11mrv11 Ya anlamıyorum tedaviye neden başlanmıyor 10 aylık evliyim polikistik var deneyin diyip gönderiyorlar sinir olmaya başladım özele gidiyorum bir de. Ya tedaviye başlamak için ne bekleniyor bu kadar anlamıyorum
Dlkhtpgl 11mrv11 canım biliyorum çok zor kafaya takmamak ama Inan polikistik olarak söylüyorum asla umudunu kaybetme. Biz de aşılama catlama vs birçok şey denedik tam tup e geçecektik ki doğal yolla nasip oldu. Şunu aklından çıkarma. Imkansız değil. Zamanı var. Istersen 1 sene dolmadan başlama tedaviye. Mesela ovulasyon testi deneyebilirsin
Minnosunannesiii 11mrv11 canım 1 seneden önce tedaviye başlayınca Allah korusun çok erken başladığın için bu sefer vücut ilaçları kabul etmiyor yani ilerleyen dönemlerde tedavi olamıyorsun çünkü vücut alışmış oluyor ilaçlara yengem 8 sene olmadı doktor en son dedi ya gelip paranı harcama olmaz niye diye ağladı kadın doktor da dedi o kadar erken tedaviye başlamışsın ki bu sefer vücut ilaçlara karşı tepki vermiyor pco çok ileri seviyede biri olarak söylüyorum sana kilo falan varsa önce kilo ver ben 3 yıla yakın bu illete uğraştım olmadı olmadı olmadı sonunda çok şükür rabbim nasip etti
Serpil321 11mrv11 bende polikistik over hastasiydim 1 seneden sonra tedaviye baslanir ilk bi sene normal cunku eger kiloluysan kilo vermeyi dene ben 150 boy 57 kiloydum doktor bana zayifla demisti cunku kiloyuda polistik over yapiyo kilo verince hamile kaldim ilk cocugum asilamayla oldu ikinciside zayifladim hamile kalmisim
Seda_nrr 11mrv11 hiç beklemeyin onları soğan kürü yapın :) bendede vardı pcos aynı zamanda da çikolata kisti.2 yıl bekledim ilk yaptım soğan kürünü 15 gün sonra regl oldum regl bitti bir hafta daha içtim sonra tiksindim o ay hamile kalmışım :)
Seda_nrr 11mrv11 aynı zamanda yapabiliyorsan spor veya yürüyüş yap bol bol pcos için çok faydalı ve eşinle sürekli birliktelik pcosun düşmanı :)
Canan123 Amh değerlerinize falan bakıldı mı? Bende de polilistik var ama değerlerim normalmiş, regl düzensizliğim de yok bana da aynısını yaptılar, bekar arkadaşım var düzenli regl göremiyo ona ilaçlı tedavi başladılar
Kuben 11mrv11 Adetinizin kendi içinde bir düzeni varsa bekliyor doktorlar. Ben ilaçla adet gördüğüm için beklemeye gerek yok dedi başladı. Ama ondan önce gittiğim doktorlar bekleyelim diyordu. 10.ayda başka doktora gittim o tedaviye başladı.
11mrv11 ebruus maşallah. 1.60 boy 56 kiloyum çok kilo sorunum yok bu ay da ovulasyon testini kullandım ay boyunca yumurtlama göremedim
tugce1003 @11mrv11 Önce ovulasyon testi deneyin. Tedaviden daha mantıklı. Hem yumurtlamanız oluyor mu bunu da öğrenmiş olursunuz. Tedaviye gerek kalırsa da dersiniz doktora yumurtlama görüp görmediğinizi. Bende de polikistik over var hemde ağır yani. Çok şükür tedaviye gerek kalmadan oldu. 2 aylık evliyken klomen vermek istedi doktorum. Benim durumumu bekarlıktan beri bildiği için. Kabul etmedim saçma geldi. Çünkü bir zaman sonra da vücut yumurtlama ilaçlarına alışıp kendi kendine yumurtlamayacaktı. O yüzden hiç bulaşmadım çünkü çok erkendi kendim denemek istedim
CansuDRY tugce1003 Ovülasyon testi yumurtlamayı göstermiyor maalesef. Sadece yumurtayı çatlatmak için gereken hormonun yüksek olduğunu, yumurtayı çatlatmaya hazır olduğunu gösteriyor. Benim ovülasyon testlerimde hep kıpkırmızı çift çizgi olurdu adetin 14.günü. Adetlerim de çok düzenliydi ama yumurtlamadan adet oluyormuşum meğer.
Sinem12345 11mrv11 canım bende zayıfım bana da öyle demişti sebze ağırlıklı yemekler yedim düzenli şekilde spor yaptım kas geliştirdim yani 3 ay sonra hamile kaldım sende ilaç tedavisi falan görme hiç spor yap bi dene ondan sonra tedavi yaptır bence ilaçlar bi yeri iyileştirse bi yeri bozuyor bunu unutma
Shnern Soğan suyu yap bende 2 yıl uğraştım klomen çatlatma 5 kere oldum artık ilaçlara tepki vermemeye başladı vücut sonra bıraktım dedim olmayacaksa elden gelir yok yorulmuştum artık sonra bıraktığım ay hamile kaldım yani kafana takma hiç dusue ilişkide çocuk için değilde ne bileyim ilişki için yaşa kafana takma takmadigin aklımda olmadığı bir zaman oluyor . Mesela ben başka bir şey ile aklım takiliydi o ay 2. E kalmışım hiç bilmeden