eddaaaa Amin,teşekkür ederim. Şu an yazdığınız kese boyutuna göre ihmal etmeyip başka doktora da görünmenizi tavsiye ediyorum. Benim kese büyüklüğüm ilk ölçüldüğünde 3 milimdi. Bir hafta sonra 3,6 milim olmuştu ve beta değerim düşüşe geçip, düştüğü değer üzerinden 60-70 oynama yapmaya başlamıştı. Evet doktorlar kese gördükten sonra beta değeri bakmıyorlar. Benim beta değerime baktırma sebebim içime doğması yüzünden olmuştu. Birden gidip beta değerime baktırmıştım. Sonrasında öyle de takip edildi. Bu konuda çok bir bilgim yok ama ikinci hamileliğimdi. Bir bebek ultrasonda bazen 2-3 hafta ilerde bazen 2-3 hafta geride çıkabiliyorsa belki böyle olma ihtimali de vardır diye düşünüyorum. Benim bebeğimin kesesi ciddi anlamda küçüktü ve büyümesi tok denecek kadar azdı. Ama sizinkinde bir haftada 4 günlük büyüme var. Ne kadar güvenseniz de içinizde kalmaması açısından başka bir doktora da göstermenizi tavsiye ederim. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. Doktoruma böyle olan bir hastası olup olmadığını sorduğumda bugüne kadar bir hastam oldu. Kese büyümesi durmuştu sonra birden bire büyümeye başladı demişti. Biz yeteri kadar beklemiştik ve açıkçası kese bozulmuştu. Ama sizin özellikle ikiz gebelik olduğu için başka bir doktora da danışmanız gerektiğini düşünüyorum.