Selam kızlarrr🙋🏻♀️🌸 Çok şükürler olsun ki banada böylesi mutlu sonla biten bir doğum hikayesi yazmak nasip oldu darısı hepinizin başına olsun 🤲🏼🥰 Hikayem merakla bekleniyordu beni bilen bilirr aranızda😍 birçok kişiyle arkadaş olmuştuk özellikle doğum yaptığım Çam Sakura Şehir Hastanesi postlarında çok karşılaşırdık nerde bu hastane postu ben ordaydım resmen😁 onun haricinde de tüm sezeryan doğum postlarını kaçırmadan okurdum uzun detaylı hikayeleri okumayı çok severdm kısa yazanlara sinir olurdum hatta 😜 O yüzden baştan belirteyim özelliklede hem hastane hizmetini hemde spinal sezeryanı merak edenler için uzun ve detaylı yazacağım arkanıza yaslanın♥️🙋🏻♀️
Bu benim ikinci gebeliğim ve 2. sezeryanımdı kızlar ama insan her ne kadarda olsa ilk gibi korkuyor endişeleniyor ister istemez🤷🏻♀️ bende öyleydim açıkcası bide benim ilki genel anestezi olmuştu ve çok zor geçmişti😪 o yüzden bu sezeryanım nasıl olacak ne yapıcam diye çok merak ederdim düşünürdüm bir yandan da ikinciler daha kolay olur merak etme diyenleride duydukça ferahlardım🥲 bu şekilde gelgitlerle hamileliğimi geçirdim ilkine göre bu biraz daha yorucu ve ağır geçmişti fiziksel olarak hele hele son aylar son haftalarda kemik pelvik kas ağrıları çok zorlamıştı 20 kilo almıştım onunda etkisi oldu tabi🥴 ben sürekli kontrollerimde 38. Haftada alın beni sezeryana derdim doktorlara🤭 ben hep şehir hastanesinde takipliydim kızlar zaten doktorlarından ilgilerinden çok memnundum hiçte bir sıkıntı yaşamamıştım o yüzden doğumuda orda yapmak çok istedim tabi memnun kalanda duydum memnun kalmayanda neticede herkesin yaşadığı kendine birazda şans meselesi diye bakardım olaya o yüzden bu konuda tam güvenerek dua ederek teslim ettim kendimi🌸 her neyse çok uzatmadan başlayayım normalde bilindiği üzere mecburi planlı sezeryana bile devlet hastaneleri gün vermiyor acil bi durum sıkıntı görmediği müddetçe 39. haftaya kadar bekletiyor, bana da her gittiğimde bu şekilde dediler ağrın sancın suyun olmadığı müddetçe 39. a kadar bekleticez gün verilmiyor artık pandemi hastanesi olduk aşırı yoğunluk var o sebeple son ana kadar bekliyoruz acillik vakaları alıyoruz dediler banada beklemek düştü tabi yapacak birşey yoktu🤷🏻♀️dayandım kontrollerimde bi sıkıntı çıkmıyordu şükür aslında ben keşke sancım suyum olsada bekletmeden benide hemen alsalar diye geçirmiyor değildim içimden 🤭😁 neyse en son 13 Nisandaki gittiğim kontrolde bana 18 Nisan Pazar günü sabaha gün verdiler aç bir şekilde ilk 3 aylık usg görüntülerim ile birlikte gelmem söylendi o gün tam 39+0 haftalık oluyordum ama öncesinde ağrı sancı su gelirse beklemem gerektiğini hemen gelmemide söylediler , tabi ben bi heyecan bir sevinç 5 gün hemen geçsin istedim 😌… sonra 17 nisan cumartesi ikindi vaktinden sonra karnıma bi ağrılar girdi başta üşüttüm mü acaba dedim lavaboya girdim çıktım geçmedi çünkü benim hiç sancı tecrübem yoktu tam anlayamadım o yüzden yarım saat içinde kasıklarıma sivri sivri adet sancısı tarzında sancılar girmeye başladı ve dedim bunlar kesin gerçek sancı geliyor bebiş yinede biraz daha bekledim takip edeyim emin olayım dedim, sonra sonra 15 dakkaya 10 dakkaya düştü, gerçekten sivri sivri saplanıyordu beni sıkıyordu sancılar ter basıyordu sürekli birde üzerine ishal olmuştum ve emin olduk artık tüm belirtiler bu doğum sancısı dedik kayınvalidem falan iftardan sonra gidelim o zaman hastaneye beklemeyelim sabahı dedi ben bu sürede gider gitmez hemen almazlar belki sabahı bekletirler diye çok acıktığım için azcık bişeyler atıştırdım tabi 🤭🙄 neyse sonra herşeyimiz hazırdı arabadaydı zaten bindik gittik direk kadın doğum acil sarı alana muayene oldum nstye bağlandım gerçekten ordada sancılarım çıkmıştıı ve bilgilerim alındı zaten günüm bitmişti sabahı gelecektim akşamdan gitmiş olduğum için artık sana yatış veriyoruz göndermiyoruz dedi hemen hatta doğuma alınabileceğimi de söylediler fakat birşeyler atıştırdığım için salak gibi🤦🏻♀️ 🙄 4-5 saat beklememiz gerekecek dediler yinede alttan muayene edeyim eğer açıklığın varsa hiç beklemeyiz dediler tamam dedim ben bi seviniyorum falann artık şükürler olsun dedim yani🤭😂 açıklık yoktu ve açlık saatini beklemeye karar verildi acilde bekletilmeden direk odaya alındım,refakatçiyle eşyalarımıda istediler odama çıktım bu arada hastanenin odalarını hep tek diye duymuştum öyle biliyordum ama yoğunluktan dolayı çoğu oda 2 kişilikti benimde öyleydi ama ben yattım yanımdaki ertesi gün taburcu olmuştu biz çıkarkende başkası yatış olmuştu yani böyle devir dayim oluyor aslında yine tek kalmış oluyorsun bunu da belirteyim 🌸 neyse tek refakatçiye izin vardı eşlere yasaktı bebek doğunca 15 dakika izin veriliyordu sadece pandemiden dolayı o yüzden doğuma alınacağım saatte tam belli değildi doktor sahura doğru alınacağımı söylemişti o yüzdn eşimi eve yolladık biz sahura doğru gelirsin diye, zaten evimiz hastaneye 10 dakikaydı. Neyse kayınvalidem ben odaya çıktıktan sonra geldi yatağın üzerindeki önlüğü varis çorabını ve saç bonesini takmamı istediler soyundum giyindim biraz daha nstde kaldım tekrardan bu arada serum takılmıştı kan akışını rahatlatmak için bu azda olsa sancılarımı dindirmişti bu arada saat gece yarısı oldu 00:40 tam hemşireler geldi hadi seni alıyoruz falan dediler ayy ben bi heyecan bi sevinç bi korku tüm duygular bir aradaydı resmen ne çabuk dedimm sadece biz sahuru bekliyorduk diye 🤭 sonra odamda sondam takıldı kızlar ben aslında ameliyathanede taksanız dedim burda takmamız lazım dediler ilk sezeryanımda da uyanıkken takılmıştı aslında sonda korkum yoktu takılırken de çıkarılırken de hiç acı hissetmezdim ama bunda ne yalan söyliyim bir tık acı yanma oldu ama oda enfeksiyonum olduğu içinmiş çünkü idrar deliğine takılıyorya hemşire takarkende dedi ztn idrar yolunda enfeksiyonun var senin biraz yanma yapabilir başta diye öyle çok olmadı yani 🌸neyse sonra hasta taşıma geldi odamdaki yatağımla birlikte hemşire eşliğinde ameliyathaneye doğru indirildim meraklı ve korkulu gözlerle etrafı seyrediyorum bir yandan bir sürü yerden geçtik giderek ameliyathane soğukluğu geldi ve içeri girdik artık kalabalık bir ameliyat ekibi vardı doktorlar hemşireler vs sonra merhabaa hoşgeldin diye seslerle karşıladılar beni🙂hasta yatağımdan sedyeye geçmemi söylediler yavaşça sonra bayan hemşire geldi çok güzel ve çok tatlıydı😍kendini tanıttı önce🙋🏻♀️adımı fln sordu ilk sezeryanımın nasıl geçtiğini sordu genel anestezi olduğunu zor olduğunu söylemiştim bu spinal olucak dedi artık hep böyle yapıyoruz dedi bende evet öyleymiş ama korkuyorum biraz dedim sanki hiç sezeryan olmamış gibiyim şuan dedim güldüü ve bana hiiçç korkma çünkü emin ol bu daha kolay daha hızlı ve daha basit olucak dedi biz sana herşeyi adım adım söylicez anlatıcaz sana demeden hiçbir şey yapmıycaz dedi korkmana gerek yok dedi sağolsun ayy ilaçtan daha iyi gelmişti resmen o an hemen rahatlayıvermiştim😌bu arada ben oturuyorum hala biz konuşurken hazırlıklar yapılıyor bir yandan sonra hemşire yanımda kolumdan omzumdan tuttu şimdi başını öne eğ tatlım dedi çenen göğsüne değsin dedi anestezi dokturum ve ameliyat doktorumda arkama geçtiler doktor bana çok temizlik yapmışsın ve yorgunsun öyle düşün omuzların düşmüş bir vaziyette duruyorsun dedi bende aynı öyle yaptım anestezi önce eliyle belimi muayene etti sonra 3 kere boyadı bir şeyler sürdü soğuk soğuk yanımdaki hemşiremde şimdi boyuyor seni biraz, daha iğne gelmedi korkma hiç hissetmiyceksin bile dedi sonra aneztezi doktorumda şimdi iğne gelicek canım dedi hiç kendini sıkma korkma dedi gerçekten girdiğini hissetmedim evet şuan yapıyorum dedi 2-3 saniye geçti sol bacağıma bi elektrik çarpması oldu hiiihh diye irkiliverdim biranda atıldım yanımdaki hemşire korkma korkma bu normal canım aferim sana dedi ben pozisyonu hiç bozmadım 10 saniyede falan bitmişti tamam şimdi geriye yatabilirsin dediler uzandım birazdan ayaklarına sıcaklık inecek uyuşma inecek dedi gerçekten de bunu söylerken daha oluşmaya başladı artık apağır olmuştu bacaklarım karnım üzerimi örttüler sıcacık oluverdim ısındım bir yandan boyamaya başladılar buz gibi hissettim şuan da seni boyuyolar sakin ol birşey yok dediler 3 kat boya sürdüler batikon vs, kollarıma bantlar takıldı serum takıldı başıma 2 tane hemşire oturdu biri erkekti hem birbirleriyle konuşuyorlardı hem benimle başladılar canım korkma dedi gerçekten de zerre kadar birşey hissetmedim hafif sallantılar hissettim sadece o kadar başladıktan sonra rahatlamıştım artık gerçekten acımıyormuş dedim 😌 hemşire nereli olduğumu kaçıncı çocuğum olduğunu ismini vs sorarken bir yandan da birkaç dakika içinde bebeğin çıkıcak canım dedi tamam dedim oksijen verdiler burnuma maskemi indirdi derin derin nefes al iyi gelir dedi onlar ne dediyse yaptım gerçekten giderek daha çok rahatlıyordum heyecanım gitmişti artık miden falan bulanıyormu dedi yok dedim sadece biraz ağırlık var gibi midemin üzerinde dedim oda evet canım normal dedi biraz bastırıcaklar şimdi korkmuyorsun tamam mı dedi bastırmışlar ama öyle çok hissetmedim bile sonra bir sesss anında cıyak cıyak o kadar güzel ağlıyorduki bebeğim🥰🥲🥲🥲 yaaa resmen okuduğum postlardaki gibi çok değişik bir duyguymuş dedim ilk kez böyle bir tecrüben oluyordu sonuçta benim gözlerden yaşlar gitti tabi bak bebeğin yan tarafta dediler bak bak görüyormusun dediler😌 örtüden göremiyorum dedim tamam şimdi temizlensin ölçülsün bakılsın hemen göstericez canım dediler bu arada sen nasıl tatlı bişeysin sen nasıl bişeyin diye seslerini duyuyorum bu sırada azcık midem ağrır gibi olmuştu söyledim tansiyonun yükselsin diye ilaç yaptık canım onun etkisi korma dedi tamam dedim sonra bebeğimi getirdiler yemyeşil örtü içinde ay bu çokk küçük dedimm sadece🤭🥲yanağıma koydular ve sonra götürdüler tam gece 01:01 de doğmuştu bebeğim planlı bebek gibi yaa saate baksana çok güzel dedi doktor benim işlerimlerim devam ediyordu bir ara örtünün üzerinden beyaz dumanlar yükseliyordu cıs cıs diye sesler 🤭😂 damarları yakıyorlardı sanırım lazerle hemşire sonra biraz dinlen tatlım iyisin dimi dedi evet iyiyim dedim nasıl gidiyor dedim kanamam varmı çok dedim hayır süper gidiyor dedi bebeğim nerde dedim burda ameliyathanede kalıp üşüsünmü annesi yukarı çıkarıldı dediler tamam dedim herşeye tamam diyordum zaten 😂 oksijeni çıkardı ağzımdan ne zaman biter dedim 5 dakika bile sürmez dedi tamam dedim artık o kadar rahatlamıştım ki hatta sallantılar dokunuşlar felan masaj gibi gelmeye başladı 😌😂 artık çok rahattım sonra elinize sağlık arkadaşlar dedi doktor ve çekildi hemşireler örtülerimi aldı kablolarım söküldü hasta taşıma çağrıldı yatağıma geçirdiler yavaşça ben gerçekten o kadar iyiyim ki sanki ameliyat olmamış gibi zerre ağrı acı yoktu öyle bi rahatlık şükürler olsun 🤭😂 sonra bu hasta kaçınca kattan gelmişti dediler bende 7. Kattan dedim hah şöyle ya hasta dediğin işte böyle olacak diye espiri bile yaptılar 😂 neyse sonra çok teşekkürler diye seslendim rica ederizzz dediler 😂 artık çıkmıştım ameliyathaneden bir erkek bir bayan hemşire bana eşlik etti izleme alanına geçtim bomboş koman sıralı yataklar soğuk ve yarı karanlık bir ortamdı şimdi burda bi 10 dakika bakıcaz takip edicez seni değerlerine vs dedi burdada sorun olmayınca hemen odana alıcaz dedi tamam dedim evraklarıma birşeyler doldurdular ekrana bakıp birşeyler yazdılar tamam süper herşeyin gayet iyi dediler ve 10 dakika bile olmadan tamam gidebilirsin şimdi dediler ve odama doğru çıkarıldım saat bu arada 01.25 olmuş yani toplasan yarım saat anca sürmüş ameliyatım ben odaya gelince kayınvalidem hemşireler felan şaşırdı çünkü gülüyordum iyisin galiba falan dediler 😂 valla çok şükür evet iyiyim dedim maşallah maşallah belli dediler😂 hatta biz ameliyat olmadında gerimi gönderdiler acaba diye düşündük o kadar çabuk geldinki dediler doktoru kimmiş bakiyim dedi aa evet Alper hocayda eli hızlıdır belli ya maşallah falan dediler bana daha çok rahatlama bi gaz gelmişti 😌😂 bebeğim ne zaman gelicek dedim gayet iyi bir sorun yok ama yinede biraz takip izlem yapıyor doktorlar hemen bırakmıyor gelir biraz sonra merak etme deddiler kayınvalidemi çıkardılar alttan kanama kontrolü yaptılar karnıma bastırdılar ama hiçbirini hissetmedim uyuşuk olduğum için karnıma 2 tane büyük serum torbası koydular bunlar en az 3 saat kalacak kanaman olmamaıs ve rahminin toparlanması için dediler kolumdakiler bitince sırayla taktılar hepsini ve bu şekilde yattım sabaha kadar bir kez daha karnıma bastırmaya geldiler bu ikinci bastırmayı hafif hissettim halen uyuşuktum çünkü o yüzden onuda çok hissetmedim yani bebeğim yaklaşık 1 saat sonra falan gelmişti yanımızda ilk oğluşuma benziyordu o kadar misstiki 2. Kez anneydim artık şükürler olsun dedim eşim bu arada yetişememişti hemen alındığım için ama öğleye doğru geldi bebeği görme hakkını kullandı, Allahım isteyen bekleyen herkese nasip eyleisn o anı o güzel duyguları inşallah ♥️emzirme hemşiresi ve bebek hemşiresi yanımdaydı ilk yatarakda olsa tutturdular göğsüme hemen emmeye geçti şükürler olsun sütüm yavaş yavaş gelmişti 😌 o an sadece şükür ve dua ettim gerçekten bu anlattığımdan daha fazlası güzel geçmişti yani kızlar emin olun boşa korkmuşum boşa evham yapmışım dedim kendime 😌 uyuşukluğum yaklaşık 4 saatte tamamen geçmişti adet sancısı gibi sancım vardı sadece ağrı kesicilerim yapıldı ondan sonra daha da rahatlamıştım sabah 6.30 olmuştu serumlarımda bitmişti ilk kalkış için hemşire ve hasta bakıcı geldi önce meyve suyu bisküvi ve su içirdiler birşeyler yiyip sonra kalkmam için sonra sondamı çıkardılar bacaklarımı hissetsemde vajina bölgem halen uyuşuk olduğu için çıkarırken hiç birşey hissetmedim kızlar zaten saniyelik bir iş çekip çıkarıyolar korkmayın sakın🌸üzerimi giydirdiler ve ilk kalkışımı yaptırdılar karşıya baktırdılar önce sadece 5-6 adım dediler öyle yaptım çok zorlanmadım açıkcası korktuğum gibi olmadı kızlar emin olun 🥰 biraz organların yerleşiyor gibi oluyor karnın yumuşak ve cıvık olduğundan adımlardan sonra tekrar oturur pozisyon uzandım bebeğimi emzirmeye devam ettim sık sık hemşireler gelip bilgilendirme yaptılar tavsiye de öneride bulundular gerçekten bir hemşire çıkıyordu biri giriyordu hem benimle hemde bebeğimle aşırı güzel ilgilendiler belli saat aralıklarla benimde bebeğiminde kanı şekeri ölçümleri yapıldı bu arada asla biberon ve emzik kabul etmiyorlar görürsem çöp dedi hemşire bu konuda katılar çok kızıyorlar gerçekten🤭😂 biz arada gizli gizli de olsa verdik tutsun alışsın diye sonra kaldırdım aslında çok iyi yapıyorlar bebek için söylüyorlar bilgilendiriyorlar ve mamada bi sıkıntı olmadığı müddetçe verdirtmiyorlar emzirmeye teşivik ediyorlar bu sistemleri de çok mantıklı geldi bana, sağma makinesi bile getirdiler hatta sağdım göğülerim dolmadan rahatlaması için sürekli sağmayı ve her saatbaşı yarımşar saat emzirmemi söylediler öylede yaptım çok şükür sürekli ve bol bol emzirdim, fazla uyutmamaya çalıştım sürekli kan tansiyon nabız takiplerim yapıldı ve bol bol yürüdüm kızlar zaten oturtmuyorlar sürekli yürüyeceksin dediler bol rezene çayı,sade kahve,bitter çikolata bol su tükettim komposto yapmaya fırsatım olmadı ama hastanede yemeklerin yanında sürekli verdiler bir yandan çok iyi olmuştu😌 gazımı akşama doğru çıkardım çok şükür biraz daha rahatlamıştım yürüdükçe ağrım sancım gitmişti biraz dikişlerde yanma oluyordu o kadar ama ne kadar yürürseniz gerçekten de o kadar iyi oluyorsunuz büyük abdestimide ertesi gün yaptım çok şükür yapmadan çıkarmıyorlarmış zaten süt parası emzirme ödeneği, bebeğin kimliği için işlemlerde hastaneden yapılıyormuş artık buda çok büyük kolaylık gerçekten ayrıyetten nüfusa gitmeye falan gerek yok bütün hastanelerde mi böyle sadece şehir hastanesinde mi böyle bi uygulama var bilemiyorum kızlar🤷🏻♀️ bu arada baş ağrım bel ağrım hiç olmadı kızlar şükür, sadece sağ omuz ağrısı oldu biraz oda hem anestezi hemde gazın etkisiymiş biraz bi ara onda zorlandım ama sıcak su torbası getirmiştim o rahatlattı bide ağrı kesici yaptılar oda çok iyi geldi, Normalde 48 saat zorunluymuş sezeryanda çıkarmıyorlar saatin dolmadan cts gecesi yatışım yapılmıştı ama bizi 3. Günü yani Salı akşamı iftardan sonra çıkardılar acele etmediler yani çok şükür çok memnun ayrıldım gerçekten hastaneden hizmetten doktorlardan hemşirelerden hepsi birbirinden iyiydi 💛 18.04.2021 doğumlu oldu oğlum Metehan, tamda o gün 4. Nikah yıldönümümüzün hediyesi olarak gelmişti 😍🌺 kızlar merak ettiğiniz sormak istediğiniz varsa yine sorun unuttuğum,atladığım olmuştur belki daha çok detay vermek isterdim de valla çok uzun oldu helal edin 🤭şuan bebeğimin yanından yazıyorum bir yandanda onunla ilgileniyorum 🥰 Rabbim herkese bundan güzel doğumlar hikayeler nasip eylesin inşallah sağlıkla hayırla kurtulun happykids var zaten diğer oğlumdan ama ben yine bi süre buralarda olurum 🤗 kopamıyor insan bir anda nede olsa 😂🥲
Önerilere gelince;
•lohusa takımım pamuklu ve uzun kolluydu 2-3 saat anca durdum onunla gerçekten hastane o kadar sıcaktı ki 🥵 yani bide lohusalığın etkisi çok sıcağa gelemiyorum kısa kollu ve alt eşofmanla durdum diyebilirim. Üşüdükçe hırka aldım üzerime🌸
• Depend almamıştım hasta bezim vardı iyikide almamışım hasta bezi bile ta göbeğe kadar çıktığından ve kalın olduğundan çok terletme yaptı ertesi gün ameliyat bandım terden kendiliğindne düşmüştü hatta hemşireye dedim terlememesi lazım ama düştüğü daha iyi açık kalacak zaten dedi ve pansuman yapmıştı o yüzden en iyisi mesana pediymiş gerçekten onlarda koydum ve geniş büyük külot giymiştim dikişlerimi rahatsız etmedi çok rahat ettim şükür kanamam da lekelenme tarzında oldu🌸
Aklımda kalanlar bunlar kızlar 🌸♥️💁🏻♀️