Öncelikle hepinizi sevgi ile kucaklıyor ve herkese hayırlı doğumlar diliyorum.ben herkes gibi doğum hikayesi yazmak yerine (çünkü şu saatte bu oldu şu saatte şunu yaşadım demek çok saçma herkesin doğumu kendine özeldir) doğum yapalı 15 gün olmuş biri olarak basit ama hayat kurtaran naçizane tecrübelerimi bildirmek istedim.41 hafta boyunca normal doğum için hazırladım haftada 3 gün sporlar yaptım efsane yürüyüşler yediklerime dikkatler nefes egzersizleri derken oğlum kendi gelmek istemedi ve 10 saat suni sancı almama 8cm açılmaya rağmen kendini itmediği için sezaryen kararı alıp bebeğime kavuştum 🙏 bu durumda şöyle söylemeliyim ki hiçbir konuda ısrar etmeyin ben doğumhaneye yatış yaptığımda 3 gündür sancı çeken de vardı hemen gelip doğuranda doğal doğum için ısrar edip acısına dayanamayıp çığlıklar içinde doğuranda gördüm herşey olacağına varıyor bende saatlerce beklememe ve çabama rağmen normal başlayıp iyi ki sezaryene dönmüş ki rahmin zorlanmaktan kanamam olmuş sezaryenim bile bu sebeple uzun sürdü neyse ki oğlumda ve bende bir sorun yok. Suni sancı alıyorsanız makinanızın şarjının dolu olmasına dikkat edin çünkü yürüyüşler esnasında biterse ki bu uzun süreli olduğu için (ben 4 saat aralıksız yürüdüm) odada sancı çekmek zorluyor ☺️ depend mesela gerçekten hayat kurtarıcı bir ürünmüş suyumu hastanede patlattılar ve her yürüyüşümde sancıyla birlikte foşur foşur aktı durdu. Eğer mümkünse sezaryene eşinizle girin ki bizim acil olduğundan gelememişti kendimi çok yalnız hissedip anestezininde etkisiyle ağlamıştım 😅bebeğinize kavuşunca evet acılar bir nebze diniyor ama benim ilk 1 haftam zor geçti açıkçası yataktan kalkmak oturmak uzanmak doğrulmak cidden zor. Hastaneye öyle çılgınlar gibi ziyaretçi çağırmayın ben sadece eşimle gitmiştim karşı odamda ki hamile bayanın belki 20 tane ziyaretçisi vardı ve ben sancı çekip koridorda yürürken onların bu korona döneminde sürekli girip çıkmaları beni aşırı rahatsız etmişti. Mümkünse maddi durumunuz el veriyorsa özel hastane tercih edin derim doğum bu gerçekten hassas bir konu bebek eşyasına verilecek para Bile gereksiz hastaneye verin derim 🙏 hastane çantanızı ahım şahım doldurmaya cidden gerek yok hele ki emzirme yastıkları vay efendim göğüs pompaları (hastanede eğer ihtiyaç varsa zaten profesyoneli var) cidden Çifter Çifter sabahlık gecelik falan hiç gerek yok mümkünse gecelik çünkü kanama ve tuvalet rahatlığı için oda bir tane yetiyor çok uzun kalmıyor hemen eve dönüyorsunuz zaten. İlk geceniz eğer kalabalık değilseniz tabii (lütfen olmayın çünkü bebek herşeyi hissediyor ) emzirme konusunda sabırlı olmanız gereken bir gece memeyi tutturmakta zorluk olabilir yada uykusundan uyandırmak güç olabilir sakin kalıp sabırla denemek gerçekten herşeyi çözüyor hemşire yardımı yerine kendiniz çözmeye çalışırsanız eve geçtiğinizde herşey daha kolay olur. Bu arada sezaryen oldum saatlerce yemek yemedim muhabbetine de pek takılmayın ben doğumdan 3 saat önce yemiştim doğumdan sonra biraz bekledim ama su hep içtim. En önemlisi spinal yerine iyi bir anestezistten epidural almak hayat kurtarıyor cidden 🙏 doğumdan sonra da ağrı kesici almanız çok kolay oluyor. Sondayı ameliyat esnasında epiduraliniz verilmişken taktırırsanız asla hissetmezsiniz çıkarılırken derin bir nefesle yine birşey hissetmiyorsunuz ama epidural taktırma esnasında hareket etmemek epey önemli ki ben iğne sonuçta tedirgin olup azcık tepki vermiştim biraz sızı oldu ama kısa sürdü ebem bana sarıldı sıkıca tuttu destek oldu sağolsun ☺️ herkes bol yürüyüş tavsiye ediyor ama zorlanıyorsanız çokta ısrar etmeyin bir kaç güne zaten yürümek daha kolay oluyor ve 15 gün sonra çok hafif içten sızılar kalıyor. Ameliyat yerimi hala hissetmiyorum bende birçok kişi gibi umarım zamanla geçer. 15 günde 7 kilom gitti bu arada ve aşırı beslenmeme rağmen. Şimdilik aklıma gelenler bunlar umarım aklında sorular olanlara bir tık bile olsa yardımcı olursam ne mutlu bana. Herkese yeniden kucak dolusu sevgiler güzel hamileler 💙 hamileliğinizden şikayet etmeyin her geçen anın her tekmenin her kilonun her bel ağrısının kıymetini bilin 🙏 bebeğinizle bir ömür sağlıklı yaşamlarınız olsun inş. 🧿
Herkese merhaba güzel hamileler ✌️
Daha 18 haftalığız ama merakla okudum yazınızı gerçekten düşünülmesi gereken konulara değinmişsiniz saolun. İnşallah bende hayırlısıyla kucağıma alırım güle güle büyütün bebeğinizi 😊🧿
Oyacool sezaryen doğumda epiduralle spinalin farkı nedir ben bilmiyorum
Bedir-Sevgi amin herkese sağlıkla inş 🙏💙🧿
plakayerli valla bende hala bilmiyorum
- Düzenlendi
plakayerli şöyle ki spinal de tek bir iğne vurulup belden aşağı uyuşma oluyor epiduralde iğneyle size incecik kıl kadar bir ne denir boru gibi birşey takılıyor anesteziniz oradan veriliyor doğumdan sonra bir süre kalıyor oradan ağrı kesici almaya devam ediyorsunuz ve asla baş ağrısı çekmedim çıkarıldıktan sonra bel ağrısı iğne acısı Çekmedim . Burada okuduklarımda herkes damar yolu daha çok acıttı demiş açıkçası damar yolum acımadı benim hiç bence bu yapan hemşireye bağlı bir durum ☺️
Oyacool bilmiyordum teşekkür ederim 🙏🏻