Portakalgeliyor Kaçıncı hafta da yapılıyor ? Şeker yüklemesi hakkında görüşleriniz neler ve yaptırmayı düşünüyor musunuz ? 🤨🤨 Ben aslında yaptırmayı düşünüyorum ama ablam yengem baya kötü olmuşlardı yüklemede yaptırma diyorlar kafamı karıştırdılar 😏
Asyadilan1 Portakalgeliyor 24. Hafta da yapılıyor. Aç karna gitmeniz gerekiyor. Ben ilk gebeliğimde yaptırdım şimdi yine yaptırcam. Tadı ne iyi ne kötü ama ılık içildiğinden sıcakta pek gitmiyor 🙄😁
Sermec27 Portakalgeliyor yapılması gereken en önemli testlerden bebek için cok önemli 24 28 arası yapılıyor ben 25+5 te yaptırdım ve şekerim cıktı diyet yapıyorum
YagmurAnnesi Portakalgeliyor ben kızımda yaptırdım ama oğlumda yaptırmadım. Tercih meselesi 22 ile 28 hafta arası yapılıyor sanırım tam hatırlamıyorum ama.. sağlık ocağından açlık tokluk şekerine baktıranlarda var.
Portakalgeliyor Sermec27 Ya eşim şeker hastası tıp 1 ailede yok eşimde askerde oluyor doktorumuz 12 haftalardayken öylesine konuşuyorduk bence yapalım demişti bende olumlu bakıyorum çünkü gerekmeyen birşeyse neden istesin ki ? Şimdi haftama geldim yine de kafam karıştı korktum azcık
[silindi] Portakalgeliyor ben de sekerden suphelenildgnde daha erken haftada yapilabiliyormu onu merak ediyorum 🤔
[silindi] Portakalgeliyor bence onemli bir sey bu kilo probleminden şüpheleniliyor genelde ama ideal kiloda olup kilo almayanlarda da gördüm ben bilmek gerek diye düşünüyorum bende ztn tip2 var endiseliyim bi an once yaptirmak istiyorum 😞
Sermec27 Portakalgeliyor benim ailemde seker yok cok zayıf hamile kaldım ama sekerim cıktı cok sinsi bir hastalık hiç belirti vermeden cıkabiliyor bence bebek için cok önemli bir test su an diyet yapıyorum az kaçırsam 140 görüyorum o yüzden dikkat etmek zorundayım
QOH Portakalgeliyor diyabet anneden geçiyor babadan ve onun gen havuzundan gelmez.Yaptırmak zorunda değilsiniz mesela ben yaptırmayacağım,onun yerine diyabetim varmış gibi besleneceğim.Zaten sağlıklı beslenme çeşitlerinden birisidir.
Asyadilan1 Portakalgeliyor dpktorumu 1 hafta önce sordum ilk gebeliğimde yaptık ama bilmiyorum dedim. Şekerin olamayabilir ama gebelikte gizli şeker çıkabilir daha sonradan ve bebek için riskli o yüzden yapılmasını istiyoruz dedi. Bende de bir yan etki olmadığı için tekrar yaptırmak mantıklı geldi. İlk kan alıyorlar kanın durumuna göre hangi doz da şeker yükleneceğine karar veriyor (bende en düşük içeceği verdi) sonra tekrar bir kan daha o kadar..
Deletedmom_5 Portakalgeliyor Simdi şeker yüklemesinden çıktım hiç öyle bir şey olmuyor eğer doktorun uygun görüyorsa mutlaka yaptır korkulacak bir sey yok :)
Portakalgeliyor Sermec27 evett cok haklısın ama korktum 🙈 çok geçmiş olsun buarada 🌸Allah a emanet ol herşey gönlünce olsun 🙏🏻🙏🏻
Sevi36610 Benim ailemde yok.açlık tokluk da hep iyi çıktı ama şeker yüklemesinde şekerim sınırda çıktı diyet yapıyorum.bence yaptırmalısınız gebelik şekeri olupta farkedilmediğinde bazı bebeklerde kötü sonuçlar doğurabiliyor tabi yine de sizin kararınız.
enisenalbant Portakalgeliyor BEn yaptırdım korkulacak veya kötü olacak bir durum yok 2 baklava yemek ile aynı şey zaten açlık konusunda da çok sitem eden olmuş beni zorlamadı valla 2-3 saatlik aç kalıyorsun zaten Gece 12 den sonra bir şey yiyip içmiyorsun su da dahil zaten ytar uyursun sabaha kadar olan vakit geçer geriye 2-3 saat kalıyor bence abartılacak bir şey değil 😊 ayrıca bebeğe zararı yok normalde de zaten baklava yiyoruz
Portakalgeliyor enisenalbant bakalım aradım şimdi muanede gerekli olup olmadığını söyleyceğim dedi haftaya kontrolum var zaten 🌸🙏🏻
Sermec27 Portakalgeliyor Allah razı olsun canım inşallah sekerin cıkmazda doya doya yersin hasret kaldım ben yemeye 🥰
Portakalgeliyor Sermec27 İnşallah 🌸 yarın detaylım var haftaya kontrolum var heycandan duramıyorum ya 🌸🌸🤪🤪 çok özledim
Portakalgeliyor Asyadilan1 evet çok kötü eşimde de şeker var anlayabiliyorum çok riskli bir hastalık diyeyim doktorlar bile allah korusun en son olacağın hastalık şeker olsun diyolar