Merhabalar, kendi doğum hikayemi hem ilgilisine cesaret hem de kendimce vereceğim
tavsiyeleri vermek için yazıyorum.
36 haftalıkken doktorum ve hastanemle alakalı sıkıntı yaşadığım için yeni bir doktor arayışıma girmek zorunda kaldım. Çok streslenmiştim takibim aylarca başka bir yerde yapıldı başka bir yerde ve doktorla nasıl doğum yaparım diye ancak nasibim çok farklıymış çok şükür. 3 nisan cuma günü hem tanışma hem de kontrol randevusu alarak gittik herşey yolunda gözüküyordu doktor gelmişken nstye gir dedi ve sancım çıktı, ben çok hissetyordum tabi ağırlaştığım için sanıyordum. Sonra alttan muayene oldum 4 cm açılman var dedi ben baya şaşırdım bi tık erken olması ve hem sancıyı hem de açılmayı hissetmediğime. Evde çünkü herşeyim aşırı normaldi şuram ağrıyor diyip sızlanmıyordum bile. doktor ertesi gün tekrar gel sabahtan dedi ama ben aşırı rahatım hala sabah kahvaltı yapıyoruz ben ay çamaşırları da attım onları bekleyelim diyorum annem hastane çantanı arabay koy kızım diyor ben aman anne dur ne gerek var çok erken diyorum okadar düşünün😂 neyse hastaneye gittik ve 6-7 cm kadar olmuş olmuş açıklığım doktor sen doğuruyorsun yatışını verelim dedi ben kapıdan çıkıp eşime anneme ya ben doğuruyormuşum dedim😬 sanki başka birinin içinde çocuk 😂😂 neyse yatışım yapıldı sancılar geliyor ama ben normal takılıyorum hemşireler ya nasıl hissetmiyorsun vs diyor bende eh işte regl ağrısından bi tık fazla falan diyorum sanırım acı eşiğim yüksek ondan oldu, 2-2,30 gibi yatışım yapıldı ben tabi o arada yemek yiyorum takılıyorum derken 3.30 gibi sancılarım sıklaşto ve 5.40 da doğurdum. Ameliyathaneye yürüyerek girip çıktım zaten kesim yok dikişimde sanırım 1-2 tane küçük estetik dikiş. Yani sonuç itibariyle 4-5 saat hastanede takılıp doğurdum bunun belki bi yarım saati zorlayıcıydı ama çok şükür herşey çok hızlıydı ve tam hayalimdeki gibiydi. Bu kadar rahat nasıl doğurdum sorusunun cevabı kendimce hamileliğimi ekstra bir durum olarak görmedim öyle uzun uzun yatmalar naz yapmalar vs hiç olmadı hareketliydim ama çok yürüyüş falan da yapmadım, 2. Aydan sonra cinsel ilişki yoktu, hurma falan da çok tüketmedim. (Bunlar hep sorulan olduğu için yazıyorum) bebeğin başı gözükene kadar kendi odamdaydım yanımda annem ve eşim vardı o tüm ıkınmalarda sancılarda belki psikolijik olarak onların desteği çok iyi gelmiş olabilir özetle bu şekildeydi ve tam hayalimdeki gibiydi.
Dilerim herkese hayalindeki doğum sağlıkla nasip olur
kendimce tavsiye edebileceğim hususlar dependdir pijamadır gümüş kapaktır vs bunlar çok klasik zaten burdaki tüm anneler bilinçli. Ben kesinlikle doğumdan önce bol bol zeytinyağı içmenizi öneririm kabızlık sorunu hiç birşekilde yaşamazsınız doğumdan 2 saat sonra tuvalate çıkabildim beden olarak rahat olmazsanız bebeğinize maksimum verimle bakamaZsınız zira,
süt için herkes birşey diyor ama ben orjinal petekli bal öneririm. Kaşık kaşık bal yedim hem o doğumdaki enerjisizlik çok hızlı bir şekilde geçiyor hem de bence aşırı aşırı süt yapıyor,
benim keşkelerim arasında hamilelik sürecimde emzirmeye dair pek bilgi edinmemiş olmamdı içgüdülerimle yaparım dedim ama her çocuk kendine özel, biberon mama emzirme destek sistemi kaşık biberon vs gibi konuları bence hamileyken öğrenmek lazım. Bebeğiniz sağlıkla dünyaya geldikten sonra çünkü tek odağınız emzirmek ve rahat kaka çiş yapmasını sağlamak olacak burada tartışılan ay şunu da mı alsak bu da mı lazım olur denilen hiçbirşey asla gündeminizde olmayacak😂 yani çocuğun yemesi ve çiş kaka gaz yapmasına dair odaklanın yoksa bilmem ne zıbını bilmem ne beşiği vs bunların çok bi önemi kalmıyor bence😂
Herkese sağlıklı güzel doğumlar dilerim💜 Dilerim bir an önce bebeklerinize kavuşur göğsünüze bastıra bastıra mis mis öpüp koklarsınız🌸