Nesibe92 Hastaneden geldik simdi 37+2 yiz 2.764 gr olmus oglum doktorum catın dar ben sezeryan öneririm sen ne dusunuyosun dedi cok kararsiz kaldim eger sezeryan dersem 24ünden sonrasi icin sezeryan yapicak ama normal dersem bekliycek mecburen ne yapmaliyim bana akil verin lutfen beynim döndü resmen
Beyzan Nesibe92 biz sizin çatinizi bebeğin pozisyonunu ve sizin başka sağlık durumunuzu vs bilmiyoruz ki illa normal doğum için ısrar edin desek uzaktan bebeğin koku bacağı takılsa daha mı iyi Allah korusun eğer doktorunuza güvenmiyorsaniz başka bir doktora gidin. Önemli olan doğum şekli değil sağlıkla kavuşmak ben 39+5 de son dk Sezaryen oldum çok şükür bir sıkıntı yaşamadım şimdi ikinci gebeliğim ve ssvd istiyorum yani her anne her bebek kendine özel doktorunuza ve iç güdülerinize güvenin. Sağlıkla kucağıniza alırsınız inşallah 🌸
Aysun1983 Nesibe92 ben bu doktorlara da anlam veremiyorum madem çatın dar sezeryan öneririm sen ne düşünüyorsun demesi bana çok saçma geliyor çatı darsa eğer nasıl normal olacak direk sezeryan demeleri gerekmiyor mu 🙄
Nesibe92 Beyzali benimde aklima yatan sezeryan ama cevremdekilee aman sezeryan olma normal dogum en sagliklisi falan iyice aklimi bulandiriyorlar
Gmommysboy Beyzali bu konuyu çok merak ediyorum bana sezeryan derler diye korkuyorum mesela ama sağlıkçı olarak onu tavsiye etmişsiniz nedeni nedit acaba? Beni çok korkutuyor o ameliyat hali
Hilallllalby Beyzali merhaba sebebi nedir acaba haftaya çatı muayenem var fikirlerinizi merak ediyorum bi sağlıkçı olarak
Nesibe92 Beyzan tabiki orasi oylede dogum sekli konusunda sende kararini ver haftaya konusalim deyince telas yaptim hani belki daha once dogum yapanlar olmustur sezeryandanda normaldende suan bianda korkmaya basladim hangisi daha iyidir daha sagliklidr kararsiz oldugim icin fikir almak istedim tesekkur ederim iyi dilekleriniz icinde
Ceyo93 Doktorunuz keyfi sezeryan dememiş bence doktorunuzu dinleyin sizin durumunuzu bizlerden daha iyi bilip değerlendirir sonuçta
Nesibe92 Aysun1983 iste bende ona anlam veremedim ben sezeryan diyorum normal diye direten cok oluyor sen iyice bi dusun ona gore yol izleyelim dedi
Susamtanem2 Aysun1983 aynısını ben düşündüm devlette bana da çatın üstten basık dediler ama acilmam sancım yokken doğumu başlattılar Normal yapamazsın demediler eğer bı sorun vara bu annenin kararına bırakılacak bı durum değil
Nesibe92 Hafise doktor direkt sezeryan dese zaten sormam ikisi arasinda dusun dedi o yuzden sordum bu sekilde bisey yasayan varmi diye
Gglhtrk Nesibe92 Canım soylemiş zaten sezaryen daha sağlıklı olur diye.Daha önce boyle durumlarda sorun yaşamış hastaları ile belli ki ondan soylemiş sana donradan sorun. Yaşamamak için .
Hafise Nesibe92 tamam da doktora kalsa sezaryen yapacak ama dogurabilirimm dersen canın daha cok yanacak dikişin olacak çatın dar demek istemiş zorlamaya gerek yok riske de atılmaz bu durum
Aysun1983 bagdat evet çocuğun kilosu ve pozisyonuna göre de önemli ama çatı dedikleri doğum kanalı değil mi çocuğun kilosu az da olsa dar alan olunca doğum yapamayan yapamıyor allah herkese hayırlı doğumlar nasip etsin
Gglhtrk Nesibe92 Canım çevrendekileri boşver eğer içine sinmiyorsa bir doktordan daha görüş al ve kararını ver.Ne bilecek çevrendekiler onlra ne yahu
Nesibe92 Gglhtrk evet evet canim ben sezeryan dedigim halde normal diye direten son anda tekrar sezeryan olsun diye ugrasan cok hastam oldu o sekilse olsun istemem dedi
Mervekkd Nesibe92 canım bende 37+1′im. Dün benimde çatı muayenem vardı çatım dar benimde. Ebe bana normal doğum çok zor bebeğinde kilolu dedi. benim dün 3200dü bebeğimin kilosu eğer bebeğin kilosu 4e yaklaşırsa normale kadar bebekte senin sağlığında riske girebilir dedi. Ben ebenin görüşünü istedim o da bana ben olsam sezeryan derdim bebeğin daha dönmemiş dedi. Bende sezeryan karar verdim. Bana da ayın 24ünden sonraya gün verecek.
Seferiyehatun Nesibe92 banada aynısını dediler. Eşim tutdurdu normal olsun diye, 24 saat suni sancı çektim en son suyum geldi bebegin kalp atışı zayıfladı acil aldılar sezeryana, 41+3 te doğdu. Başka doktora daha gidin eğer oda aynını derse sezeryan olun bence
SultanKobak Nesibe92 eğer çatın darsa hiç riske atma sezaryen olmanı öneririm. Aynı durumu yaşadım doktorum istersen beklerim ama çok zor risk alma söz konusu hayatınız olabilir demişti hemen ertesi gün sezaryen oldum çok şükür 🙏