Matahari isimlerle alakalı epey araştırmam var. bu isimde bu durum olduğunu sanmıyorum. lakin bu isimden daha güzelleri emin olun var. narin ismi mübah isimlerden diyebilirim ama müstehap isimlerden bir isim olsa daha iyi olabilir. isimlerimizin oluşturduğu “kırk kere dersek olur” gibi bir etki olabilir. yani siz çocuğunuza sürekli ezik derseniz o çocuk ezik olabilir. bu yüzden sürekli narin demeniz de kızınızı çıtkırıldım biri yapabilir. bunlar tabii şahsi kanaatim. dini bir yön değil. yine de göz önünde bulundurmalısınız. aleyhisselam sefere giden bir sahabeye “sehle” (anlamı kolaylık) ismini verip “Allah işinizi kolaylaştırsın” diye dua etmiştir. yani buradan isimlerimizin etkisi olacağına ufacık bir detay bulabiliyoruz. o yüzden narin ismi yerine başka isim seçmenizi öneririm.
a-i olan isimler kulağınıza hoş geliyor galiba. asiye, aliye, şifa, hatice, afife,halime, zahide, hanife, amine, halide, halise, tahire, naciye isimlerinden seçebilirsiniz. hepsi caizdir. hepsi önerilir. özellikle asiye ve şifa isimleri beni çok etkiler.