Bu uygulama da ilk defa bi başlık altında yorum yapacağım umarım doğru yere doğru şekilde yazıyorumdur çünkü ilgim olan bir konu 🙈
Öncelikle anladığım kadarıyla gebelik şekerinden bahsetmiyorsunuz . Ben 25 yaşında 12 senelik tip1 diyabetliyim 19 haftalık hamileyim rabbim kısmet ederse bi kızım olacak . Günde 5 tane insülin kullanıyorum humalog ve Levemir olmak üzere . Gebeliğimin başlarında inanılmaz düzensiz bir şeker kontrolüm vardı aynı gün 20 mg ve 300 mg gördüğüm oldu . Bu arada hba1c 8.7 ile hamile kaldım zaten normalde de uslu bir diyabet hastası asla olmadım şu an hba1c 6.5 . Şekerimi nasıl düzene soktuğumu anlatacak olursam dediğim gibi ilk başlarda çok zor oldu nefsimle çok büyük kavgalar ettim ama en sonunda kesip attım nefsimle kavgayı önce ekmeği bıraktım asla ekmek yemiyorum yaklaşık 3 aydır tadını unuttum pilav makarna 19 haftadır zaten ağzıma sürmedim kendime kendi vücudumu izleyerek bi yeme düzeni kurdum haftalık listeler yaptım . Günlerini değiştirerek aynı yemeklerden sıkılmamak için sürekli aynı şeyleri yemeye çalışıyorum . Onlarda şu şekilde fırında tavuk , çorba , salata . Fırında sebze yemeği ( Kabak patlıcan biber et veya tavuk domates ) çorba + salata . Ispanak + yoğurt + çorba . Balık +çorba + salata . Semizotu yemeği , salatası , kabak yemeği , salatası , karnabahar , brokoli bu sebzeler zaten benim hayat kurtarıcım . Kendi vücudumuzu izleyerek bu şekilde düzen kurdum ve asla bu düzenin dışına çıkmadım . Benim zaten aram öyle tatlıyla çok yoktur yani baklavadır pastadır ben daha çok hamurişi düşkünüyümdür börek kek kurabiye onu da artık sıkıyorum kendimi bu aralar bol bol yapıp dondurucuya atıyorum doğumdan sonra ziyafet yapıcam inşallah 🙈 nefisi terbiye etmek çok zor arkadaşlar biliyorum ama bi canımız vardı sorumlu olduğumuz şimdi 2 oldu elhamdulillah . Ben bu şekilde kendimi düzenledim . Hepimiz inşallah sorunsuz bir şekilde bitirip hamileliğimizi evlatlarımızı kucağımıza alırız biraz uzun oldu sanırım ama içimden geldi umarım sizlere yardımcı olabilecek şeyler yazmışımdır .