zeyolin Zeynep Hanımcım, eğer pcos tanısı kondu ve kesin ise, maalesef adı üstünde “sendrom” olduğu için “tedavi edildi, geçti bitti” denilemiyor. Ancak desteklerle belirti varsa azaltılabilir vs...
Şunu söyleyebilirim ki herkeste aynı seyreden bir yapı değil bu, kiminde ciddi kıllanma yaparken kiminde adet düzensizliği yapar, kiminde bel göbek çevresi yağlanmaya neden olur. Genellikle sendromu şiddetli seyredenler daha çok zorlanıyor gebe kalmada, kiminin de hiç tedaviye gerek kalmadan çocuğu oluyor.
Size kendimden örnek vereyim, ben de bütün halalarım da ( 5 tane halam var 🙈 ) pcos luyuz, en az çocuğu olan halamın 2 çocuğu var, ben de korunmayı bıraktıktan 9 ay sonra hamile kaldım, destek almadım. Umarım siz de benim gibi güçlük çekmezsiniz.
Sadece pcos um var acaba gebe kalamazmıyım korkusu taşımamaya çalışın, stres çok büyük etken, kendinize güvendiğiniz bir jinekolog seçin ( fazla dr a görünmek her zaman iyi olmayabiliyor, malum her yiğidin yoğurt yiyişi farklı, bazı meslektaşlarım farklı tedaviler ile aynı sonuca ulaşabilir ama bu sizin kafanızı karıştırır ve gereksiz yere güvensizliğe neden olabilir ) ve onun takibinde, gerekirse ilaç desteği alarak sürecinizi tamamlayın derim ben 🙏🏼 Umarım hayırlısıyla en kısa sürede istediğiniz sonucu alırsınız ☺