tmb Selamlar... Ben geçen sene ve 2014 Aralık da 2 kez düşük yaptım ikinciden Sonra araştırılan bulgulara göre kan pıhtılaşması çıktı. Heterozigot rastlandı yani. Uygulamada bununla ilgi makale göremedim. Şuan sanırım hamileyim ve cok tedirginim o iğneler nasıl olacak? Normal Doğum yapabilme ihtimalim hiç mi Yok? Aranızda aynı durumda olan varsa destek olmasını rica edicem.. herkeze hayırlı hamilelikler dilerim inşallah...
Nevindavsan tmb bende hamileyim benimde 2 tane on haftalık bebeğimin kalbi durdu karnimda kan sulandirici iğne vuruyorum kendime bide hafta bir Progestan iğnesi vurduruyorum inşallah bu sefer bişey olmaz sana da büyük ihtimal iğne baslicaklar ama Korkma biraz cesaret okadar
Lamelif DilaraYlgn tmb Nevindavsan hangi genlerde mutasyon var sizin bende sadece mthfr 1298 genimde heterozigot mutasyon var. Ne aspirin ne de başka bir ilaç kullanıyorum bunla ilgili
DilaraYlgn Bende de aynı şekilde kan pıhtılaşması çıktı hamile kalınca corasprin ile başladık şu an clexane 0,4 kullanıyorum çok şükür 23. Haftadayız ve bu iğnelerin normal Doğuma engel olmadığını söylüyor doktorum. Allah sağlıklı evlatlar nasip etsin 🙂
tmb DilaraYlgn ben iğneleri kendime nasıl vurucam korkusu ZATEN yaşıyorum ama bununla beraber aşırı derecede ameliyat korkum var VE bulunduğum ilde bu durumda normal Doğum olur diyen bir doktora dahi rastlamadım.. malesef ki doktorlarımıza bahane cok.. normalden kaçmak için her yolu deniyorlar Ne yazık ki.. benim iki gebeliğim de kalp sesi almadan 6-8 hafta arası erken dönemde sonlandı. En büyük korkum gebeliğin ilerleyen aylarında daha büyük ken bişe olması.. rabbim korusun inşallah... size de geçmiş olsun çokça...
tubatayfun uras bende iki dusukden sonra doktorum otamatic yapdi ama ben belcikadanim turkiyede nasil bilmiyorum
tmb uras özelde yapan yer ZATEN yok ben üniversite de yaptırdım... belki özel laboratuvarlar yapar ama onlarda 1500₺ civarı demişlerdi... Bu arada tromboz testi 3 ay gibi bir sürede çıkan uzun soluklu bi testtir...
Nevindavsan Lamelif bana herhangi bir tahlil yapmadılar 2 bebek kaybettiğimi anlatınca normalde tahlil yapıp öyle veriyoruz bu ilaçları ama geç olmadan başlayalım dedi araştırma hastanesine gidiyorum ben özel hastaneler bana çağre değil bu arada benim 2 tanede yaşayan çocuğum var onlarda hiç böyle bi sıkıntı olmadı
uras DilaraYlgn ya benim bir tane oglum var ve hiç sıkıntı yasamamistim onda ikinci gebeligimde sağlıksız gebelik dedi dr ve 8. haftada kalbi durdu istersen yaptılar dedi bana bu kan pihtilasma testini.devlette de iki yada üç düşük yapana bakiyormus bana yapmazlarmis kafam karıştı acikcasi yaptırmakta istiyorum
Homozigotmutant Hamile olduğumu öğrendiğim an iğne başladım geç kalmadan hemen doktora gidin aspirin ve iğneye başlatır dozunu ayarlar . Kayıplarımdan sonra normal mi sezeryan mi olur iğne canımı yakar diye düşünceler aklıma bile gelmiyor sağlıkla devam etsin hayırlıyşa allahtan isteğim .
tmb Homozigotmutant tabiiiii mutlaka öyle... sağlıklı olsun elbet tek isteğim bu benim de.. ama tecrübe olmayınca bide iki talihsiz geçmiş olunca insan tedirgin oluyor ister istemez.. şüphem olduğu gibi hemen coraspin e başladım ay içinde ZATEN ilaveten limon suları ile doğal yoldan da takviye ediyorum.. alternatif olarak düzenli hacamat yaptırıyorum ZATEN.. rabbim herkeze hayırlısını nasip etsin inşallah 👐
DilaraYlgn uras ben 1 düşük 1 kimyasal gebelik yaşamıştım doktor yazınca gittim ve yaptılar öyle bir şey demediler bence sormalısınız
DilaraYlgn tmb o iğnelerin ucu o kadar küçük ki ben de görmeden bu korkuları yaşadım 4 Aydır bazen ben vuruyorum bazen eşim bacaktan vuruyoruz . Ayrıca bana da normal yapamazsın falan diyen doktor oldu tabi ki ama doğumu çocuk belirliyor son zamanlarda ve doktorlar benim çocuğuma downlu yarın gel alalım dediler neredeyse 6 aylık ve ayrıntılıda hiçbir şey çıkmadı. Güzel şeylere odaklanalım güzel olsun sağlıkla kucağımıza alalım inşallah 🙂
PamukAnne DilaraYlgn canm bende claxen 0.6 vuruyorum beş aydır karnımdan bacagıma cesaret edemiyorum bir türlü nasıl ve neresine vuruyorsun
DilaraYlgn PamukAnne karnım çok sertleşti ben de ordan korktum aynı bacağımın üst kısımlarından eti kaldırarak göbekten vurur gibi 😊
tmb Mz93 evet benim dokturum kalp sesi duyana kadar reçete yazdı. 2 kez 1er kutu olarak aldım. Kalp sevdi duyunca 3 aylık rapor ile 9 kutu aldım. Şimdi 2 kutum kaldı 20 gün sonra tekrar 3 aylık rapor ile 9 kutu daha alacağım.