Çok şükür ben de miniğime kavuştum geçen hafta darısı doğumunu bekleyenlerin başına.35.haftada erken doğum riski nedeniyle hastanede yattım nst de sancım çok çıkıyor fakat ben hissetmiyordum açıklık da 2 cm di hemen ciğer geliştirici iğne yapıldı serum ve ilaçlarla sancı durduruldu her şey yolunda giderken bu kez de suyumun azaldığını söyledi dr benden hiç akıntı gelmedi kızlar çamaşırım dahi ıslanmıyordu nasıl olduğunu bilmiyorum 37.haftama girdiğim gündü.doktoruma nerdeyse her gün gidiyordum en sonunda dr daha fazla riske aramayacağını hemen bugün doğumu gerçekleştireceğini söyledi kontrol diye gittiğim dün doğuma alınacak olmam biraz korkuttu beni normalde kan dahi veremeyen bir insanım 😅 tabi bebeğimin sağlığı her şeyden önce geliyordu hemen gereken tahlil ve testler yapıldı ameliyathaneye alındım sondamın uyuştuktan sonra takılmasını istedim anestezi doktoru geldi yapacağı işlemi anlattı bir hemşire beni uygun pozisyona getirip tuttu iğne yapıldı ve hemen sonra uyuştum ben ama yine de emin olmak için doktoruma bacaklarımı hissettiğimi söyledim 😂 hadi kaldır ayağını dedi meğer işleme başlamış bile 3-4 dk sonra bi ağlama sesi geldi aman Allahım o an yeniden doğdum sanki anlatılmaz bir duygu (Rabbim isteyen herkese nasip etsin) ten teması yapıldıktan sonra hemen kızımı muayene etmek için aldılar sonra dikiş işlemlerine başladılar asla his yok kızlar sakın korkmayın tabi ameliyathane ekibine ve doktoruma minnettarım çok pozitif insanlardı hepsi.Sonra odama alındım bebeğim de yanıma geldi.Şimdi gelelim asıl olaya sezaryen de olsa vajinal doğum da olsa ağrı olacak sonuçta içinizden bir can çıkıyor.4 saat sonra bana yemek vereceklerini 8 saat sonra da yürütmek için geleceklerini söylediler o arada ağrı kesici iğnem yapıldı hemşire gelip karnıma bastırdı henüz anestezinin etkisi olduğu için çok ağrı hissetmedim.İlk yürüyüşü yaptım evet zor ve ağrılı bir süreç fakat tamamen kafada bitirmek gerekiyor nasılsa her şey geçecek demek lazım bence sonra yürüdükçe ağrılarınızın azaldığını hareketsiz kalınca çoğaldığını farkedince zaten hep siz yürümek isteyeceksiniz sondam çıkartılınca hiç bir şey hissetmedim beni tek zorlayan şey tuvalete çıkamamak oldu ertesi gün zorla yapabildim hastane büyük abdeste çıkmadan taburcu etmiyordu gaz ve idrarda sorun yaşamadım ama gaita beni çok zorladı 🤦🏻♀️ Sezaryen olacak kişilere tek tavsiyem bol bol hareket etmeniz olacak çünkü ağrıdan korkup hareketsiz kaldıkça daha çok ağrınız olacak unutmayın.İnşallah hepiniz sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz.Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım ☺️