Çok şükür kucağıma aldım minnağımı bende buraya yazmak istedim doğum hikayemi birde tavsiyeler vermek istedim 😊Hamileliğim rahat geçti çok şükür kızım beni hiç yormadı sadece hamileliğim başında hipotiroid teşhisi kondu ilaç tedavisine başlandı hemen ve hormonlara bağlı baş ağrıları yaşadım birkaç hafta sonra o da geçti , 24 haftada suyun fazla dediler şeker yüklemesi yapıldı onda da gebelik şekeri çıktı diyete başladım ama öyle çok çok dikkat etmedim açıkçası arada kaçırıyordum , hamileliğim böyle geçti .. Hastaneye normal kontrol için gittiğimde (37+4 ) NST de sancılarım çıktı 80′leri falan gördü ebe şaşırıyordu hissetmiyor musun diye bende hayır hissetmiyorum diyordum ve gerçekten de acı falan yoktu bende ebe muhtemelen seni bugün bırakmazlar doğuma alırlar dedi ben şok tabi hem biraz bebek için erken endişesi var hemde kendimi hazır hissetmeme falan neyse doktora gittim alttan muayene etti ve rahimde yumuşama var doğum başlamış dedi bende acı hissetmiyorum diyince bazı anneler 4 cm kadar acı eşliğine bağlı olarak hissetmez dedi bu Arada ben hep normal doğum istedim ama 36. Haftada ebe çatı muayenesinde kanalın dar demişti doktor da muayene sırasında kanalın dar normal doğum olmaz zorlanırsın dedi kanalım hem dar hemde eğimi olduğu için çok zorlanırsın bebekte strese girer dedikleri için artık direnmeden sezaryeni kabul ettim doktor direk sabah gel doğuma alıcam seni dedi ben hala bebek 38. Haftalık olsun öyle alın dedim o da sen bilirsin ama doğum başlamış diyordu erkenden geleceksin dedi neyse yarını da kabul ettim ama sürekli ya nst de yanlış çıktıysa ya sezaryen için kolay olsun diye istiyorlarsa diye içim içimi yiyor , eve geldik hazırlık falan yapıyoruz ama bebek sürekli karnımda sertleşiyor karnım çok sert oluyor sonra yeniden yumuşuyordu halam ebe benim bu arada onu aradım Merve dedi eğer karnındaki sertleşmeler düzenliyse doğum sancıların onlardır takip et dedi eşimle bende her sertleştiğinde saate bakıp süresini belirlemeye çalıştık burada hep adet ağrısı bel ağrısı falan okuduğum için sertleşmeyi hiç sancı olarak düşünmemiştim neyse sertleşmeleri takip ettiğimde bir baktım düzenli sertleşmeler oluyor önce 20 dk bir sonra 10 dk bir derken 7-8 dk düştü artık sertleşip geri yumuşuyordu artık anladım tabi gerçekten doğumum başlamış ne bir su gelmesi ne nişan gelmesi falan hiçbiri yoktu ve ben sürekli erken doğum yapacağımı hissediyordum 36. Hafta bitince hatta çok şükür dedim prematüre olmayı atlattık diye 😊 o gece hiç yatmadım hem dk saymaktan hemde heyecandan sabah 9 da hastaneye gittik annemi de alıp eşim çok mutlu tabi bebeği görecem diye ben stresli aslında biliyor musunuz ilk gebeliğim olduğu için ne olacağını da bilmediğim için biraz tuhaftım sadece yatışım falan yapıldı ameliyata götürecekleri sırada ağlamaya başladım tutamıyorum kendimi bir türlü başkalarının yanında ağlayan biri değilim bu Arada aslında korkmuyordum ama tuhaftı sadece ameliyata girdim ekip muhteşemdi beni sakinleştirmeye falan çalışıyorlardı spinal oldum çok rahat durmanız gerekiyor kendinizi kasmasanız gerekiyor acımıyor çünkü ama ben refleks yüzünden kastım kendimi sadece sonrasında biraz bel ağrım oldu bence kastığım için oldu siz sakın kasmayın kendinizi çünkü gerçekten acımıyor neyse müzikler açtılar konuşturdular falan doktorum geldi derken 5. Dk da bebeğin ağlama sesini duydum allahımmm sesi duyar duymaz bende ağladım sonra bebeğimi temizlemeye aldılar çocuk doktoru muayene falan ediyordu bende onu izlemeye çalıştım açıkçası bebek çıkınca biraz sarsılıyorsunuz sadece o an panik oldum heyecandan kalp ritimlerim arttı hemen sakinleştirici yaptılar mide bulantısı da oldu çünkü bebeğim öyle bir ağlıyordu ki sesi inletti ameliyathaneyi 😊 sonra bana getirdiler kuzumu kucağıma alamadım ellerim bağlıydı burnumla kokusunu içime çektim öptüm çok şaşırıyordum bu benim mi diye o da ağlamadı kafası yanağımdayken sakinleşti bir anda fotoğrafımızı falan çektiler rica etmiştim sonra bebeği götürelim babasına dediler . Benim dikişlerim falan devam ediyordu doktor Merve açıklığın 2 cm olmaya başlamış sen hala inanmıyordun dedi 😊 dikişlerimde bir 20 dk falan sürdü sanırım ben biraz kötü oldum omuzlarım ağrımaya başladı çünkü çok soğuktu bende kendimi çok sıktığım için olmuş meğer anestezi uzmanı sağlam bir ağrı kesici yaptı o da geçti şükür genel anlamda rahattı sadece sakin olmanız ve bir sorun yaşadığınızda dile getirmeniz gerekiyor hemen müdahale ediyorlar çünkü .. Ameliyattan çıktım eşim kapıdaydı yine ağladım onu görünce çünkü çok güzeldi bebeğim gelmişti .. sezeryan sonrası korkulara gelelim ayağı ilk kalkış herkes çok zor diyordu bence değil yavaş yavaş dikkatli kalktım iki kişi yardım etti ve gerçekten Zor değildi sadece dikiş yerinizi hep tutun her kalkışınızda başım falan da dönmedi dedikleri gibi tüm organlarını aşağıda da hissetmedim zaten ağrı kesicilerden çok fazla acınız olmuyor sondayı da çıkarırlarken acı çok yoktu sadece anlık bir acı oldu o da normal denecek kadar az uyuşukluğum 8 saatte tamamen bitmişti benim kurtarıcım depend oldu acayip rahat birşey kesinlikle alın bence bebeğim doğalı 13 gün oldu hala kullanıyorum ped niyetine 😊 benim sezeryanda zorlandığım tek şey kabızlık oldu 4-5 gün tuvalete çıkamadım gazımı bile yapamıyordum hastanede de yapamamıştım lavman yaptılar ona rağmen minicik bir pıt tek çıktı 😊 size şiddetle tavsiyem kabızlık şurupları var emzirmeye engel de değil onları isteyin kabız olunca lavman süte karışabilirmiş çünkü bende o Bile işe yaramadı ama şurup düzene soktu diyebilirim . Bu arada hasta ziyareti istememe rağmen çok kişi geldi daha önce istemediğimi söylemiştim ama nafile o yüzden bebeğime tam odaklanamadım ilk günler emziriyordum tabi sık sık ama o istediğinde keşke zorlasaydım uyandırsaydım sarılık oldu Işın aldık 8-9 saat hala sarılıkla uğraşıyorum geçsin diye sakın şekerli su vermeye falan çalışmayın doktor kesinlikle yasakladı hatta artırdığını söyledi ona dikkat edin millete bakmayın ben yapmamıştım çok söylediler iyiki de yapmamışım yine de oldu ama bende şeker ve troid olduğu için çıkma olasılığı zaten varmış sarılık dizinde şeker ve tiroidiniz varsa daha dikkat edin doğumdan sonra sarılık olma riski artıyor çünkü .. yatışı yapıldığında çok ağladım sarılık yüzünden psikolojim bozulmuştu ama dert etmeyin geçiyor ve ışından da korkmayın 9 saatte bile ciddi anlamda çok güzel düştü gözlerine falan ben dikkat ettim bandasıyla öyle içim rahat etti biraz şimdi birbirimize alıştık banyo yapmaya giderken Bile aşırı özlüyorum onu bakmaya doyamıyorum .. emzirirken bana en yararlı olan şey gümüş kapaktı bence kesinlikle alın kremlerle uğraşmayın ben krem sürüp temizleme açısından bir türlü rahat etmem diye aldım iyiki de almışım düzenli kullanımda çok rahat ettim yara oldu 1 günde iyileştirdi kremden çok daha rahat ve hijyenik tutuyor memeyi sürekli temizleme gereksinimde bulunmuyor o yüzden şiddetle tavsiye ediyorum . Birde kızlar pusete dikkat edin benim annem bebeği ilk gün pusetten düşürmüş çok büyük kaza atlattık pusetin tutunacak yerini sabitlememiş ve kayınca bebek düşmüş bence riskli biraz ben korktum bebeğime çok şükür birşey olmadı ama olabilirdi melekler korudu bence ama siz çok dikkat edin pusete ! Banyosunu göbek bağı düşünce yaptırdım çünkü 2 doktorunda önerisi bu şekildi ve evinizde bir süt sağmak için pompa falan olsun o da emmeyen yada uyuyan bebekler için iyi oluyor aklıma gelenler bunlar sormak istediğiniz birşey olursa sorabilirsiniz allahım hepinize kolay doğum ve bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🙏🥰