Aslhn12 Arda04 ben de rahel ismini seviyorum cinsiyeti kız olursa bebeğimin rahel koymak istiyordum ama tereddüt ettim Yani telaffuzu falan biraz tuhafmı acaba.. sizce?
greybrde Arda04 elizan ismi güzel bence uzaktan gelen ezan sesi demekmiş 🥲 cinsiyetimiz belli değil ama bir kız evladım olursa ya arya doğa yada elizan koyarım 🤲🏻🌸
RabiaKarahan Alisinca kolay geliyor yanyana, ben ikisi arasinda kaldim ikisinden birini koyacagiz insallah ☺️
Mom053 RabiaKarahan Hafsa söylenişi zor bi isim bence başka isim varsa aklınızda onu da düşünebilirsiniz sadece anlama değil de biraz da söyleniş güzelliğine kulağa hoş gelmesine baksak sonuçta kız bebekler biraz kibar olur çıtı pıtı bi isim olsa daha iyi olurdu bu benim fikrim tabi 😊
RabiaKarahan Mom053 Mom053 Hafsa peygamber efendimizin esinin ve hz Ömer in kizinin adi anlami da cok guzel ve kulaga asil geliyor bence :) ben yukaridaki iki isim arasinda kaldim, Hafsa kesin Allahin izniyle :)
Mom053 RabiaKarahan siz bilirsiniz sizin hoşunuza gidiyorsa bişey diyemem. Ben öğretmenim bazen çocuğa öyle zor isimler konuluyor ki söylerken zorlanıyor insan Hafsa anime gibi isimleri de acaba yanlış mı telaffuz ettim diye düşünüyorum bazen. Bide göçmen olunca Arapça isimleri doğru telaffuz edemiyorum alışkın değilim. Türk isimlerinin konulmasını da daha doğru buluyorum. Bizim kültürümüz Türküz sonuçta.
RabiaKarahan Mom053 benim adimda rabia ve arapca :) ismimi cok seviyorum, Turkuz elhamdulillah daha onemlisi muslumaniz ;)
buiyimi RabiaKarahan hafsa meva daha güzel. Bende iki isim koyacak olsam hafsa meva koyacaktım ama tek isim istiyorum hafsayı düşünüyoruz sadece 😊
RabiaKarahan buiyimi sonunda Hafsa yi seven biri cikti. Bence cok asil bir isim adlariyla yasarlar insallah 🥰