Glsmyldz09 ambulanslar acil komuta tarafından vakaya cikiyor sizin durumunuza göre aciliyet sıranız belirlenir ve şekilde size gelir ambulans gelirken bir kod vardır o kod ile hasta almaya gider ve kod ile komutanın belirlediği hastaneye hastayı götürür genelde sizin çevrenizde yakınınızda o an için doğum yaptırabilecek hangi hastane varsa öncelik devlet hastanesi olarak oraya sizi götürür. Özel hastaneleri ambulanslarida kilometre hesabı ile ücret isterler nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul’da benim çalıştığım kurumda 3 4 sene önce ambulans açılış ücreti 300 lira falandı km arttıkça fiyat artar. Takipli olduğunuz hastaneye mutlaka sorun konuşun anlaşın en azından eviniz için aşağı yukarı bir fiyat talep edin derim. Birde zaten siz ödemeye hazır olduğunuzu belirtmissiniz ama bilgi amacıyla söylüyorum, hastaneye her ambulansla gidisimiz malesef acil hal sayılmadığı için ücret ödüyoruz. Ancak çok ağır durumlarda Allah korusun belirli sürede müdahale edilmezse hayatı tehlike veya vefat ile sonuçlanabilecek durumlarda ödeme durumu söz konusu olmuyor. Acil haller içersinde de doğum yer almıyor malesef olağan bir süreç olarak görülüyor .