Allah’ıma sonsuz şükürler olsun ki bebeğim yanımda sağlığı iyi sadece minik doğdu 2440 gram 49 cm. Ama hiç önemli değil kuveze girmedi yanımda ya gerisi önemli değil. 22.haftada suyunun sızdığının tespitiyle tepetaklak olan gebelik hikayem tam 36+0 da dün itibariyle sona erdi. Ciğer geliştirici yapmıcam dedi doktorum ve yapmadı da. Şükür solunum sıkıntısı yaşamadık. Smdi gelelim hikayeme. 7 saat suni sancı aldım başlarda başa çıkmak kolaydı ancak son 2 saat kabus gbi geçti. Benim riskli gebeliğim oldugu için 22den bu yana perinatolog takibindeydim. Doktorum 37de sezaryenle alıcaktı ki 35+6 da gittigimde çatı muayenesi yaptı 3 cm açıklıgımın oldugunu söyledi. Ertesi güne yatış verdi ve bugun normal doguracaksın bebek içinde senin içinde en iyisi bu dedi. Ben şok oldum tabi sanıyorum ki bikaç gün daha bekleyeceğiz gözetim altında kalıcam ondan yatış verdi doktorum.37de de alcak beklerse beklemezse bile en az birkaç günüm var sanırken birden kendimi doğumda buldum. Saat 2 gbi suyumu patlattılar zar sıyırma işlemi yaptılar. Canım yanmadı çok fazla. Kendimi kastıgımda yandı ama kasmadıgımda ne açıklığımı kontrol ettiklerinde nede zar sıyırma da canım yanmadı aman aman. Önemli olan gerçekten kendinizi rahat bırakıp kasmamanız. Doktorum 4bucuk gbi beni ebelere emanet edip gitti ama irtibatta kalacağız dedi ki saat 6 gbi kendisini arayıp nolur bni sezaryene alın nolur dayanamıyorum diye hastaneyi tokmakla meşguldüm. Canım doktorum hemen ebeyi aradı ebe yanımda konuştu hocam 8 cm açıklığı var çok az kaldı almayalım bekleyelim dedi ben tabi yırtıyorum ortalığı alın beni sezaryene dinlemeyin bu ebeyi bana kötü davranıyor vs neler dedim doktoruma🤗 halbuki ebemiz çok kahrımı çekti. Dayanacak bir gram halim kalmadı dediginiz an kırılma noktası saat 6 bucugu geçerken ıkınma hissi geldi kaka yapıcam dedim hemen hazırlığı yaptı ebe kaka degil dogurcaksın dedi çıktım ayaklarımı yerleştirdi elimle tutmam gereken yerleri gösterdi. Sancıyla birlikte ıkınmak öyle zordu ki ve dogru ıkınamayıp bebegimme zarar verirsem diye çok korkuyodum aslında tüm gün bunu söyledim durdum yapamam normal doguramam ıkınamam kendime güvenim yok dedim durdum agladım. Eve önce kendine guven desende inanın hiç guvenemedim. Ancak oraya dogurmak için çıkınca Allah bir güç veriyor ebe elini soktu ıkın dedi 1 bucuk 2 dkkya yakın ıkındım minimum bagırarak ellerimle demirleri sıkarak kendimi yırtarcasına ılı dım ve o an 18.45 minik kızım balık gbi kaydı içimden. O an hepsi bitti. O kdr büyük bir rahatlama ki her seye dedigini hissediyosunuz. 4 dikişim var biraz acım var hala hastanedeyiz bebek düşük kiloda oldugundan kan degerlerine yarın son kez bakılıp taburcu edilcez inşallah. Ne kdr suni sancı mahvetti öldüm bittim ben desemde iyi ki normal dogurmuşum diyorum şuan. Kesnlikle sezaryen karşıtı degilim ki bagırıyodum alınsezaryene diye ancak biliyorum ki normal dogum çok zor olsada en saglıklısı. Allah hangi dogum şekli hayırlıysa onu nasip etsin tüm gebelere. Su gelmesi şikayetiyle normal dogum yapan nadirdir dedi doktorlar ebeler hemşireler ama benim ve bebegim için hayırlısı buymuş demekki. İnşallah kesi acılarım da geçer bian önce de bebegimi daha rahat alırım kucagma. Sürüm gelmiyor ama stres yapmıyorum illaji gelicek ve brbegimi emzircem. Şuan mama veriyoruz. İnşallah bundan sonrası daha güzel olur. Allah hepinizi bir avazda kurtarsın kızlar🤗🤗🌸