Trbfkrt33 Merhabalar. 32+2 deyiz su an. Bugün kontrole gittik bebeğin gelişimi için Femur uzunluğu yani FL, baş ve karın çevresine göre biraz geride dedi Dr. 2 haftaya yakın geride.takip edelim dedi. Buna benzer durum yaşayan var mı acaba
2cocuk1kediannesi Boyu genetik olarak ilerliyor olabilir. Sonuçta femur kemiği kişinin tamamiyle boy uzunluğuyla alakalı bir şey. Doktorun özellikle karın çevresi geride değilken femuru sorun edip sizi tedirgin etmesini yadırgadım. Mesela bizde de femur için tam tersi geçerli. Karın ve kafa çevresi haftasıyla uyumlu sayılır bir bir buçuk hafta ileride. Ama baba uzun bizde 1.90 a yakın ben 1.65 im. Büyük oğlumda baba gibi şimdi bu ikinci oğlanda femur kemiği ölçümünde 3 hafta ileride çıkıyor ama yanlışta ölçebilirler doğunca göreceğiz tabi ki. Yani demek istediğim genetik faktörler bunlar bir sorun değil ki. Anlam veremedim bence canınızı sıkmayın. Karın çevresi kafa çevresi normalse hiç canınızı sıkmayın bence. Sağlıkla kavuşun bebeğinize inşallah.
Mom080 Benim kızımızda boyu iki hafta önden gidiyor doktor boy genetik anne baba uzun çocuğunuzun uzun olması gayet normal demişti. Esiniz ve sizin boyunuz nasılsa onu baz alın