Merhabalar, 1 düşük 2 kimyasal gebeliğin ardından yumurta rezervi düşüklüğü nedeniyle tüp bebek tedavisine başladık. Çok şükür ilk denemede tuttu ve şu an 18 haftalık hamileyim. Ama şu haftaya geldik hala hamileliğin sevincini bile yaşayamadım 😞 ilk zamanlar yaşadığım kanamalar, düşük tehlikesi beraberinde aşırı bulantılar vs derken geçti. Sonrasında plesanta aşağıda yatmaya devam et dediler olsun bebeğim iyi olsun da sıkıntı yok ben yatarım dedim ama bu seferde 12. hafta geldi çattı ikili taramaya girdik aslında ultrasonda ense kalınlığı burun kemiği vs her şey iyiydi problem yoktu ama kan sonuçları riskli geldi(138/1) kombine riskim ise 358/1 çıktığından doktorum ultrason bulgularımız iyi o yüzden hiç kafana takma dedi. Neyse öyle olunca içimi ferah tutmaya çalıştım ama 16. haftada doktorum erken ayrıntılı ultrason yaptı ve bebeğin sol böbreğinde genişleme olduğunu gördü (5 mm) bu durum down sendromu riskimizi 3 kat arttırır dedi ve nifty testi önerdi. Ayın 14 ünde kan verdim Genoks’a gitti Ankara’ya, şimdi sonucumu bekliyorum bu Perşembe çıkacak hayırlısıyla. 5 gündür bebeğimin hareketlerini de hissetmeye başladım ama şu 2 haftadır ne çekiyorum bir ben bir Allah bilir 😔 Bu şekilde ikili testi orta riskli çıkıp ya da bebekte böbrek genişliği olup nifty sonucu temiz çıkan oldu mu?