Ozgecann1rbn yunusemreninannesii hanımefendi NE YAZIKKİ demişsiniz. Bunu biraz açar mısınız rica etsem.
Hale_ee Ozgecann1rbn sevmek zorundami hanimefendi sizin Şirnak’inizi. Ne yazik ki orda yasiyor belli ki. Size mi soracak nereyi sevip sevmedigini?? Hesap sorar gibi bir uslup takinamazsiniz. Berbat bir yer Şirnak, hayirdir yani size mi hesap veriyoruz sirnak hakkinda olumsuz yorum yaparken?? Terbiyenizi takinin. Uslubunuza dikkat edin. Belli ki memleket duyari kasacaksiniz da burasi hamilelik platformu, konulari carpitmayin! Isteyen istedigi yeri sevmemekte ozgurdur bunun bilincinde olsaniz iyi olur. Bu yastan sonra kendinize bunu aciklattirmak zorunda birakmayin insanlari @yunusemreninannesii
yunusemreninannesii Ozgecann1rbn evet binlerce kez ne yazıkki buradayız biraz hesap sorar gibi sormuşsunuz sebeblerini be yinede söyliyim Sağlık yönünden çok eksik biryer ki bir yerde yaşamak için sağlık önceliklidir. En basiti hastalandım 1.5 ay boyunca öksürdüm malesef doktor çözümü Google aradı gelde sinirlenmeyin bir kez 2 gün geçmeyen baş ağrım vardı acilde bana bakmadılar bile İster istemez düşünüyorum bu çoçuk doğunca hastalanacak o olcak bu olcak çoçuk sonuçta ben nasıl gücenecem buraya mecburiyeten kalırsak burda eğitim yönünde çok eksik o zamanda tabi aklımda deli sorular alışveriş yapmak istesem üzgünüm oda yok gezilip tozulcak yer desen oda yok 24 saat evin içinde hapisim İnsanlarını eleştirmek istemiyorum heryerin iyisi ve kötüsü vardır elbet o yüzden insan hakkından yorum yapmak bana düşmez umarım cevabım sizi tatmin etmiştir. Yine şırnaktayız malesefde olsa devlet bize burda olduğumuz için ekmek veriyor bayrağın olduğu heryere seve seve gideriz ama işte zorluklar olunca can sıkılıyor gerçekten
deryakadri Atak bizim akraba Cizre de Cem Cengiz de yapmıştı doğumu memnun kaldı Mardin’de düşünüyorlardı nasip orası oldu doğumun zamanı olmaz ya ansızın geldi
deryakadri yunusemreninannesii size katılıyorum bende turan hocaya gidiyorum siz sormadıkça demiyor biraz da paracı buldum bi hareketinden dolayı hoşuma gitmedi seraf hocaya gitmeyi düşünüyorum bayramdan sonra inşaallah
SCSA deryakadri cengiz çoksuer var cizrede tavsiye ederim doğum yaptırmıyor ama ben dogum yapana kadar bütün kontrollerimde cengiz hocaya gittim. Ne dediyse de çıktı
yunusemreninannesii Hale_ee ben gerekeni açıkladım evet dediğiniz gibi kimse heryeri sevmek zorunda değil belliki hanımefendi şırnağa çok seviyor biz saygı duyalım 😇
Ozgecann1rbn Hale_ee hesap sormak derken? Size biri soru sorunca hesap sormak mı algılıyorsunuz. Sırf Doğu ve maaşı yüksek diye akın akın gidiyorsunuz oralara. Sonra da sanki Paris’ten gelmiş gibi ay buralar çok geride ay burda şu yok bu yok. İç Anadolu’nun hangi köyünden geliyorsunuz pardon? Üç kuruş fazla almak için işkence yapmayın kendinize gidin köyünüze. Bu da yeterince sizin seviyenize inip verdiğim cevap olsun. Beğenmediğiniz şehirlere asla ama asla yolunuz düşmesin.
Ozgecann1rbn yunusemreninannesii bu söylediklerinizde kesinlikle haklısınız. Bulunduğunuz yerden nispeten daha güzel olan şehirlere bi an önce taşınmanız dileğiyle ancak gittiğiniz yerlerde oradaki imkansızlıkları en başta sağlık alanındaki yetersizlikleri anlatmanızı temenni ederim. Cimere yazabilirsiniz mesela. Doktor olmadığını sağlık alanında yetersiz olduğunu. Bu oradaki halkın suçu değil. Onlar da istemez onları sevmeyen oraları sevmeyenlerin orada yaşamasını
Fatili yunusemreninannesii Kesinlikle katiliyorum bende Beytüşşebapdayım benim durumum sizden de kötü bi kadın dogumcu yok mecburluktan aile hekimine gidiyorum o kadar berbat ki anlatamam 4 buçuk aylık hamileyim iki defa kadın doguma gidebildim herkes haftada giderken. Şırnak merkeze geliyim desem bi 3 saat yol çek ilerde sancim tutsa doğuracak bi yer Yok o yüzden mi şırnakı savunmaya çıkmasın kimse
deryakadri yunusemreninannesii evet çok memnun kalmışlar hatta bi çok kişiden duydum ücret aynı dediler adam a’dan z’ye herşeyi anlatıyormuş ultrason da turan hocanın gibi dediler Allah’ın izniyle bende bayramdan sonra serraf bey gideceğim bebek ile ilgili ne dediyse doğru çıktı anne için de aynı şekilde
Nurgull__ yunusemreninannesii ben gidiyorum canım ilk zamanlar fazla ilgilenmiyordu ama 15 sonra çok ilgilenmeye başladı ultrason aleti çok güzel bebeğimin her yeri gösterdi ilk cinsiyet tahmini doğru çıktı her ay 25 haftadan sonra bebeğimin renkli resimlerini veriyor şuan 33+1 haftalığım doğumu memleketimde yapıcam o da rutin kontroller için iyi bence
Beril55 yunusemreninannesii ben gittim ve asla memnun kalmadım ilgisiz biri zaten ilk gebeligim soracak bişe aklıma gelmiyodu O da hiçbirsey söylemiyordu öyle bi iki dk içinde ultrason görüntüsü verip çıkıyorduk artık turan Özmen e gidiyorum ve çok memnunum.
Sedosss2 yunusemreninannesii canım ben seraf hocaya gidiyorum aşırı memnunum. O Cem dedikleri ne olduğu belirsiz adama kesinlikle gitmeyin. Bana bebeğin plesantası kanala girmiş erken doğum yaparsın sezaryen olursun falan diyip beni korkuttu. Sabahına kendi doktorum seraf beye gittim kesinlikle öyle bir şey yoktu. Milattan kalma makinelerle iş yapıyor. Şeref bey günümüz doktorlarından gayet relax ve bilgili. Hamileliğimin başından beri ona gidiyorum 32. Haftadayım hiç sorun yaşamadım çok şükür. Bir akşam ağrım oldu mecburen tıp merkezine o Cem’e gittim beni bi gömmediği kaldı. Hamile kadın o kadar korkutulur mu? Meğerse idrar enfeksiyonu geçiriyormuşum, onun söyledikleriyle alakası yok
Rmys_eyllhfa_ Bnde Şırnak cizredeyim eşimin görevinden dolayı en baştan beri Cem hocaya gidiyorum ve ilk gittiğim zamanlarda çok bekliyordum araya çok hastası giriyordu değiştirmeyi düşünmüştüm sonra bir çözüm buldular heralde bir daha öyle bir sorunla karşılaşmadık . Ama geçen hafta ki kontrolümde beni ultrason odasına alıp jeli sürdüler hoca acil bir doğuma gitti ben yaklaşık bir saat boyunca o odada bekletildim ve kimse de bi açıklama yapmamamıştı yani acil doğum olabilir tabi ama bu odadaki hastaya da söylenir bir saat karnımda jelle yattım o odada kimse de gelmedi ayın 5 inde tekrar gideceğim bu sefer detaylı ultrason bakacağımızı söyledi bakalım bu sefer başımıza ne gelecek 😇
yunusemreninannesii Rmys_eyllhfa_ kesinlikle insan açıklama yapar ben gittiğimde detaylı ultrasyon haftam gelmiş hocam yapmalıymıyım dedim bana dedi ben zaten sana çok detaylı baktın çoçuk sağlıklı hiç o kadar para vermene gerek yok dedi bende anlamadım yapmadım yapsamıydım ki kaça yapıyorlar acaba ama zaten cihazı güzel değil acaba güzel olurmuki detaylısı bilemedim şimdi
Tugce0707 yunusemreninannesii bizde Şırnakdayız benim ikiz gebelik doktorum Cem hoca diyarbakıra gitme şansınız var ise Ece öcal var cihazı harika biz detaylı İçin ona gideceğiz muayene ücreti biraz fazla alıyor ama gerçekten cihazı çok güzel ve çok güzel de ilgileniyor bakıyor Cem hocam gibi 😊
Rmys_eyllhfa_ yunusemreninannesii bilemiyorum bana ne diyecek normalde 21 de yapacaktı bir daha ki kontrolde detaylı yapalım dedi sanırım bana da öyle diyecek 😏
Sedosss2 yunusemreninannesii detaylı ultrason mu taramadan mı bahsettiniz bilmiyorum ama eğer ki detaylı ultrasonsa diğer doktorlar ücretsiz muayenene esnasında yapıyorlar zaten.
yunusemreninannesii Ozgecann1rbn hanımefendi bilmem farkındaymısınız ben insanlara tek laf bile atmadım ki bu benim haddim olan bir durum zaten değil mahrumiyet bölgesi burası sizde çok iyi biliyorsunuzda memleket işte insan kötüleyemiyor savunma içgüdüsü oluşuyor ayrıca nerden biliyorsunuz gerekli yerlere gerekli şikayeti yapmadığımı lütfen akıl verir gibi konuşmayın hele insanlara suç atmışım gibi asla davranmayın ben tamamen şehir ve imkansızlıklardan bahsettim
yunusemreninannesii Ozgecann1rbn gerçekten aşırı saygısız bir insansınız köyden gelmek mi insanları böyle küçümseyen insanalarmışsınız gerçekten üç kuruş fazla almak için akın akın gelmiyoruz malesef zorunlu iki kez doğuda olmak zorundayız yani asla keyfi değil emin olun güzel yaşamak için 1000 TL ihtiyacımız yok önemli olan huzurlu yaşamak ne kadar çirkin kırıcı sözleriniz var yazık sizede köyünüzde geri kafalı fikirlerinizle mutluluklar saçma sapan konuşmayın Ramazan Ramazan can sıkmayın bence
Hale_ee Ozgecann1rbn siz daha kiminle nasil konusmayi ne derseniz nasil bir cevap alacaginizi neyi nasil konusacagizini bilmekten acizsiniz bide burda seviyeden bahsetmeyin komik duruma dusuyorsunuz :))) ayrica hayal dunyanda kurdugun prototipe sahip degilim kendini boyle onyargili birsekilde yorum yaparak rahatlatacaksin farkindayim ancak esim ve ben hayallerinde goremeyecegin egitim seviyesindeyiz. Esim 13 yasindan beri askeri okullarda okumus ki o okullarin onunden gecmek ancak senin hayallerini susleyen biseydir belki de.. :)) istese baska okullari tercih edebilecekken bu okullari secti ve bu meslegin para ile hic bir ilgisi yok ama siz bunu anlayabilecek kapasitede degilsiniz. O yuzden sizin gibilere bunu anlatmak boş. Dolayisiyla bu detaylara girmeyecegim zira boş beyinlere laf anlatmak fazlasiyla zorlaniyorum artik. En temel de Insanlarin heryeri sevmek gibi bir zorunluluklari yok once bu basit bilgiyi anlamaktan baslayabilirsin. Kaldi ki sirnaklilar bile sirnak i sevmiyor burda hala neyin duyarindasin. Resmen komplekslisiniz. Sizi koyunuzu kimse sevmek zorunda degil bu kadar basit. Istanbulu da sevmeyen cok ben niye hic istanbul duyari kasmiyorum peki? sizde madem cok baglisiniz oturup cobanlik yapsaydiniz o muhtesem koyunuzde 3 kurusa.. yoksa 3 kurusun pesine dusup sizde sirnakta yasamaya dayanamayip kactiniz mi koyunuzden?? Hangisisiniz? Istanbulun varosunda ufacik evlerde en az 10 nufusla yasayacagina muhtesem sirnakinizin ovalarinda yuvarlana yuvarlana buyuseydin. Sehre gelip Konu komsu yardimlariyla gecineceginize koyunuzu birakip gitmeyin madem.. sirnakta yasamamak icin 3 kurusa gidip en kotu isleri yapacaginiza koyunuzden cikmayin hanimefendi. Sizin o dayanamayip kactiginiz koylerinize eslerimiz gidiyor hemde para icin degil hee vatan sevgisi oldugu icin. Ama anlayacak kapasite yok.. gercekten cok korkunc tutarsizliktasiniz. Size sizin seviyenizde cevap verdim ama daha fazla dusemeyecegim. O yuzden beni alintilamayin. Dusuk kapasitelilere laf anlatmak beni cok yoruyor cunku malum zaten gebeyiz daha da yormayin 😀 komplekslerinizden arinmaniz dilegiyle 😀
Gokce_21 Ozgecann1rbn bzde şırnak merkezdeyız.mecburı görev,sırf parası ıcın gelmedık yane.ayrıca gercekten cok kötü bi şehir.Allah bır daha nasıp etmesın,görev suremız dolunca hemn gıdıcez bu sehırden durulacak gıbı degıl,duranlarada kolaylıklar dılerız…
Hale_ee yunusemreninannesii ya bu tipleri biliyoruz napmaya calistiklarini da biliyoruz da iste neyse.. gerekli cevabi seviyesine ineerekten yukarida verdim. Simdi sen ona bu isin parayla yapilacak bi is olmadigini asla anlatamazsin cunku zihniyeti farkli onun. Kendisi acaba koyunde cobanlik mi yapiyor yoksa, muhtesem koyunu terk edip sirnakta yasamaktansa 3 kurusa garsonluk yapmayi mi tercih etti? Kendiyle celisen maksadi farkli biri. Ve gercekten cok seviyesiz bir kadin.
Sevgi123_ yunusemreninannesii şırnak uludereyiz bu sene geldik eşim asker. Ya bir şehir tuttuğunuz heryerinden mi elinizde kalır. Doktor dedik bi doğumhanesi bile yoktu. Yollar berbat. Kimse kusura bakmasın ama oraların kahrı parayla da çekilmez. Para vericekler diye bayıla bayıla gitmiyoruz bunu herkes aklına soksa keşke. Tabiiki çok sosyal yönlü bir memleketten de gelmedik ama şırnağa da özellikle eşlerimiz bu kadar tehlike altındayken oturup da şükredemem.
Attbianne Hale_ee onlara göre asker paradan başka bişey düşünmez kendilerini öyle avutuyolar komik olan şu ki kendim sağlıkçı olarak asker eşimden daha kötü mobinge maruz kaldım sirnakta tek sebeb batılı olmamdi onlar bizim dogudaki varlığımızdan rahatsiz gerisi hikaye okul yapılır bombalar öğretmen gelir şehit ederler saglikciyi taslarlar sonrada mağdur edebiyatı herkes geçsin insan Sevgisi ayaklarını biz kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz
Nurgull__ Atak bende Cizredeyim Saraf beye gidiyorum ama galiba o doğum yaptırmıyor ama ultrason aleti muhteşem 33 haftalık oldum başlarda ilgisizdi ama 15 haftadan sonra çok ilgilenmeye başladı her hafta bebeğimin renkli resimlerini veriyor ama doğum konusunda benim eşimde asker hani asker ve polis eşleri genelde Cem Cengizi öneriyolar ve öven çok bilgili ve ilgiliymiş ben Serafın ultrason aleti iyi diye bide rütin kontroller için tercih ediyodum memleketimde doğum yapıcam
yunusemreninannesii Nurgull__ tşk ederim her gittiğinizde renkli gösteriyormu ben çol merak ediyorum bebeğimi birde renkli gösterince yani 4 boyutlu önceden dememiz gerekirmi muayne ücreti ne kadar Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almanızı nasip etsin