kbrtsngck Merhaba çalışan anneler, Hamileliğinizi kaçıncı haftada işyerinize söylediniz/ söyleyeceksiniz ? Mutlu günler 😊
gunesveguney kbrtsngck İşe yeni girdim girerken hamileymişim haberim yoktu 6 haftalıkken öğrendim direkt söyledim yanlış anlamasınlar diye
mrsbiyolog kbrtsngck kanamam olmasa 12. Haftaya kadar söylemeyecektim ama kanamam olup istirahat etmem gerektiği için 8. Haftada söylemek zorunda kaldım
Serenibo33 kbrtsngck öğrenir ögrenmez 5 haftalıkken soyledım once calıstgm ıs yerine daha sonra baglı oldugum fırmaya bildirdm. Sureklı ayakta calısacagm ıcın ve pandemıden dolayı doktor dırek 6 hafta rapor yazdı doguma kadar boyle devam edecem.
Littlespy kbrtsngck yeni işe girdikten sonra hamile kalmıştım. İş yerindeki 6. ayım dolunca söyledim o zaman 9 haftalıktım. Eğer uzun süreli çalışan olsaydım hemen söylerdim.
Mercimek26 9 haftalıkken bildirmiştim bende. 12. Haftaya kadar beklemeyi planlamıştım ama baktım beni evimden baya uzak bi şubeye vercekler ondan sonra bildirdim.
GayeOrhan ZumrutHanim Haiyr özel şirket fabrika ama pandemi dolayısıyla hamile calistirmiyormus bende ücretsiz izne çıkarırlar yada çıkış verirler diye düşündüm ama hem sigortam hem maaşım yatiyo ve daha bı aylık calisandm
GayeOrhan ipek_bulde Tamamen şans diyelim bnden once giren bı kaç eleman vardı direk çıkış verdiler ama bn direk revire bildirdim onlar posta başına söylemiş o yüzden idari izinli görünüyorm ve bana haklarını takip et seni ise cagirsalarda direk gel bize bildir dediler ama ne arayan ne soran yok henuz
GayeOrhan ipek_bulde Bnmde aslında merak ettiğim idari izinli olupda yinede 32 de rapor almam gerekir mi çalışabilir alırsam doğum sonrası kullanabilir mym cnku zatn calismiyorm nasıl rapor almam gerektiğini bilmiyrm 30da insan kaynaklarni arayıp ogrenicem belki burdan da bilen vardir
ipek_bulde Ben de 6. Haftam da söyledim ama erken bildirmeniz gerekmiyor. Ben kontroller için iş saatlerinde izin almam gerektiğinden söylemek zorunda kaldım
ipek_bulde GayeOrhan 32 den sonra otomatik raporlu gözüküyorsun canım doktor onay verirse raporla çalışmaya devam ediyorsun. Yani 32 den sonra izinli gözüküyorsun e devlettende takip edebilirsin
GayeOrhan ipek_bulde Şuan bile çalışmıyorm ya izinli gorunursem yine maaşım yatar ki doğum rapor parası falan alabilir mym
GayeOrhan ipek_bulde Bn 37 den snra olsunni doğumdan snra daha çok vakit geçirmek istiyorm ama dediğim gbi şuan bile çalışmıyorm nasıl olcak bilmiyorm
GayeOrhan Nefii Valla canım tamamen şans diyelim bnde cirarirlar diye bildirdim cnku Vardiyalı çalışıyordm ama direk idari izin verdiler ve doğuma kadar böyle olcak dediler bakalım bnde 32 yi bekliyorm
ipek_bulde GayeOrhan o zaman 32. Haftanda doktoruna gidip 37 ye kadar çalışmak istiyorum diyeceksin. Doktorun uygun görürse çalışabilir raporu verecek. Sende firmana bildireceksin canım.
Nefii GayeOrhan valla ben söylediğimde üstü kapalı istifa et demeye getirdi resmen patronum çok şanlısınız