tugfatozay Merhaba arkadaşlar. 5+4 hamileyim. Bu 2.bebeğim olacak. İlk doğumum sezaryen oldu. Hamile olduğumu daha dün öğrendim. Şimdiye kadar oruç tuttum. Bundan sonra oruç tutmalı miyim bebeğe herhangi bir zarar olur mu ?
AkdenizBeyza tugfatozay Farz değil zaten hamile olduğun için bence tutmamamlısın. Benimde 2. Hamileliğim oğlum 8 aylık ve çok yaramaz sürekli ardından koşuyorum. 5 aylık da hamileyim yeterince güçten düşüyorum bide oruç tutsam nasıl olur bilmiyorum. Ama herkesin kendi kararı oğlumda da tutamamıştım ne olur ne olmaz Allah korusun sonra vicdan azabı çekemem 🥰
Elif5361 tugfatozay Allahüekber ☺️Zaten tutmuşsun 11 gün birşey olmamış bundan sonrasına da doktorunla karar verirsen daha iyi olur burda herkes birşey diyo her kafadan ses çıkıyor gerçekten burda söylenileni mi yapacaksın
iraz4 tugfatozay dr. Sormana bile gerek yok daha 3 ay tutunma sureci var bebeklerin kendinizi yormamali ac susuz kalmamalisiniz tutmasaniz daha iyi ama kendiniz bilirsiniz
2kizanasi 11 aylık kızım var bende geçen hafta öğrendim hamile olduğumu o günün akşamı iftar ettim bidahada tutmadım ilk aylar çok önemli organlar vs oluşuyor susuz besinsiz kalmamalısınız
tugfatozay Arkadaşlar teşekkür ederim. Emin olamadım sormak istedim. Bir yandan da 1 yaşında oğlum var ve hala emziriyorum. Emmeye devam etmeli mi? Hamile olunca bırakılıyor diye biliyorum. Ama nasıl olacak onu bilemiyorum.
Sevimli96 Doktoruna sor canım !!!! Oruç sağlıksak ve dinsel bi durum kimse burda hoca da değil doktorda ..
HappyMom Sevimli96 Elif5361 Annelerimizin merak ettiklerini danıştığı bir platformuz. Konu hakkında olumlu/olumsuz yorumunuzu belirtebilirsiniz ama kimseye neden burada sorduğu ile alakalı hesap soramazsınız. Bu üslubun tekrarı halinde Forum erişim engeli uygulanacaktır.
tugfatozay Elif5361 hamile olduğumu 2 gün önce yeni öğrendim. Yasaklar başladığı için de doktora gidemedim. O yüzden arkadaşlar sizin fikirlerinizi merak ettim o yüzden sordum. Burda herkesin ne deniliyorsa yaptıklarını sanmıyorum. 😊
Elif5361 tugfatozay Oruç insanın kendi iradesine kalmış birşey burda o kadar çok post açıldı ki herkes bi linç peşinde haliyle bunalttı da o yüzden söyledim ben 24 haftalığım tutuyorum oda size kalmış
AnneBebek0 tugfatozay Bi düsük saglik probleminiz yoksa tutabilirsiniz. Doktor felan degilim Ama tutmamanizi öneririm. Benimde biseyim yoktu ramazanin 7. günü banyoda tansiyonum düstü. En iyisi tutmamak kaza edebilirsiniz☺️