Zumra12345 3 gün düzensiz sancılarım oldu onlar sol taraf sezeryan dikişimin olduğu yerden bıçak saplanır gibi girdi karnımın üstüne tırmandı ağrı 15-20 sn likti onlar nişan geleceği gece daha bi uzamıştı sancı süresi 30 ları buluyordu sanki uykudan uyandırdı beni sancısı ama dayanılmayacak gibi değildi iyiydi yaninişan geldikten sonra şak sancı azaldı dedim noluyo gece kaç kere giren sancı şimdi girmiyor ara ara düzensiz geldi sancı açıkcası umudu kesmiş gibi olmuştum ama sonra yavaş yavaş düzene girdi gece sürekli kasılma sayarı açıp baktım kaydettim sancıları be sürelerini nişan geldikten 24 saat sonra yani bu sabah sancılarım 10 dk da 1 e düşünce yola çıktık mesafemiz vardı bir saat kadar hastaneye geldik 2-3 gün yoklayan yalancı sancılar ve gece artık düzenli sancılara dayanmışken muayenede 2-3 cm anca açıklık vardı dedim bu ne bu kadarcık mı 10 da yatış yaptık hastaneye sonra öğlene kadar çok yavaş açılma oldu az moralim bozulmadı değil 4 cm oldu öğlen daha bu kadar ilerlemişken sakın pes etme diye telkinde bulundum zorladı tabiki ama hep sezeryandan sonraki bir haftayı düşündüm bak dedim o zaman da çok ağrın oldu lavabo ihtiyacını bile zor gördün kolay olmadı dayan 4 cm den sonrası zorladı tabi ama dayanmaya çalıştım işte evdeki oğlumu düşündüm eşim çok yardımcı oldu sancı girdiğinde popomun arka kısmına masaj yaptırdım bastırttım youtubede videolar var çok işe yaradı hatta ilaç gibi geldi onu yapmasa dayanamazsın kesinlikle 4 cm den sonra suni sancı verdiler çok az veriyoruz dediler ama aradaki sancı mesafesi çok kısalmıştı plates topuna oturdum o eşimin masajı kadar rahatlatmadı sancı girdiğinde yatağa dayanıp kuyruk sokumunun üstünden popoya doğru elinin ayasıyla bastırdı iki popomu birbirine yaklaştırdı acayip iyi geldi sonra banyoda bi 4 cm olmadan önce belime sıcak su tutmuştum bide sancılar sıklaşınca klozete oturdum orda rahmime bacaklarıma belime uzun süre su tuttum sıcak su o çok çok hızlandırdı açılmayı doktor bi baktı 7-8 cm açılma hastanede kesinlikle yürüyüş yapamadım ameliyat önlüğü kısaydı tesettürüyüm ben odadan bile çıkamadım ama odada bile süreci yönettiğime inanıyorum 7-8 cm den sonra pik nokta yaşadım iğne yaptılar popodan doktor baya eliyle açıklığa bakarken uyardı Rahmi bide sabah 3-4 cm ken erkenden suyumu boşaltmıştı doktor çok isteklisin dedi bağırarak kesinlikle efor sarfetmedim lazım olacak enerjim dedim hep 8 cm de doğuma alıyoruz dedi ben şok gittik doğum haneye doktor ne dediyse onu yaptım sancın gelince ıkın dedi kakamı yapıyormuş gibi düşündüm hep kesinlikle ıkınırken yarıda kesmeyin hep daha bi fazla yapacağım diye uzatın süreci erkek doktorun biri karnıma bastırdı ama zorlanmadım o esna da da daha iyi oldu hatta bebişim zayıftı benim 2850 gr doğdu bunu biliyordum kilo aldırmak için uğraşmadım hiç zayıf olursa kolay olur düşüncesi vardı doktora ssvd yapmazsanız diye az yedim yemek dedim ssvd adayları daha bilinçlı oluyor dedi zor evet ama imkansız değil şöyle düşününce sezeryan daha zor 7-8 cm de pik noktasındayken eşime durmak sızın masaj yaptırdım o olmasa başaramazdım diyorum ailem uzakta benim eşimin annesi başıma gelebilir di ama iyiki iyiki eşim gelmiş onun elleri güç verdi doğuma da girsin istedim girdi ama yarısında dışarı çıkmış gözlerimi açmadığımdan görmemiştim ben doğum olunca girdi tekrar içeri bu kadar benim hikayem gerçekten isteyen yanında destekçisi olan yapar hemde çok güzel yapar bağırıp çağırmayın sürece odaklanın her sancı bebeğinize ulaştıracağını düşünün şükür çok şükür çektim hep rabbi yesir velatu asr duasını okudum her sancıda sayı saydım öyle varsa sorunuz cevaplarım öğlen lağman yaptırttım ben doğumda sıkıntı olmasın diye sabah kahvaltı yapmamıştım hastaneye girince söyledim sulu bişeyler getirdiler yedim sonrasında lağman yaptırdım bi kaç saat sonra kafamda rahattı enerjimde yerindeydi