brglazgn Daha önce de konu açtım yazan olmadı. Mega siterna magna nedir? Bebeğimin kafası olması gerekenden büyükmüş elips şeklinde olduğunu söyledi doktor çok endişeliyim büyük hastaneye randevu aldım başına böyle bir şey gelen var mı ? Gerçekten çok korkuyorum 30. Haftamdayım
deletedmom28 brglazgn cnm o bi sorun değil diye biliyorum yani rahatsızlık fln değil görülebilrmiş.Düzeliyo sanırım doğumdan sonra 🙏
Duyguynrky brglazgn canım bildiğim kadarıyla sıkıntı değil koca kafalı olcak ense kısmı 😇 tek başına hastalık belirtisi değil sıkıntı yapma kendine
Mus-sak brglazgn Doktor Seni Rahatlatacak Açıklama Yapmadı Mı ?? Keşke Benim İçim Rahat Değil Süreci Bana Anlatın. Deseydin 😕 ,, Hiç Görmedim Böyle Bir Durum Yaşayan Fakat Ciddi Bir Sıkıntı Olsa Doktor Açıklardı Diye Düşünüyorum ..
brglazgn deletedmom30 sorma ya kaynana görümce olsa konu dolardı konu. İnsan gerçekten ihtiyacı olunca cevap bile vermiyorlar
brglazgn deletedmom28 çok korktum gerçekten ya inşallah bir şeyi yoktur bebeğimin doktor da bir şey demedi iyice endişelendim 😭
deletedmom28 brglazgn yok canım ya bi kaç kişiden daha duydum düzeliyomuş o.Yani inşallah ben doğru biliyorumdur doktorunu sıkıştır da kötü bişi diyeceğini sanmıyorum inşallah 🙏🙏🙏
deletedmom30 brglazgn korkma canım birşeyi yoktur inşallah benim bir bileğim yok olsa seni bilgilendiririm
burcutet Ne kadar kötü gözle yaklaşmışsınız arkadaş çok spesifik bir şeyden bahsediyor 34 yıllık hayatımda ilk defa duyuyorum kafadan atma cevaplar verip niye ortalık bulandırsın insanlar herkesin kayananası var ama herkesin bebeğinde böyle bir rahatsızlık yok. İnşallah ciddi birşey değildir en doğru cevabı da doktorunuz verir.
brglazgn burcutet sorun bir tek bana yazılmaması değil elbette herkes konuşacak ama farkında mısınız bilmiyorum da ihtiyacı olan insanlar konu açtığında yorum yapılmıyor bir çok insan yaşıyor bunu. Ama ne zaman girsem kaynana konusu muhakkak oluyor. Herkes zaten bilen biri varsa diye yazıyor ummadık taş baş yarar hesabı yani
brglazgn deletedmom30 internetten araştırdım da sadece doktorların yazdıkları var bunu yaşayan var mı onu merak ediyorum teşekkür ederim 🤗
burcutet deletedmom28 Cevap yazılmamış diye kaynana muhabbeti olsa yazardınız vs yazılmış ya ona diyorum. Bilsem keşke de bir cevap yazabilsem içini rahatlatsam ama bilmiyorum işte nedir ne değildir. Her cevap yazmayan kaynana muhabbetine yazıp buraya yazmayan değil yani
Duamm brglazgn al bendende okadar 2kişi ya milyonlarca insandan kaç kez post açmışsam son 1haftadır sadece 3 beş kişi cevaplıyo bide kavgalı postlar yorum geldikce yenileniyo bizimkiler görünmüyo uçup gdiyo millet burda birbiriyle laf yarıştırmakla meşgul
deletedmom28 burcutet hm anladım canım yani haklısın duyulduk bişi değil pek ama arkadaşın demek istediği önemli konular altta kalıyo bazen kimse görmüyo yani bilmeyip yazmadığından değil de görmediğinden sanırım öbür muhabbetler üste çıkıyo genelde
deletedmom30 brglazgn vardır belki bir sürü bayan var bilgisi olan cevap verse keşke ne güzel herkesin işi görülür ama doktorlar görüşse idin keşke daha sağlıklı olmaz mıydı canım
brglazgn deletedmom30 görüştüm canım bugün sadece büyük olduğunu kafasının yuvarlak olması gerekirken uzun olduğunu söyledi doktor neden olur dedim büyük hastaneye gideceksin dedi genetik olur yine de gitmen kontrol altında olman lazım dedi ister istemez de endişelendim 2 gün sonra büyük hastaneye gitcem o güne kadar yerim herhalde kendi kendimi 😑
Enesefe Mega Sisterna Magna Paylaş İçeriğimize Destek Olun Mega Sisterna Magna Nedir? Kafatasının boyuna yakın olan arka bölümünde, beyinciğin alt ve arka kısmında bulunan yapıya sisterna magna adı verilir. Bu bölümde beyin omurilik sıvısı yer alır. Sisterna bölümü bazı kişilerde olması gerekenden daha büyüktür. Bu durumda olan kişilere konan tanı mega sisterna magna olmaktadır. Mega sisterna magna kafatasının içerisinde posterior fossa bölümünün gelişimiyle ilgili bir durumdur. Bu bölge yapısal olarak da vermis ile serebellar hemisferler bölümünden etkilenmektedir. Bir kişide mega sisterna magnadan söz edebilmek için sisterna magna bölümünün 10 mmden daha geniş olması gerekir. Mega Sisterna Magna ve Psikoloji İlişkisi Aslında çok uzun yıllardır yapılan onlarca araştırmaya rağmen mega sisterna magnanın doğası tam olarak bilinemiyor. Fakat psikoloji ile doğrudan ilişkili olduğu klinik bulgular ile de saptanmıştır. Bilinmesi gereken en önemli husus mega sisterna magnanın bir hastalık ya da gelişim bozukluğu olmadığıdır. Son derece normal kabul edilmektedir. Ancak bazı rahatsızlıklar ya da gelişme bozuklukları ile birlikte ortaya çıktığında problem olarak nitelendirilir. Örneğin trizomi 18 kromozom anomalisi ile mega sisterna magna birlikte görüldüğünde bu durum bir sorun olarak değerlendirilir. Mega Sisterna Magna Tanısı Nasıl Konur? Yapılan ultrason görüntülemesi ile mega sisterna magna teşhisi kolaylıkla konabilir. Ultrasonografide mega sisterna magna teşhisi konduğunda ayırıcı tanı için MRG görüntülemesine de gereksinim duyulacaktır. Bunun nedeni mega sisterna magnanın bazı farklı rahatsızlıklar ya da gelişim gerilikleri, kromozom anomalileri ile birlikte de görülebildiğidir. Bu nedenle diğer tanılara dair şüphelerin araştırılması için ayırıcı tetkikler de devreye girer. Mega Sisterna Magna Hangi Şüpheleri Doğurur? Koroid pleksus kisti Kalp anomalileri El ve ayak anomalileri Omfalosel Dandy Walker sendromu Erken beyin gelişimi Araknoid kist Galen ven bozukluğu Çeşitli kromozom bozuklukları Mega Sisterna Magna Görülme Sıklığı Toplumda mega sisterna magna görülme sıklığı sadece % 1 civarındadır. Hem kadınlarda hem de erkeklerde görülebilir. Anne karnında kız ve erkek fetuslarda mega sisterna magna olması durumunda ek bir anomaliye rastlanmayabilir. İzole olgular bulunmadığından klinik anlamda da bir etki söz konusu olmaz. Fakat özellikle trizomi 18 ile beraber görüldüğünde dikkat çeken bulgulara rastlanabilir. Erkek bebeklerde mega sisterna magna ve trizomi 18’in birlikte görülme olasılığı bir miktar daha yüksektir. Mega Sisterna Magna Tehlikeli mi? Tek başına görülen mega sisterna magna hiçbir tehlike arz etmez. Zira daha önce de belirttiğimiz gibi tek başına bu durum bir hastalık ya da anomali olarak kabul edilmez. Fakat beraberinde görülebilecek rahatsızlıklar, gelişme bozuklukları ve kromozom bozuklukları durumunda bir tehlikeden söz edilebilir. Anne karnında mega sisterna magna tanısı konması halinde herhangi bir müdahaleye gerek duyulmaz. Fakat bu durum diğer şüpheleri de doğurduğundan, bebeğin anne karnındaki gelişiminin yakından takip edilmesi gereki
brglazgn Enesefe çok teşekkür ederim canım bir çoğunu okudum bu yazının buraya yazmadan önce 🤗 inşallah diğer bulgular çıkmaz rabbim kimsenin başına vermesin şu endişeyi
deletedmom30 brglazgn aman Allah korusun canım bu haftaya kadar gark edememiş mi ben çoğu doktora inanmıyorum beni de kaç defa korkuttular doğuracak oldum işte dua et bol bol Allah’a tevekkül allahtan
burcutet brglazgn Nerede yaşıyorsunuz? Başka bir hastanede başka bir domtora daha görünme şansınız var mı? Çok kişiden doktor yorumları ve ultrason makinaları yüzünden boş yere endişe yaşadıklarını duydum ikinci bir görüşle teyit etmek faydalı gibi geldi bana.