[silindi] Sureyyakaraca valla arabayla markete gitmek yasak sanırım bilmiyordunuz keşke nöbetçi eczaneye falan gidiyoruz deseydiniz geçmiş olsun🤷🏻♀️
Emsare Araba ile olunca burada da yazıyorlar, yürüme mesafesinde yürüyerek gitmek serbest, geçmiş olsun. İtiraz edin ama bir şey çıkar mı sanmam…
SerpilEsra Sureyyakaraca biz az once gittik esim cocuk ben yuruyerek ama onumuzden gecti 4 polis yinede bise demediler aracla cikmak yasak diye biliyorum
Nlfrylmz Sureyyakaraca hayır direk sisteme düşüyor. Uyarı değil malesef. Bende dağın başında sadece eşim vardı yanımda başka kimse yoktu etrafta maske cezası yemiştim yazıldıktan 40 gün sonra falan eve geldi evrak. Geçmiş olsun
gizemozdemir1990 Sureyyakaraca anladim hanimefendi ama sorun su ki polis kimin gezip kimin gezmedigini anlayamaz bakarak. Kural ne? Yurume mesafesindeki markete tek kisi gidilebilir. Siz uymamissiniz buna neyi savunuyorsunuz hala?
Aybuss Bakkala markete tek 1 kişi gidebiliyor.. İtiraz hakkınızı deneyin derim eşin gitmeliydi sen değil..
gizemozdemir1990 Sureyyakaraca ben gerilmedim, sadece size ceza yazilmasi normal, keske her disarda olana da yazilsa adil olsa dedim ama siz karsi ciktiniz ona aciklama yaptim
Mikmikk Sureyyakaraca itiraz edin cezaya e devlet üzerinden yapabilirsiniz itiraz edildiğinde ceza iptal olur çünkü bu tür cezaların aslında bir geçerliliği yok maskeniz varsa ve yürür haldeyseniz. Biraz uğraştırır ama itiraz ederseniz iptal olur
cemreninannesi67 Sureyyakaraca aslında ne kadar saçma ya ben hamileyim tek markete gidemiyorum eşim gitse alınıcakları doğru düzgün alamıyor hafta içi market saatlerinide erkene çektiler böyle saçmalık olamaz aylık alışveriş sonuçta bizimde market yürüyerek gidebiliriz ama taşıyamayacağımız için arabayla gidiyorum mecbur bugün hava güzeldi diye bütün millet sokaktaydı gurup halinde oturmuşlar sohbet muhabbet gırla mahallede ekip arabaları gezip onlarada ceza yazmaları gerekiyor o zaman çok sinirlendim bu duruma cidden
Sureyyakaraca cemreninannesi67 Aynen öyle malesef herkes bu yalanı uydurduğu için belkide bizim doğrumuz onlara yalan geldi 🤷♀️
Elcnbykckr Sureyyakaraca cok sasırdım markete gitmek fırına gitmek serbest. Neye göre kime göre ceza kestiler acaba. 2kişi olduğunuz için mi kestiler acaba
marysmom Sureyyakaraca cezayı yazmışlardır uyarı yok. İmzalamadığınız için de cezayı vermemişler elinize . Ama bu ceza yazmadıkları anlamına gelmiyor. İmza atmış olsaydınız verirlerdi. 15 gün içinde itiraz etme hakkınız var ve 15 gün içinde de öderseniz %25 indirimli öderseniz. En yakın karakol neresiyle ya da ilçe emniyet neresiyse oraya gidip sorabilirsiniz. Sizin evinize bir daha evrak göndermezler ama ödemediğiniz için vergi dairesine yollarlar. Vergi dairesi size ödeme emri gönderebilir bu vergi dairesi kısmını çok iyi bilmiyorum . Size tavsiyem itiraz etmeniz ama öncelikle karakoldan ya da ilçe emniyetten ceza tutamağını almanız. En yakın yerdeki sulh ceza hakimliğine itiraz etme hakkınız var. İtiraz dilekçesini de güzel hazırlamanız. Hamileliğinizi mutlaka belirtin. Arabayı o yüzden kullanmak zorunda kaldığınızı aynı mahalledeki market olduğunu fişi falan hamileliğinize dair yazı doktor raporu vs ekleyin güzel ve detaylı anlatıp itiraz edin.
Sureyyakaraca marysmom Çok teşekkür ederim bilginiz için. 🌺 Dediklerinizi yapcam inşallah umduğum gibi biter sonu 🤲