umudumvar2 anlıyorum seni bende 3 yılı bitirdim. 4. Yılda tedavi ile gebe kaldım. Benim çikolata kistim vardı , yumurtlama süreci sıkıntılıydı . Ama bende denedim. 3 yılq yakın bir süre bana drlar tüp bebek önerdiği halde, yaşımda var. Düzenli ve stressiz ilişki gerçekten önemli. Artık insanların ve eşimin akraba ve ailesinin sormasından o kadar bıkmıştım ki, çocuk istemiyoruz biz diyordum. İnsanlar sadece merak duygularını senin en hassas olduğun şey üzerinde kullanıyor. En nefret ettiğim konu bu. Sanki yaradan biziz. Elimizde olmuyor. İnsanlara almak istedikleri cevabı verince susuyorlar. Ben hep siz mi bakacaksınız. Canımız istediğinde yaparız. Cinsel hayatımla ilgili konuşmayı sevmiyorum . Ben size soruyor muyum mahreminizi deyince susuyorlar. Ayrıca çocuk o kadar sorumluluk gerektiren bir şey ki sadece doğurunca bitmiyor. O yüzden insanları düşünme sen, ne güzel sağlıklıyım hayırlı zamanda nasip eder allah de. Gerçekten kayıtsız koşulsuz tevekkül önemli. Artık Allahtan isterken tez vakitte olsun demek yerine, sen bilirsin Allahım hayırlı vakitte diyordum. Bütün işlerimi her şeyi Ona bıraktım. Şükür nasip etti. Sende hiç kimseyi düşünme, hayat senin evinde eşinle beraber olan sensin. Sağlık ve mutluluk hızur eksik olmasın. İnşallah bebekte gelecektir Allahın izniyle. Tüp bebek süreci de çatlama ve aşılama gibi benzer.
ilaçlar iğneler dozları yüksek oluyor kullanıp, yumurtaları büyütüp topluyorlar. Sonra transfer sonra da bekleme oldu mu acaba diye. nasipten öte yol yok..
fiyat olarak ilaçlar hariç 10-12 bin tl arası tutar. Embriyo sayısına bağlı dondurma işlemi vs. İğneler de 4-5 bin buluyor. Tranfer sonrası belli süre ilaçlar yine aylık 600-800 civarı .
Evliliğiniz3 yılı doldurmaya yakınsa bekleyin rapor için. Bu sürede doğal denemeye çalışın. Rapora başvurursunuz daha rahat olur