Varikosel için elle muayenede ve ultrason gerekli basta soylemediyse sanmıyorum. İleri hareketlilik bizim daha da düşüktü
Burda @afrasil arkadaşımızla konuştum onun önerdiği bazı şeyler vardı (farkli bir hesabım vardı değiştirdim) esimin sperm hareketliliği için birseylere başladık.
Suan findik fıstık kabak çekirdeği kaju badem gibi kuruyemisleri rondodan geçirip bal ile macun yaptık esim onu tüketiyor ayrica keçiboynuzu özü kullanıyor. Bazi takviyeler var encok önerilen proxeed plus -ben henüz almadim ama arastirmanizda fayda var.
Ben eşime ayrıca zeytinyagi içine kuru incir bekletip yediriyorum hergun.
Bende yiyorum eşime yaptığım şeyleri (ama daha az tüketiyorum mesela inciri o tam yiyor ben çeyrek yada yarim yiyorum)
Ayrica bu ay ovulasyon testine başladım( eğer sizde düzensizlik varsa yumurtlama günü için yardımcı olur)
Bizim İleri hareketlilik 14 iken hamilelik olabilir demisti ben bir prof ile görüştüm bu konu için içiniz rahat olsun . Bu söylediklerim eşinize bir takviye olur kaliteyi arttirir. Ayrica sigara kullanıyorsa cok buyuk etki bırakmasında fayda var. Ramazan sayesinde esim azalttı şükür bu gidişle tamamen bırakması için elimden geleni yapacağım 🙏
Ayrica son 5 ay içinde 2 kez 2 kimyasal gebelik yaşadım yani hamilelik oluştu bizim kalite konusunda sanirim problem var bu yazdıklarımı o yüzden uygulamaya çalışıyoruz.