Kizlaaaaaarrrr öncelikle rabbim tüm gebelere hayırlı, sağlıklı ve kolay doğumlar nasip etsin. Doğum ve kadın gerçekten yüce rabbimin eşsiz var ettiği iki varlık. Bebeğim 33 haftasından snr gelişim geriliği oldu. 40+3 tü ve 35+5 ile uyumluydu. Kendi doktorum seni doğurturum ama bebeğin problemli olmaya aday bebek ve hastanede çocuk doktoru yok deyince ben çok korktum yiprandim. Devlet hastanesinde bu arada hiç bir gebeligimde özel doktora gitmeye imkanım yoktu bunda da öyle. Kimisi nefes alamaz, kimisi ciğerleri gelismemis olabilir hatta kimisi ölümle sonuvlanirsa biz sorumlulugunu alamayiz deyince E siz dusunun o zamanki halimi. Ztn doğumdan çok korkuyorum. Neyse burda muayene ettiler ztn dün akşamdan beri kahverengi akintim vardı nisandi. 2 cm açıklık dendi. Bebekte gelişim geriliği nden dolayı olabilecek olumsuzluklar tekrarlandı ve ben başka bir devlet hastanesine gittim çocuk ve anestezi doktoru olan bir hastaneye. Saat aksam 7 buçuk gibi yatış yapıldı alttan muayene oldum 3 cm lik olmuş açılma 2 saatte. Neyse nst lavman falan derken sıra geldi suni sanciya tabbii kendi sancim vardı ama az. Suni sancı takıldıktan sonra sancılarına sıklaştı ve iki defa alttan muayene oldum. Önce 5 snr 7 cm dendi ve sancı çok şiddetlendi ben sanciyla beraber ikiniyordum bu arada suyunu patlattılar ve hadi bklm sanciyla beraber ikin sancı geçince nefes al dediler. O an dediklerini yaparsam daha kısa sürer düşüncesiyle her dediklerini yaptım ve 4 yada 5.ikinmadan snr bebeğimi alıp goturduler. İlk bikac saniye alamayınca dedim kesin nefes almıyor gelişim geriliği ciğerlerinde var çok korktum cok şükür 4, 5 saniye sonra ağladı. Hemşireler bebeğimi gotur görmez ee bu normal bir bebek neresi gelismemis dediler. İşte o an dep derin bir nefes aldım çok şükür bebeğim iyi o kdr kotu şey söylendi ki o mutluluk bambaskaydi. Rabbim tüm gebelere bu duyguları yaşatsın inşaallah. Şimdi hastane odasındayim. Ebeler çok çok iyi ve ilgiliydi. Rabbim onlardan bin kere razı olsun. Helallik de aldım tabii. Çok şükür. Şimdi dua ediyorum rabbimin izniyle yarın sağ salim hastaneden çıkıp evdeki yavrularima kavusayim.