Merhabalar herkese. Geçen pazar doğum yaptım anca yazabiliyorum. En başından beri gönlümden normal doğum geçiyordu. Bunun için düzenli hurma yedim, sauat yaptım, yürüyüşler merdivenden inip çıkmalar. Çatı kontrolüm vs. de her şey normaldi ama gelmeyince gelmiyor ☺️ Artık 40+5 te doktorumla hemfikir olarak sezaryana karar verdik. Suniyi de düşündük ama bebeğin kafası kanala hiç girmedi, 1 cm bile açıklıgım olmadı ve sancımda hiç çıkmadı. Bu durumda suni sancı genellikle başarısız oluyormuş. Neyse pazar gittim hastaneye doktorum hemşireler herkes pozitif tatlılardı. Merak etme hemen olup bitecek dediler. Belimden iğneyle epidural taktılar ama normal damar yoku açmadan daha acısızdı. Sonra bacaklarım karıncalanmaya başladı derken tamamen uyuştu. Birden midem çok bulanmaya başladı, kusucam ben dedim bir iki öğürdüm geçti, o sırada bebişimin ağlamasını duydum. 4030 kg bir tosuncuk doğdu. Sonra dikişlerimi atıp yukarı cıkardılar beni de. Detayları geçiyorum. Hemşire bi süre sonra karnıma bastırmak için geldi çok korktum çok acıyor demişlerdi. Bastırdı hiç acı olmadı sadece aşağı kan aktığını hissettim, hatta benzer bi hareketi öğretti arada böyle masaj yap uterusun rahatlasın dedi yaptım. İlk kalkışta zor olacak sandım kalktım bu muymuş hiç ağrı olmadı dedim. İlk defa ayaga kalktıgınızda aşağı bakarak kalkmayın mideniz bulanır. Gece epiduralın katateri çıkmış anestezi teknikeri gelip baktı kısmı olrak calısır ama tam kapasite calısmaz dedi. Damardan agrı kesiciyle desteklediler ona rağmen sıkıntı yaşamadım ve bir gün sonrasında taburcu oldum. Evde biraz agrım oldu karnımda o da normal ameliyat oluyoruz sonuçta. Kalkıp otururken uzanırken cok yavas hareket edilmesi gerek. Herkesin dediği gibi depend hayat kurtarıcı, bence Large beden ideal rahat. Ki ben minyonum m almadım. Bu arada sütüm hemen gelmez sezaryandan dolayı diye kormuyodum ama hemen geldi. Doktor geç sezaryanlrda gelir süt hemen demişti. Bir de hem sıvı alımımı maksimumda tuttum. Beni en zorlayan göğüs yarası. Düzenli olarak mutlaka göğsünüzü kremleyin. Bana en iyi gelen lansinohun yeni çıkan balm kremi, biraz pahalı ama inanın değiyor. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, sorunuz varsa fırsat buldukca cevaplamaya çalışırım 🥰❤️ Herkese sağlıklı güzel doğumlar 🤲🏻