Busraderecam Emel38 baktımda daha değişik isim olsun istiyorum bazen Kuran’da geçen değişik anlamlı isimler oluyor
seyram Merhaba ben toprak koyacaktım sadece oğlumun ismini. Ama geçen hafta bir rüya gördüm. Uçsuz bucaksız bir koridorda yankılanan bir ses bana çocuğuna kuranı kerim de geçen bir isim koy diyordu. Başlarda aklımda yusuf ismi de vardı. Şimdi de adını TOPRAK YUSUF koyucaz inşallah 🙏🙂 başıma gelen bir şeyi paylaşmak istedim.
Busraderecam seyram seyram ne güzel olmuş 🥰çok güzel isim yusufta benim yeğenimin ismi bende Ali istiyorum ikinci ismini 🥰
Hmyracan Busraderecam Ahlas ismi Sad suresinde geçiyor anlamı da çok güzel. Temiz yürekli iyi ahlaklı iyi niyetli demek. Başka anlamları da var bakabilirsiniz.
Sadece_anne Busraderecam Eşimin bir arkadaşı oğluna “asır” ismini koydu. Kuranda bir sure adi asr suresi. Yani zaman demek vel asr der hatta asra yani zamana yemin olsun diye baslar. Beni etkiledi hoş gelmişti fikir olur belki
Rosezeynep https://m.sabah.com.tr/galeri/yasam/kuranda-gecen-erkek-isimleri-duyulmamis-kuranda-gecen-erkek-bebek-isimleri-1599732272/2 Buraya bakın ☺️
Zeyneep7 İnstagramda bir hesap var takipçisi çok onlar da karan liva koyacaklar Kuranda geçiyor muş ne kadar doğru yanlış bilemem
Sed22-09 Busraderecam saim efe koyucaz canım bizde saim Müslümanlarda oruç tutan erkeklere denirmiş aynı zamanda eşimin babasının ismi 4 yaşındayken vefat etmiş babası hatırlamıyor hep ismini koymak isterdi anlamıda çok hoşuma gitti Saim efe olacak :)
mrveyvz Busraderecam Ali Safa koyucaz biz inşaallah 😊 Safa Mekke’de bulunan sa’y yapılan tepelerden birisi. Safa Merve tepesi diye duymuşsunuzdur daha önce. Anlamıda gönül ferahlığı veya rahatlığı olarak geçiyor. Kur’an-ı Kerim’de Bakara Suresi’nde görebilirsiniz 😊
mavileylaa Busraderecam Eğer oğlum olsaydı Ali Bera koyacaktık ama kızımız olacak hayırlısıyla. Ama Duha ismi çok hoşuma gider,Kuran da sure ismi.
buiyimi Busraderecam hamza ömer abdullah zeyd zeydan. Kuranda geçmiyor ama yinede önermek istedim ☺️ oğlum olsa ibrahim koyacaktım kızım oluyor