Doğum hikayemi yazmama daha çok vardı aslında aceleci kızım 17 gün önce gelmek istedi 😊 üç günlük taze anneyim çok şükür rabbim isteyen herkese nasip etsin kolaylıkla 🌸 gelelim hikayemize… geçtiğimiz pazar eşimle çılgınlar gibi temizliğe giriştik ama ben her yeri kırklamaya çalışıyorum 😀 hani doğumdan önce enerji gelir diyorlar ya doğruymuş damarlarıma kadar hissettim o enerjiyi. Pazartesi günü de temizliğe aynı hızla devam ettim. Yatmadan önce içimden sıcak bi şey aktığını hissettim adet olmuşum gibi. Kontrol ettiğimde bi şey yoktu. Adet sancısı gibi bi ağrım vardı hafif hafif. Yorgunluktadır dedim yattık uyuduk. Gece 2.30 gibi lavaboya gittim suyum geldi ardından da biraz kanama. Bebeğin hareketlerini de hissedemeyince gitmeliyim diye düşündüm. Suyumda çok geliyordu zaten beklemenin alemi yoktu. Çam ve sakura şehir hastanesinin acilinden giriş yaptık suyum gelmesine rağmen açıklığım yoktu. Gece 3′ten ertesi gün öğlen 3′e kadar bekledik ilerlemedi. Suni sancı verildi 4 saat kadar yatakta suni sancı çektim kalkmama izin vermediler. O kısım zordu. Suni sancı açıklığı başlatınca kendi sancıma bıraktılar beni biraz rahatlamıştım. Annem belime masaj yaptı sıcak su tuttu baya iyi geldi. Sonra gezmeye hareket etmeye başladım yavaş yavaş asıl sancılar gelmeye başladı. Biraz önce çektiklerim sancı değildi desem yeridir ama Allah gerçekten gücünü kuvvetini veriyor. Dilimde sadece dua vardı. Açıklık kontrolleri beni baya yordu ama artık doğurmak istiyordum. İki doktor geldi birisi çok zor falan dedi normal doğum için. Bende sesimi hiç çıkarmadım ama içimden kesin sancı çekip çekip sezaryen doğum yapacağım dedim ama demiyorum doktora o zaman beni sezaryene alın niye çektiriyorsunuz diye 😀 artık saat 23.30′a gelirken sancılarım baya sıklaştı dayanamayacağım sandım artık o esnada ıkınma hissi geldi anneme sesleniyorum o da namaz kılıyormuş bağırıyorum kimse yok. Ebe koştu geldi ıkınma hissim geldi dedim muayene etti 8-9 cm olmuş ayağa kalk ıkınman gelince oturup ıkın uzun uzun dedi. Bu arada odayı doğumhaneye çevirdiler bir dakika içinde. Sonra doktorlar geldi çok hafif bastırdı karnıma doktor hissetmedim bile sana yardım edeceğim sende bana yardım et bitirelim dedi. Okunmaya başladım nefesim bitiyordu sakın bırakma çok güzel dedikçe bırakmıyordum ama canım çıktı. Her ıkınmadan sonra çığlık atıyordum güç veriyordu sanki. Üç dört ıkınmada sanırım kaydı kızım içimden. O kadar rahatlamıştım ki ama sesini duyamadım neden ağlamıyor diye sordum doktora ağlıyor sesi çıkmıyor şu an dedi sonra sesi çıkmaya başladı. O kadar güzel bir andı ki… sonra plesanta çıkarma ve dikiş kısmı da biraz acı verdi ama gözüm hep kızımdaydı. Odadan çıkarmıyorlar bebeği hemen yanınızda muayene ediyorlar. Benim dikişlerim bitti kızımı da giydirdiler. Kollarıma geldi minik meleğim. Onun kanı B benim 0 olduğu için biraz uyuşmazlığımız vardı sarılık olma ihtimali çok yüksekti sık sık emzirmem gerekiyordu ama uyandırmak çok zordu bir kaç kere mama verdik ve iki günün sonunda evimize geldik çok şükür. Allah herkese hayırlı kolay doğumlar nasip etsin. Dünyanın en güzel şeyi anne olmak 🌸 anne olmak isteyen herkese nasip olsun bu güzellik. Allah hayırlı anne baba olmak nasip etsin 🥰