Senay1 Arkadaşlar bilmiyordum zararlı olduğunu gerçekten birtane bugün yedim bişey olur mu ya bilmiyordum ama çitten
UralAybars0921 Senay1 evet zararlı ama bir kerelikten çok zarar vermez merak etme. Ne kola içenler, fast food tüketenler, sigara içenler var. İçini ferah tut, bir dahakinde daha dikkatli olursun 😊
marininannesi Senay1 ya benimde canım aylardır böyle göz göz kırılmış yumurta çekiyor aklıma geldikçe resmen ağzım sulanıyor hiç bir şeyi bu kadar istemedim 😀 bi tanecik yesem nolur ki 😀
Hamileyim-mutluyum Senay1 Arada bazen yumurtanın kıvamını tutturamadoğım oluyor çok kenarı yeşil yeşil sevmiyorum o yüzden arada yediğim oldu az pişmiş çok şükür biley olmadı şimdiye kadar 38.haftalık hamileyim
Denizzz88 Senay1 bişey olmaz bir iki kereden bende hamileliğin ilk başlarında bilmiyordum kayısı kıvamı haşlıyodum yumurtayı sonra öyle yeme dediler ama 2 3 kere yemiş bulundum yani bundan sonra yememeye çalışın
Senay1 UralAybars0921 doğru ilkez böyle bişey duydun çok acıkmıştım o da o kadar kaynamış aldım yedim sonra böyle 😂
marininannesi Eso2311 annem de öyle diyor ama korkudan yiyemedim hala kaç ay oldu valla 😅 olmazsa yapayım bari
UralAybars0921 Senay1 afiyet olsun bebişe😊İnan benim canım burger, mayonez, ranch sos falan da çekiyor ama yemiyorum. Ahtım var nasip olur da doğumu görürsek, doğumdan hemen sonra yiyeceğim 😂 kaç haftalıksın ki ?
Littlespy marininannesi Az haşlanmış veya çiğ yumurta salmonella bakterisi taşıyabileceğinden bu haliyle yumurtayı tüketmek zararlı olabilir. Hamilelikte yumurtayı tam pişmiş şekilde tüketmek önerilmektedir. Tam pişmiş yumurtada bakteri olsa bile öleceğinden yumurta güvenli hale gelir. Benim de canım çok istiyor ama yememekte fayda var.
Hamileyim-mutluyum Senay1 Kaan Kocatepe adında bir kadın doğum uzmanı var you tube da bu konu ile ilgili bir video çekmiş ben de geçen izledim o günden sonra içim daha rahat adam fransızlar çiğ et yiyor diyor hamileyken hiçbişey olmuyormuş izle sen de için rahatlar bizim milletimiz çok abartıyor bire bin katıp söylüyor
-ilk-gebelik Senay1 ben doktoruma sordum kayısı kıvamda seviyorum zararlı dediler sorunn olur mu dedim olmaz dedi
Hi2018 Senay1 çiğ yumurta Toksoplazma nedeni olabilir diye önlem amaçlı yenilmemesi gerekiyor. Eğer toksaplazma bağışıklığınız varsa çiğ et bile yerseniz hiçbir şey olmaz. Bu meselede azcık ye birşey olmaz demek doğru değil sende olmaz başkasında olur. Siz bu konuyu doktorunuzla görüşün. Ben ilk gebeliğimde toksoplazma nedeniyle bebeğimi kaybettim. Ama arkadaşım 9 ay boyunca mayonez yediği halde bebeği sapasağlam doğdu. Lütfen kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin. Doktorunuz sizin için en doğru kararı verir
UralAybars0921 Senay1 maşallah maşallah, merak etme, yolu yarılamışsın. Bir dahakini de doğumdan sonra yersin 😁
Senay1 UralAybars0921 ya ben bilerek yemedim zaten sevmem rafadan çok acıktım olmustur diye aldım öyle çıktı sarı yerini yemedim bile öyle çok bi parça almışımdır anca beyaz kısmını yedim bilerek olan bişey değil canm