Zeliiiss Kızlar merhaba. Ben bir iki ay önce suyum geldiğini düşünüp (damla damla iç camasirim islaniyordu) test yaptırdım sorun yok denmişti. Bugün ayrıntılı ultrasona girdim herşey iyi bebeğin suyu iyi görünüyordu. Ama geçmiş testlere dyanarak doktor karından su aldırmayı teklif etti ama bu haftadan sonra olmaz dedi. Bnde yaptırmak istemedim. Bebeğin kalbinde bir parlaklık gördü ya down sendromu dedi yada geçer dedi. Bunun için riskli gebelige yönlendirdi. Ayrıca çocuk doktoruna ve perinatolojiye gitmemi söyledi. Canım sıkıldı böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Kalpte parlaklık geçiyor mu. 2 li 3 lü testlerim normal çıkmıştı ense kalınlığı normal çıkmıştı. Down sendromu diyince kafamı karıştırdı. Korkuyorum aslında. Bu arada ankara sehir hastanesine gidiyorum
Pemberuyam_ Zeliiiss Ay bu parlaklığı herkese söylüyorlar. Sonra da çok önemli değil geçer diyolar, stres yaptığımızla kaliyoruz. Bana da demişti hatta şuan hiçbir sorun yok 37+6 olfduk çok şükür, genelde bunu söylüyorlar stres yapmayın bence.
Gamzeee89 Zeliiiss canım 2 li tarama testinde çıkıo direk down sendromlu oldugu emin olmak için 3lüyü yapıolar eğer ondada şüphe duyulacak bişey görürlerse sıvı almanı öneriyorlar sana neden öyle söyledi acaba taramalar temiz çıktı gı halde
Minnosunannesiii Zeliiiss 10 gebeden 6 sına parlaklık var diyorlar down diyeni de ilk defa gördüm içini ferah tut birşey olmaz bu doktorlara da bazen aklım ermiyor vallahi
Raymalifalitiko Zeliiiss bazen doktorlara çok da inanmamak lazım testler ve zaten kesin sonuç vermiyor benim 2 yeğenime de 9 ay boyunca dawn sendromlu dediler çocuklar doğdu sapasağlam.. Boşuna stres yaptırıyorlar insanı tedirgin ediyorlar.. Korkma başka bir dr a git gerekirse için rahatlasın..
Zeliiiss Pemberuyam_ aynen bide bebeğimin suyu normal görünmesine rağmen artık riskli gebelige gidecek olmama üzülüyorum biraz acaba gerçekten akıntı mi yoksa suyum mu patladı eğer patladiysa aylar önce suyumun şimdiye kadar kalmamış olması lazım değil mi?
Zeliiiss Gamzeee89 detaylı ultrasonda gördü parlaklığı bu da down sendromu olabilir falan dedi. Bide artık riskli gebelige gideceğim bu duruma üzülüyorum biraz
1994senay Benim ilk gebeliğimde de oğlum için yüksek ihtimal down sendromlu dendi karından su alalım falan filan ben hiçbir test yaptırmadım tercih etmedim şusn 8 yaşında oğlum ve çok şükür hiç bir problemi yok
Zeliiiss Raymalifalitiko perinatplojiye yönlendirdi bide çocuk doktoruna. Perinatplojiye geldim sıra bekliyorum olmadı artık devletten umudumu kesip özel hastaneye devam edicem
bebisini-bekliyor Zeliiiss bende de detaylı da parlaklık görüldü tek başına bir anlam ifade etmiyor dedi perinatoloji doktoru da kendi doktorum da parlaklık +2li test bozuk çıksaydı down ihtimali olabilirdi dediler
Zeliiiss bebisini-bekliyor bekledim sıra gelmedi bir türlü yarın tekrar randevu ayarladım tekrar gidicem
Beyzan Zeliiiss geçmiş testlere bakarak demişsiniz ama sonrasında ikili test temiz çıktı demişsiniz tek başına parlaklık olanlara geçer diye söylüyorlar genelde ama sizin Dr tedbirli davranmak istemiş sanırım öyle düşünün siz güzelce panik olmadan yönlendirdiği Dr lere gidin bence o parlaklık kaybolacak çünkü çok fazla anneye söyleniyor bu burda bile onlarca kişide okudum.
Zeliiiss Beyzan evet temiz çıktığını kendisi de söyledi bakalım gittim ama yarına kaldı işlemler muayene vs