Selam kızlar ben oğluşumu kucağıma aldım 2.kez anne oldum 🤲❤ iki erkek annesi oldum 🥰 Pazartesi 3.haftamiz hatta anca yazabildim kızlar 5 nisanda doğum yaptım buradan hem epidurali merak edenler için bilgi olsun istedim hemde merak ettiklerinizi sorarsanız cevaplarım ❤ zaten doğumdan önce burda da post açmıştım sürekli 1 hafta öncesinde sancilar başlamıştı benim anlıyordum yavaş yavaş geliyodu benim akıntım son günlerde çok artmıştı ve adet ağrısı benzeri ağrılarım vardi bir hafta öyle böyle geçirdim kızlar ama hiç oturmadim sürekli iş güç birde 2 yaşında oğlum var onun peşinde koştum durdum sürekli haraket ettim yani durmadım 5 Nisan günü de saatt 11 gibi uyandım yataktan kalkmamla beraber bi sızıntı hissettim lavaboya gittim hemen gelen suyumdu tabi biraz şaşırdım heycanlandim ikinci de olsa ilk gibi oluyor insan emin olun ilk dogumum da su ile başladı benim Buda öyle olmuştu çıktım üzerimi değiştirdim oğlumla ilgilendim sakın kaldım eşimi aradım gelmesi için bu arada da doktoruma yazdım doktorum hiç bisey yiyip icmememi doguma hazırlıklı gelmemi söyledi eşim geldi ben hemen bi duşa girdim kızlar abdest aldım öyle gitmek istedim inanın bu bile insanı çok rahatlatıyor ❤ daha sonra oğlumu anneme bırakarak eşim ben ve kayinvalidem hastaneye geçtik saat 12 buçuk civariydi hemen doğumhaneye yatisim yapıldı ve beni hemen içeri aldılar beni bi ebe karşıladı ebem çok iyiydi kızlar bu arada üzerimi değiştirmeme yardımcı oldu sonra muaniye etti beni kac cm acilmam var diye sordum 5 cm dedi çok şaşırdım açıkçası o kadar beklemiyordum sancı hissetmiyordm çünkü hiç bi şekilde nst çıkıyordu ama ben hissetmedim ebe suyum geldiği için pek fazla hissetmedigimi söyledi demekki etkiliyor suyun gelmesi daha sonra kendi doktorum geldi kızlar oda bakti 5 buçuk falan olmuştu acilmam bana epidura isteyip istemediğimi sordu bende istiyorum dedim ebe sancı hissetmiyor ama dedi doktorum olsun yapalım rahat etsin dedi epidural hazirliklari başladı ve bu arada bana bi serum verdiler bu besleyici bi serummus yemek yemediğim için ve ben ilk dogumhaneye çıktığım da lavman da yapıldı kızlar doğum öncesi bunu da söyliyim bana verilen serum bende tokluk hissi yapti gerçekten enerjim düşmedi ve anestezi doktoru geldi epidurqli yapmak için oturur pozisyonda eğilmemi söyledi ebenin de desteğiyle egilebildigim kadar eğildim sırtımdan bir noktadan yapacağını söyledi kemiğe iğneyi hazırladı ve yapti yani şöyle kızlar çok az bi irkiliyosunuz ama o kadar korkulacak bir durum yok yani sakın kalmak çok önemli belimden assa sıcak birsey aktığını hissettim evet sonrası çok rahattı gerçekten ve sancı destekleyici takıldı bana ama ben hiç bisey hissetmedim kızlar sadece kasılma ve arada basınç hissediyorsunuz ama oda hiç bisey yani gerçekten epidural çok güzel birsey ve bende sonrasında hiç bi yan etkisi olmadı ne bel ağrısı ne bas ağrısı vs bunları yaşamadım ❤ Ve hersey bundan sonra başladı aslında acilmam hızlı ilerledi fakat bebeğim assa inmiyordu yani açılma var ama doktorum muaniye ettikten sonra bebeğimin kafasının çok yukarda olduğunu söylüyordu bende şaşırmıştım acaba inmeyecek mi diye de düşündüm ve saatler geçti saat 19.00 oldu kafa hala yukarda ben yorulmuştum artik doktorum da bunu anladı ve ebeye mesaneyi boşaltiniz mi diye sordu onlarda hayır dediler doktorum saatlerdir yatıyor mesanesi dolu olabilir bebek bu yüzden de assa inmiyor olabilir dedi ve sonda taktı doktorum gerçekten de dediği gibiymis ondan sonra biraz rahatladım bebekte biraz daha assa indi saat artık 19.20 falandi doktorum artık başlayalım dedi hazırlık yapıyordu ben tabi nasil olacak kafası yukarda nasil dogurucam diye endişe ediyordum korkuyordum da doktorum çok kuvvetli ıkınmam gerektiğini söyledi yapıyordum ama yukarda olduğu için beni gerçekten o anlar çok zorladı kızlar kolay olmadı kendi gücümle ittirmek zorundaydım bir süre denedim var gücümle ve o kadar bağırmisim ki ıkınırken sesim disarda bekleyen eşime kadar gitmiş zaten çok geçmedi oğlum dünyaya geldiii ❤Evet zordu saat tam 19.23 tü doğdu gerçekten ben bile inanamadım tekrar bu mucizeye bu gerçekten Allahın verdiği bi mucize kızlar o kadar saat sonra artık dunyadaydi ve çok güzel bir duyguydu ve benim bu arada hiç dikisim de olmadı kızlar oğlum 3 kilo doğdu 50cm boyu vardi ne bir kesik ne bir dikiş yaşamadım ilk dogumumda dikişlerim o kadar coktu ki buda beni şaşırtan birsey oldu ve hemen ayağa kalkabildim dediğim gibi 2 yaşında oğlum var kalkmam da gerekiyordu zaten bu benim çok iyi oldu çok şükür 🤲Su an tek başımayım çocuklarıma tek başıma bakmak istedim annem 2 gün kaldı ve sadece gitti sonrasında ben kendim kaldım alışmam gerekiyordu çünkü açıkçası bir hafta çok zordu biri uyuyor biri uyaniyordu oğlum ilgi bekliyordu hala da öyle tabi ama alışıyorum yavaş yavaş doğru olanı da bu desteği tabi her anne bekler ama onlar benim çocuklarım anneleri benim bana daha çok ihtiyaçları var öyle değil mi benim hikayem böyle işte ❤ şimdi çocuklarımı büyütmeye çalışıyorum darısı bütün anne adaylarının başına inşallah 🤲🥰❤