Merhaba kızlar uzun süredir heyecanla zevkle happy mom takipçisiyim. Çok şükür bebeğimi artık kucağıma aldım ve happy kıds e geçtim☺️ size doğum hikayemi sayfadan çıkmadan önce paylaşmak istiyorum.🤗 benim doktorum Giresun merkezde ben ise ilçesi olan Görele de yaşıyorum. Bir türlü gelmiyor diye sabırsızlanan ben 38+6 da Görele deki hastaneye rutin kontrolüme gittim. Hatta randevum çarşambaydı içimden bi ses salı git salı git diye diye uyutmadı beni ve randevuyu gece yarısı Görele de salı sabahına aldım. Kalktım hastaneye gittim nst ye girdim 0 sancı. Ultrasonda ise hiç bir doğum belirtisi yok derken doktor tansıyonuna bakalım dedi 13/9. Sonra git kan tahlili ver 1 saat sonra gel dedi. Bende çarşıya gittim hamsi aldım yeni gelmişti😅 süt aldım yoğurt yaparım diye derken 1 saat oldu. Tahlillerde bişey yoktu doktor tekrar tansıyonuma baktı 14/10. Hemen Giresun’da ki doktorunu ara durumu anlat izah et tansiyonunu söyle dedi. Ben tabi durumun ciddiyetinde değilim çünkü fizikende bende sarsılma yok. Aradım doktorumu atlayıp hemen gelıyorsun dedi. Peki dedi… Bana göre normal heralde tansiyon herkeste böyle oluyor kafasındayım.🤦🏻♀️ Sonra hastaneden cıkmadan doktora dedımki ısrarla Gaviscon yazar mısınız. En sonunda adam pes etti yazdı gülerek… Meğer beni doğuma yolluyormuş da haberim yok.🤦🏻♀️ Gitti 35tl Gaviscon a. Bu arada hamsi, süt hep boşa gitti😅 sonra eşimle Giresun a gittik. doktorum öğle arasındaydı hemşireler telefonla konustu onunla. tansiyonumu ölçtüler 15/10 dediler ve doktorumun talimatıyla çatı muayenesine aldılar beni. 1cm açılmam varmış ve kemiğim öndeymiş. Bu şekilde normal doğumu kabul etmemin, beklemenin ve suni sancının bebeğim ve benim için risklerinden bahsettiler tabi ben sezeryanı direk kabul ettim derken 30dk sonra ameliyata alındım veeee bebeğim oğlum kollarımdaydı 🤲. Şunu söylemek istiyorum öncelikle bu posttu tansiyon ile ilgili bilgi edinelim diye açtım. Bende sadece gebelik şekeri vardı ve tansıyonla alakalı bişey yoktu. Sonra çatı muayenesi denilen şeyden zerre bişey hissetmedim ve ölçen ebe bile şaşırdı😅 ebe çatı muayenesi yaparken o sıra damar yolu açılıp korona testi yapıldı. Sezeryana gelince de benim için çok kolay ve rahat bir ameliyat oldu, bölgesel uyuşturdular. Ameliyat sonrası çokta ağrım olmadı öğlen 3te doğurdum gece ye dogru ayaklandım. Sütümde pompayla 5.gün de gelmeye başladı. Biraz betimlemeden yazdım kızlar ama inanın bebek olunca telefonu bile elinize zor alıyorsunuz. Dilerim hepiniz sağlıkla sıhhatle tek avazla kolay bir şekilde bebeklerinizi kucağınıza alırsınız. Tansiyon diyip geçmeyin size belirli etkisi olmasa bile yüksele biliyormuş. Gizli tehlike. Çünkü Hemşireler iyi ki hastaneye gitmişsin ve farketmişsin diyip durdular.☺️ Kendinize iyi bakın, doğuma kadar bol bol kendinizle, eşinizle, evinizle ve sevdiklerinizle güzel vakitler geçirin…😅