Öncelikle selamunaleykum hayırlı ramazanlar hepinize 😍
Hamd olsun ben de evladıma kavuştum 4 günlük olduk 🤗
Rabbim dileyen isteyen herkese nasip etsin inşaAllah 👐🌷
Gelelim hikayeme🙈
Doğumumu ANKARA ŞEHİR HASTANESİNde gerçekleştirdim 🙂
5 haftalıkken adet gecikmesi ile öğrendim gebeliğimi, gittik ultrasonda kesemiz gözüktü bir şey bilmeden her şeyi yapıp öğrenmiş oldum 😍
Daha sonra rutin kontroller testler ne gerekiyorsa yaptırdım elhamdülillah sorunsuz bir gebelik geçirdim 🤗
Bulantım, halsizliğim, ağırlaşmam olmadı her işimi kendim hallettim doğumdan önceki güne kadar çok şükür 🤗
62.2 kilo ile gebe kaldım 78.5 kilo ile doğuma girdim şu an tartıda 71 kg çıkıyorum 😌
Bebeğim çok uzun zaman doğum pozisyonunda durdu bir kez makat oldu bir haftada değişti o yüzden normal doğum bekliyordum ve de istiyordum.
Hiçbir belirtim olmadı yalancı sancı, adet ağrısı gibi bir ağrı, bel ağrısı vs hissetmem gereken hiçbir şeyi hissetmiyordum.
Doktorum 41e kadar bekleyeceğiz dedi bebeğimde iyiydi zaten.
Geldi çattı 41 hala hiçbir belirtim yok randevum var dedik yatış verirler bugün çantalarımla gittim ve doktorum artık beklemeyelim suni ile desteklesinler dedi tamam dedik aldım yatışımı 🙈
Eşimle vedalaştım gülüyoruz falan minnak geliyor diye canımın içi annem yanımdaydı onunla sancı odasına yatışım yapıldı😑
Perşembe öğlen 12de yattım.
Alttan muayeneler başladı ve 5 gibi çok ufak sancılar başladı ama sancı gibi değil adet ağrısı hissediyorum sanki doktorlar hissedip hissetmediğimi soruyor NSTde çıktığı için hayır hissetmiyorum diyorum.
Akşam 7.30a kadar hiçbir işlem yapılmadı 7.30da rahim içi ilaç yerleştirildi açıkcası canımı yaktı zaten alttan muayeneler de acıyordu çok sık yapılıyordu çünkü açılmam olmadığı için.
O ilaçtan sonra geceye doğru sancılar sıklaştı biraz hissediyordum canım yanıyordu kasıklarıma vuruyordu.
Gece yarısından sonra iyice arttı sancılarım NSTde bağlı yatakta durmam gerekiyor ama asla duramıyorum eğilip kalkma hissi çömelme hissi geliyor sancı anında ve kızsalarda kalkıp duruyordum.
Gece 3 aşırı derecede bir sancı hissettim yataktan attım kendimi ve anne çişimi yapıyorum dedim sonra baya göl oldu annem suyun geliyor annecim sakin ol dedi doktorları çağırdı hemen yatağa alıp el yardımı ile suyumu tamamen boşalttılar kendimi kaybettiğim anlardan birisiydi hem sancıların yoğunluğu hem psikolojik olarak bi yıpranma saatlerdir haliyle halim tavrım değişti hep 😏😏
Daha sonra sancılar NSTde 120 falan aşırı derecede sıklaştı ve sancılar geldiğinde bana ıkınma hisleri gelmeye başladı bununla beraber kan geliyordu bu da açılma olduğunun işaretiymiş hep ıkınıyordum çünkü sancı sıklıklarımı bilmiyorum kaç dakika da bir ne kadar ama sıktı.
Daha sonra sabaha karşı iyice ağırlaştım sancılanıyorum devamlı yani hayatımda bilmediğim duymadığım yaşamadığım bir ağrı acı çok farklıydı Allahım çektirmeden doğumlar nasip etsin inşaAllah 👐👐
Sabah 7 gibi açıklık kontrolüm yapılmış 2 3 cm falanmış kaç saat sonra düşünün.
Sonra bende o ıkınmalar arttı hep vizit oldu doktorlar arasında yeni gelenler alttan muayene etti ve açıklık 7 dediler çok iyi ki zaten alttan acımıyordu artık kontrol olurken dedim lütfen sıcak suya izin verin tamam dediler girebilirsin artık çünkü gece sabaha kadar yalvardım izin vermediler suyum da gelmişti🙈
Girdim ıkınmalarım iyice arttı duştan çıktım yatağıma geçtim kontrole geçtim hala yatıcam çekicem derken haydi doğum başlıyor Beyza dediler odaya ebeler toplandı hazırladılar ve ıkınmamı istediler 🙈🙈
Annemi çıkarttılar hemen.
Ikınmam gelmiyordu ama ıkınıyordum çok güzel ıkındığımı böyle devam et diye telkin ettiler devam ettim ettim ettim ve PRENSESİM GELDİ 😇💜😇💜
Sabah saat 08.45te kucağıma aldım, doğumumun çok güzel olduğunu söylediler minnoşumu sağ tarafa alıp temizlediler ve bana dikişlerim atıldı doktorum çok tatlıydı sana estetik dikiş atıyorum benden sana hediye dedi 🙈😍
Dikişlerim bitti ayağa kalktım yürüdüm oturdum ve bebeğimi emzirdim 😍😍
İçimden çıktıktan sonra her şey yaşanmamış gibiydi🙈
Çok güzeldi onu izlemek ona kavuşmak hamd olsun Rabbime👐👐
Annem hemen asansör katına geldi ağladı bizi görünce bende ilk kez orada ağladım odamıza geçince uzun uzun aşk yaşadık elhamdülillah 😍😍😍😍
Sormak istedikleriniz varsa girebildikçe cevaplarım, Allahım hepinize hayırlı doğumlar nasip etsin yardımcınız olsun korkmayın biz her şeyi başarırız 💪💪
@Esra_80 Darısı sana kuzum 💜
@Nasippp
@NefesDeniz