Merhaba Hanımlar
Bende doğum yaptim cok şükür hikayemide buraya yazmak istedim. Uzun olabilir simdiden soyleyeyim 😀.
Bizim bebek sahibi olma surecimiz biraz zorlu oldu 3 yil beklemenin ve bir sürü tedavi surecinin ardindan nazli kuzum gelmemekte ısrar edince doktorumuzunda tavsiyesiyle tup bebek yaptik cok şükür ilk denememizde tuttu. Hamileligim kolay gecmedi tup bebekle hamile kalanlar bilir hergun 4 igne vurundugum gunler oldu avuc avuc ilac ictim ve normal hamilelerin yasadigi butun zorluklarida ekstra yaşadım. Hamileligin sonlarina geldigimizde bebek hareketsizligi doktorumuzu suphelendirdi ve suyumuzda azalmisti 38+3de sezeryan icin gun verdi. Yatisim yapildi ameliyathaneye alindim. Burada ignenin çok acittigini yazanlar oluyordu onun tedirginligiyle anestezi doktorunun dedigi gibi kamburlastirdim sirtimi sanssizligima mi denk geldi nedir 3 defa igneyi batirdi 😅 yeri bulamadigini soyledi ama 3 defa denemesine ragmen fazla acimadi korkulacak bisey yokmus burda bir kere denemede bile sıkıntı yasayanlar oluyordu acitan bisey degil rahat olabilirsiniz o konuda. Hemen uyusmayi hissettim sonra doktorumuz isleme basladi ben daha kisa surecegini zannediyordum biraz ugraslardan sonra nazli kuzumun aglama sesi butun ameliyathaneyi inletti getirdiler tostirik yanagini yanagima dayadilar cok farkli bi his cok guzel bir duyguymus. Sonra nazli kuzumu babasina goturduler benim dikisim biraz uzun surdu. Mide bulantisi ve kusma yasadim 3 defa kustum (ama iyikide kusmuşum diyorum anestezi etkisini oyle attigimi düşünüyorum sonrasinda hic baş agrisi yasamadim) sonra beni indirdiler ve nazli oglumla kavustuk. Sonda 6 saat durdu cikardiklarinda cok acımadı. Burda okuduklarıma gore hemen yürümek gerekiyormuş zorda olsa yurudum. Hastanede 2 gun kaldiktan sonra evimize geldik tostirik yanagimla. Tabi dogumdan sonra en büyük iş emzirmek artik herkes size koca bir meme gozuyle bakmaya basliyor 😄 memeler ortada duruyor her gelen masaj ayagina elliyor bilginize 😀. Emmezse sarilik olacak sut zaten ilk baslarda cok az geliyor mecbur mama takviyesi verdik sut sagip verdik sarilik olma riski vardi. Bu seferde biberona alisacak diye korktuk neyseki 10. Gunde radikal bir kararla sagmayi da biberonu da biraktim cok sukur suan emiyor. Bu sayede tostirik yanaklari iyice tostiklesti teyzeleri. Bizim hikayemizde boyleydi suan 20 gunluk olduk bile.
Birkac tavsiye verecek olursam depend cok ise yariyor. Ben iki paket almistim ama bir paket yeterli geliyor.
Ilk zamanlar gecelik cok kullanisli ben iki gecelik iki pijama takimi goturmustum hepsini kullandim.
Sut sagma makinesi hem sutu arttiriyor hemde mastit riskini ortadan kaldiriyor ben cok memnun kaldim isime yaradi hem oglumda ac kalmadi.
Sonuc olarak Allah isteyen herkese bu guzel duyguyu yasatsin insallah. Sorusu olan varsa elimden geldigince cevaplarim. Herkesin hayirli dogumlari olsun saglicakla evlatlarimizi buyutelim insallah.