyledi ve 14 de suyumu patlattı. Suyum patladığında yani hastahaneye gittiğimde açıklığım 4cm di. Özel bir ebeyle de anlaşmıştım ki iyi ki yapmışım o süreci tek başımıza atlatamazmışız. Çok çok yardımcı oldu. Aktif doğum için egzersizler, plates topu nefes calısması derken bende hiç sancı yoktu. Doktorum 17.00de geldi açıklığım 7cm olmuştu. Ve ben sancı geldikçe bu mu yani bu bildiğin adet sancısından düşük diyordum çünkü adetlerim çok çok sancılı geçerdi. Bu şekilde saat 21.00 e kadar sancı cektim. Saat 21.00 dan sonra sancılar oldukça arttı. Artık tolere etmekte zorlandığım hal almıştı ve o adet sancısı diye tabir ettiğim sancıyı geçmişti. Sancı geldikçe plateste zıplama derken ebem sıcak suya sokup belime masajlar yaptı bit tek o rahatlattı beni. Yarım saat 45 dakika kalmışım duşta. Sancılar 2dkda bir 1 dakika kadar sürmeye başladı ve ben artık beni sezeryana alın demeye başladım. O sıra saat 23.00 oldu ve doktorum epidurel yapalım 1 doz ve sen 1saat uyu dinlen dedi kabul ettim. 23.00de 1 doz yapıldı. Ama sancılarımı asla kesmedi. Sadece cok uykum geldi gözümü açamıyordum. Sancı geldikçe resmen uyuyarak karsıladım. O sırada doktorum tekrar geldi ve kesmedi dedim 1 doz daha yapalım dedi, ben beni sezeryana alın derken muayene ettiğinde tam açıklık olmuş ne sezeryan ne epidural hemen doğumhaneye iniyoruz dedi. Saat 23.37 di. Doğumhaneye indik. Örekede doğum yapacaktım. Öreke ortam mumlar vs hazırdı. Eşim arkama oturtturuldu. Ben ona doğru kendimi bıraktım ve şaşkınlıkla napılcağını bekliyodum. Doktorum elime bir eldiven verdi ve giydirdi. Şimdi elini götür bebeğinin kafasını hisset dedi. Ve resmen kafası elime geliyodu😱 şimdi yavaşça ıkın ve bebeğini aşağı iktir dedi. Gülerek eğlenerek yapmaya başladık. Beni yormamak için dinlendiriyordu beni. 6-7 ıkınmamdan sonra Asilimin sesini duydum doktorum hemen ten tene temas yaptı. Kordonu kesildikten sonra çocuk doktoru tüm kontrollerini yaptı. 1gün önce kontrolde 3600 çıkmıştı ama 3200 50cm doğdu oğlum. Doğarken kafasına elini koyduğu için ufak bir yırtık olduğu için bağ dokuya 2 dikiş attığını söyledi. Şimdi yanımda uyuyor güzel oğlum. Allah isteyen herkese bu duyguyu nasip etsin😍