Herkese merhaba güzel anneler ve anne adayları. Bende 27.04.2021 sabah saat 06.11 itibari ile bir anne oldum 🤲🏻 İlk gebelik ilk bebek ilk doğum herşeyin ilki herşeyin en unutulmazını yaşadım. Çok uzatmadan doğum hikayeme geçeyim. Pazartesi gündüz hiçbir doğum belirtim yoktu. Ama hislerim vardı sanki. Vücut temizliğimi yeni yapmış olmama rağmen üzerinden bir geçeyim dedim doğum çantamı filan kontrol ettim. Annem yanımda kalacağı için anneme çanta hazırladık filan… Akşam saat 11 gibi uyumaya gittim. (Annemlerde kalkacaktım pazartesiden itibaren ilk gecesinde doğum yaptım 😂) gece saat 2 de tuvalet ihtiyacım için kalktım geri yatağıma döndüm. Saat 3 te tekrar tuvalet ihtiyacı duydum gittim uzun sürdü tuvaletim ve hafif sancım vardı. Ama son zamanlar olduğu için yalancı sancıdır dedim. Yatağıma geri döndüm. Sancım rahimden başlayıp belime doğru yayılıyordu. Adet sancısı gibi ama başka bir taddı. Yön değiştirdim geçmedi. Eşime mesaj attım ben sanki bu gece doğuracağım gibi hazırlıklı ol dedim. Sonra kalktım yatakta oturdum. Birden yine sancı girdi ve çamaşırıma yoğun akıntı hissi gibi birşeyler gelmeye başladı. Tuvalete koştum açık pembe kanamalı suyum gelmeye başladı. Annemi uyandırdım. Annem benden panik ne yapacağını şaşırdı. Annemi ben sakinleştirdim 😂 sakin ol ilkeri ara ben duş alacağım dedim. Sonra güzel sıcak bir duş aldım bel bölgeme güzelce masaj yaparak duşumu abdestimi aldım hastahaneye doğru yola çıktık. Hastaneye gittiğimizde saat 4.30 du. Yolda ve hastanede suyum gelmeye devam ediyordu. Acilden giriş yaptık nst bağladı nöbetçi hemşire. Sancım 130-140 baya yükseklere çıkıyordu. Ebe alttan muayene edeceğim açıklığın var mı bakacağım dedi. Oda ne 😀 açıklığım 4-5 cm. Hemen yatışımız yapıldı odamıza çıktık. 20 dk sonra tekrar geldi ebe açıklığa bakmak için 7 cm olmuş doktoruna haber veriyorum hemen gelsin hızlı açılıyorsun dedi. Ben odaya çıkar çıkmaz hemen Meryem ana otunu suya koydum annem okumaya başladı ve sancı çekerken yatmadım odada salavat çekerek yürüdüm inşirah süresi okudum bol bol. Ebe geldi açılman hızlı ilerliyor doğumhaneye gidiyoruz dedi. Hemen otun suyundan bir yudum aldım sen yardım et allahım dedim. Doğumhaneye indik ebe hayretler içinde ilk doğum bu kadar hızlı açılman nasıl olur dedi 🙈 saat 05.50 de doğumhaneye indik. 06.11 de kızım nazlıyı kucağıma verdiler. Doğumdan kucağımda kızım ile çıktım. Doktor geldiğinde hocam bana epidural verin diye yalvardım ama nafile. Tam açıklık ne epidurali ıkın dedi ve balık gibi aktığında bebeğim aşırı bir rahatlama hissi yaşadım. O duygu tarif edilemez. 2 tane dikiş atıldı. Benim doğumum hızlı ve güzel geçti. Bence sebebi Meryem ana otu ile evden çıkmadan aldığım o sıcak duştu. Ve tabi birde okuduğum dualardı 🤲🏻 Sabah 6.11 de doğum oldu akşam 6 da taburcu olduk şimdi evimizdeyiz. Anneler inanarak dua edin. Meryem ana otuna inanın. Gerçekten işe yarıyor. Ben hamilelikte 2 veya 3 kere anca yürüyüş yaptım. Doktorum hurma yemeye başla merdiven im çık dedi. Hurmayı ağzıma sürmedim. Bir iki kere merdiven indim sadece. Bu süreçte dediğim tek şey allah izin verirse ben normal doğum yapacağım ve güzel bir doğum olacak dedim. İnandım ve hep buna dua ettim. Şimdi süt gelmesi konusunda biraz zorlanıyoruz. Hemen inmedi sütüm yavaş yavaş geliyor oda normal diyorlar. Rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin bu çok güzel duyguları. Herkese de hayırlı doğumlar nasip etsin 🤲🏻🙏🏻♥️