Wishuponastar Süreç nasıl ilerledi? Bahsedebilir misiniz biraz? Ben hiç şekerli içecek seven biri değişimdir zaten. O açıdan açıkçası istemiyorum ama doktoruma da güveniyorum. Eğer ben yapmayalım desem farklı bir süreç izleyeceğiz ama o süreçte doğru olanın bu olduğunu düşündüğünden ben de emin olamadım. Sizler ne yaptınız şeker yüklemesinden sonra kendisini kötü hisseden falan oldu mu?
Momosz Wishuponastar ben yaptirdim can cunki doğum dan sonra sikinti cikarsa doktorlar kabul etmiyo cok tatli bi icecek elmali soda gibi dusun ama sekerli iki dilim baklava gibi
Beyzan Wishuponastar süreç şu şekilde sabah aç karnına kan veriyorsun sonra bir bardak şekerli su içiyorsun kolay içimi olsun diye aromalı olanları var ama bende aroma olmamasına rağmen sorun olmadı direk içtim. Sonra 1 saat sonra ve 2 saat sonra kan verdim ben tek içecek içtim kimi iki sefer içiyor. Sadece aç karnına beklediğim için çok acıktım hemen eve koşup yemek yedim başka bir sıkıntı yaşamadım benim ikinci gebeligim ilkinde yaptırmıştım ama çıkmamisti bu sefer yaptırmasak olur mu zaten bende şeker yok dedim ama dr her gebelik kendi içinde riskler taşır her bebek başkadır dedi yaptırmami istedi ben de güvendim yaptırdm
Tugba2303 Wishuponastar içtiğin şekerli içecekte ki şeker oranı 2 dilim baklavadan daha az :) hamileyken o kadar pastalar börekler yenirken içtiğin içeceğin neden zararlı olacağını düşünüyorsun demişti doktorum :) hamilelikte normalde olmasa bile gizli şekerin olabiliyor oda bebek gelişimine aşırı zararlı ona göre önlem alır beslenirsin Avrupa da şeker yüklemesi zorunlu ben yaptırdım Elmalı gazoz içiyorsun şekerine bakıyorlar hepsi bu
Yanki Wishuponastar canım dünya sağlık örgütü gebelikte şeker yüklemesini tavsiye ediyor. Bence sakın ikileme düşme zaten cok basit bir işlem 😊
Sermec27 depsizoo asıl gebelik sekeri varsa bunu bilmeden devam edersen bebek seker hastası oluyor seker yüklemesinin bebek için hiç bir zararı yok su an sekerim cıktı ve diyet yapıyorum bu dogru bir bilgi değil 🤷♂️ içtiğimiz glukozla bebeğin seker hastası olması arasında bağlantı bile yok ona bakarsak 2 dilim baklavaya es deger bu glukoz o zaman börekler pastalar hamur işleri yiyen ve vücuduna seker yükleyen annelerin bebekleri yüzde yüz seker hastası olması gerekiyor ablam 2 yeğenimde de yaptırdı seker yüklemesi ne ablam ne de cocukları seker hastası oldu cocukları cok sağlıklı su an cok şükür seker yüklemesi anne ve bebek için cok ama cok önemli bir test
SB_ depsizoo aman Allahim kim diyor böyle birşeyi eğer bebeğe zararlı olsa doktorlar yapar mı Aksine gebelik şekerin varsa ve bunu test yaptırarak ögrenmezsen asıl o zaman hem sana hemde bebeğe çok zararı var
SB_ depsizoo ay lütfen böyle şeylere inanmayın doktordan bilgi almadığınız sürece bide karar vermişsiniz yaptırmayacağım diyorsunuz
Asyaerciyes Wishuponastar ben ilk hamileliğimde yaptırmıştım sorun çıkmadı bu seferde sağlık ocağına açlık tokluk şekeri için kan verdim çok şükür yine sorun çıkmadı doktoruma götürdüm sonuçları oda tahlillerin güzel istersen yapalım ama gerek yok dedi sizde kan verebilirsiniz açlık tokluk
svdmm16 Askiletotomsu kesin tabiki bu arkadaş 6 yıl tıp okumus hatta kendini tıpa adamış proflardan bile daha iyi biliyor doktorlar kim ya herkes doktoruna söylesinde bir daha şeker yüklemesi yaptırmasın bilmiyorlar cok cahil bu doktorlar ya
Sonfeyz depsizoo ilk gebeligimde şeker yuklemesi yaptirdi doktorum. 180 sınırdı 188 cikmisti diyetisyene gittim bir kez sonra kendi kafama gore saglikli beslendim normal dogum yaptim bir sorun yasamadim. Ayni doktorum bu gebeligimde sadece aclik tokluk ölçtü sorun cikmadi tatli hamur isi vs yemeyin dedi zaten dikkat ediyorum dedim. Belki yine sinirin uzerinde cikacakti seker varmis gibi dikkatli besleniyorum. İnsallah yine bebegimde sorun olmaz ve normal dogum olur
Ayse2011 Wishuponastar benim doktor bişey içirmek yerine sabah akşam şekerini ölçtürüyor. Açlık tokluk olarak.
Newanne Benim de açlık tokluk kanı verip şekerime bakıldı, aynı zamanda geçmişe dönük 3 aylık şekerde ölçüldü değerler normal seviyedeydi ve doktorum gerek görmedi şeker yüklemesine. Eğer normal dışında olsa yaptıracaktım tabiki
Ayse2011 Askiletotomsu vallahi hiç öyle şart koşması yok gerek gördügü herşeye bir çözüm buluyor saolsun 🙏🏼
depsizoo SB_ evet bazı şeyleri insanlar doktorlardan daha iyi biliyor beni linçlemenize gerek yok ben duyduğumu söyledim ve bir doktora gittiğiniz zaman neden sinir oluyosunuz o zaman olmayın doktordan daha mı iyi bileceksiniz sonuçta :)