Up uzuun anlatım için kusura bakmayın lütfen :(
Prensesim 09.04 tarihinde doğdu, ilk günün heyecanıyla neden yazmazlarki diye düşünürdüm hep paylasanları şimdi çok hak veriyorum mümkün olmuyor ☺️
Sıkıntılı bir gebelik süreci yaşadım düşük tehlikesiyle 2.5 aylıkken serklaj oldum (normal doğuma karar verilip 34 haftalıkken dikiş alındı), 26 haftalıkken baş asağı dogum pozisyonu alan prensesim erken doğum riskiyle annesinin yüreğini agzına getirdi, derken birde son aylarda el ayak kaşıntısıyla ortaya çıkan gebelik kolestazı… Gelelim büyük güne😍 Doğumdan iki hafta önce şeffaf yumurtaakı gibi akıntım gelmişti nişan olabilir diye düşündüm ama sıfır sancı, hiç yalancı sancım olmadı bu iki haftalık sürecte.09.04 Sabah saat 9 gibi uyuyormuydum uyanık mıydım tam hatırlamıyorum ılık bişey aktı hemen kalktım suyum geldi eşim işe gideli 30 dk olmustu aradım hemen. O gelene kadar heyecandan titreye titreye duşumu aldım.Hala su çok fazla geliyordu ama sıfır sancı, eşim geldi 30 dk içinde çıktık hastaneye vardık 1 saatte hastanede bekledik. Doktor 3 4 cm açıklık oldugunu söyledi şok oldum ağrın olmus ama hissetmemişsin dedi hiç olmadı gercekten.Hemen odaya aldılar suni sancı verdiler, agrılı ama çok abartılacak kadar kötü değil suni sancı ki bebeğin strese girmemesi hemen dogum baslaması için çokk önemli. 7 cm açıklık oldu ve dogumhaneye gectik, dogumhanede baska bir odaya 8 9 cm açıklık için suni sancı ve açmaya devam ettiler.burada 3 kere ıkındım diye hatırlıyorum bebeğim taşikardi olmus herseye rağmen strese girmiş ben bunu çok fazla suyum aktıgına yordum.oksijen taktılar derin derin nefes al ve son bi kez ıkın gelecek dediler. Eşim yanımdaydı arkadan donakalmıs çaresizce izliyor:)sonunda 8 9 cm açıklıkla çatala aldılar az kesiyle 4. ıkınmamda kaydı geldi boncuk kızım, 38+5 49 cm 3030 gram doğdu.Kordonla çıkışını, Kordonu kesmelerini göremedim kıyafetsiz vermediler direkt cocuk doktoru aldı sanırım strese girdiğinden ilk muayenesini yapmak istedi. Dogum Fotografcısı tutmustum her anı çekecekti ama doktorum onuda esimide kovaladı çatala almadan önce hastanenin anlasmalı fotografcısı olmasına ragmen:) Bebeğim dogduktan sonra girdiler.Doğum 30 dakika sürmüş kolay oldu dedi doktorum.Bunların hepsini spora cinsel ilişkiye yürüyüşe borclu değilim 😀cünkü bunların hepsi hamileliğimin basından beri yasaktı dikkat etmem gerekiyordu.duaya borcluyum🤲🏻bolbol dua ettim ve son 3 hafta günde 4 5 tane hurma yedim ve ahududu cayı içtim.Ve son hafta sadece 2 günde 1 yürüdük 1 saat kadar. Bugün 9 günlüğüz kanuyusmazlıgından dolayı sarılık olma riskimiz vardı geçen hafta sarılık olduk:( birgün hastanede yattık, gecen hafta ışık gördü bebeğim.Normal seviyeye düştü annesütü sagıyorum 7. gün geldi sütüm. ememiyor malesef kızım,benim memeuclarım baya büyük kızımın agzı küçük :) bikaç hafta daha gecmesi lazımmıs sadece biberonla yedirmeden önce 15 dk zorlada olsa veriyorum memeyi ememiyor agzında tutuyor.doktor normal suanlık dedi.sütsagma lansinoh tekli elektrkli aldık çok memnun kaldım aklınzda olsun. Hiç birşey için asla stres yapmayın akışına bırakın ve bol bol dua edin inancınızı asla yitirmeyin ‘bebeğinizi Allah’a emanet edin’ herşeyin hayırlısıyla en güzeli olacaktır.Herşeye değindim aşırı uzun oldu kusura bakmayın..
Okuduğunuz için çok teşekkür ederim 3 ıkınmada kolay doğumlar dilerim tatlışlar 😘🤗💖