Eynur_2147 Mrb kızlar Hayırlısıyla kızımız olunca tabi daha cinsiyeti belli değil de eynur ismine karar vermiştik lakin Ey’Nurun İslama Bi anlamı yok die düşünüyorum çünkü benim ve eşimin ilk iki ve üç harfleri birleştirip eynur oldu ve öyle karar vermiştik şimdi kız olsa ve bu ismi koysa sizce bir günahı olurmu Bi fikri olan var mı
buseli07 Eynur_2147 Canım günahı var mıdır onu bilemem de yanlış anlamazsan hiç beğenmedim. Hani şey gibi nüfusta ismi bazen yanlış yazarlar ya onun gibi duruyor hani siz Aynur demişsiniz de onlar Eynur yazmışlar gibi 🙄 Ey’nur gibi gelmiyor yani kulağa. Başka isim araştırmanızı öneririm
Humanur2021 Eynur_2147 Asel’i dusuneblirsn cennette bal ırmağı demek ben çok istiyordum ama cevremde yakın olan bi kaç kişi koyunca vazgeçtim. Güzel bir isim anlamda öyle 🌸🍯
Eynur_2147 buseli07 bizim için sadece anlamamı vardı olmasa simayı da düşündük asel de güzel bakalım daha önümüz de çok zaman var hayırlısı olsn
Didi6 Humanur2021 Asel sadece bal demek. Arapların bala verdikleri ad. Öyle dini bir anlamı yok, Kuran’da geçse de.
[silindi] Didi6 size katılıyorum anlamını iyi araştırmak lazım. Mesela Aleyna da Kuran da geçiyor ama anlamı “ile” demekmiş yani bağlaç. Ya da ecrin koyuyorlar ücret demek anlamı. Sadece Kuran da geçiyor diye isim konulmamalı bence.
Didi6 Humanur2021 Cennetteki ırmakların adları: Kevser - Tesnim - Kafur - Selsebil Bu ırmaklardan 4 farklı şey akıyor: Su - süt - şarap - bal (Arapçası asel) Yani Su ne kadar dini bir isimse, Asel (bal) da okadar dini bir isim.
Askiletotomsu [silindi] zaten Kuran’da geçen isimler koyun değil de anlamı güzel isimleR koyun denmiş efendimiztarafindan
Humanur2021 Didi6 doğrudur dediğim gibi öyle yazıyordu ben baktgmda her kaynak farklı bi bilgi veriyor işte 😊 ♥️