Herkese merhaba sizlere sezeryan hikayemi çok uzatıp sıkmadan anlatmak isterim.
öncelikle sezeryan olma isteğim benim tercihimdi. Doktor korkum, panik atak problemim vardı. Aynı zamanda kadın doğum doktoruna muayene olamıyordum buna çatı muayenesi dahil. Doktorum sezeryanın benim için daha sağlıklı olduğunu söylemişti zaten.
Gün alındı ve 22.04.2021 tarihinde sezeryan için hastaneye yatış yaptık. benim gibi panik atak biri gayet kendimi hazırlamıştım gece çok rahat uyudum ertesi gün 14 te olan ameliyata 10 da uyanıp duşumu alıp gittim :)
Hemen nst ye bağlandım ve damar yolum açıldı. Eşim benimle ameliyata girecekti bu da beni çok rahatlattı tabi. Saat 13.45 gibi ameliyathaneye indik. Çok heyecanlı olduğumdan biraz ağladım anestezi uzmanı çok tatlı biriydi şimdi seni rahatıcam dedi ve kilomu sordu çok çok hafif anestezi verdi. Kendimdeydim fakat rahatşamıştım, o sırada spinal iğnem vuruldu. Asla ve asla can acıtan iğne değil hele ki o yapılan rahatlatıcıdan sonra anlamadım bile. Hemen yatırdılar hemşirelerin bacaklarımı açtığını hissettim sonda için kapatmaya çalıştım refleks olarak ama uyuşmaya başladığım için onu da hissetmedim. Eşimi yanıma çağırdılar o sırada ameliyat başlamış. Doktorum hemşireyi çağırdı bebek çıkmamış , hemşire yukarıdan 2 kere bastırdı sadece o sırada bi baskı hissettim hafif nefesim kesildi ama o da canımı acıtmadı. O sırada bebeğimin sesini duydum ve sağlıkla doğdu çok şükür ben bebeğimi izlerken ameliyat devam etti ve sonunda bitti. Bu aşamaya kadar sadece hemşirenin bebeği iteklemek için yaptığı baskıyı hissettim . Benim gibi korkan varsa inanın korkulacak asla bi şey yok acı hissi yok :)
ameliyat sonrası taburcu olana kadar süreç şu şekilde oldu;
yaklaşık 6 saat spinal Etkisi devam ediyor. O hep okuduğum karna bastırma olayı da sanıldığı kdr zor değildi doktorum hafif hafif bastırarak Rahmi muayene etti bi daha da ne hemşire ne doktor gelip muayene etti. 5. Saatte de sonda ağrısız şekilde çıkarıldı, hala hafif spinal etkisi olduğu için sanırım.
bu sırada biz sütüm gelsin diye sürekli elektrnik pompa ile masaj yapıyordum, sol göğsümden çok hafif süt geldi ama sağ göğsümde yoktu süt. Tavsiyem süt pompanızı yanınızda götürmeniz ben çok faydasını gördüm.
ben istedikçe hemşireler sağolsun ağrı kesici yaptılar , 8 saat sonunda sonunda gaz çıkardım ve katı gıda yiyebildim. Bunun için bol bol kayısı kompostosu tükettim.
ertesi gün aynı saatlerde pediatri doktoru ve kadın doğum doktorumun onayı ile taburcu oldum.
şuan 6. Gün bitmek üzere ilk 3 gün zor itiraf ediyorum ama sabretmek gerekiyor geçiyor ağrı kesicilerle bu süreç daha kolay oluyor. Yanınızda size destek olan bi kaç kişi olsun mutlaka.
herkese sağlıklı doğumlar dilerim :)