Feyza-nur ilk üç ay bebeğin organları yeni oluştuğu için uzun süre aç susuz kalmak önerilmiyor. Son üç ay bebek büyüyüp sizin yediklerinizden beslendiği için uzun süre aç susuz kalmak da önerilmiyor. Aradaki üç aylık kısımda kendinizi iyi hissediyor ve sağlık problemin iz yoksa ve vicdanen rahat edebiliyorsanız tutulabilecek en mantıklı aylar ikinci trimester. Ama ben hamileyken oruç tutulmasını şahsi fikrim doğru bulmuyor ve desteklemiyorum. Eğer yeteri kadar su içilmezse idrar yolları enfeksiyonu olabilirsiniz zaten hamileyken sık sık enfeksiyon kapılır. Susuzluk da bunu tetikler ve erken doğuma bile neden olabilir. Enfeksiyonu geçirmek için kullanılan ilaçlar da zaten pek sağlıklı olmaz. Şimdi diyeceksinizki doktorum tut dedi. Doktorlar da biraz hastanın durumuna ve ısrarına göre kendini kötü etmemek için tutabilirsin diyor olabilirler ama içlerine sorsan bence hiçbir doktor rahat rahat tut diyemez. Gece 3 den akşam 7 ye kadar aç kalmak bana hiç sağlıklı gelmiyor. Gelelim dinimiz bu konuda ne diyor. Emziren ve gebe anneler oruçlarını başka zamanda tutabilir diyerek kolaylık sağlıyor. Eğer hiçbir zararı olmasaydı dinimizde böyle bir ayet yazmazdı. Kuran bizim el kitabımız rehberimiz. Allah bize can emanet etmişse ona en güzel şekilde bakmak ve korumak da tuttuğunuz oruç kadar sevaptır. Her şeye rağmen oruç tutanların da kendi vicdanı. Kendileri bilirler. Çevremde çoğu arkadaşım başlarda tuttu ve pişman olup bıraktılar. Umarım siz kötü anılar yaşamazsınız.