Minicikkiz şöyle söyleyeyim gebeliğimin 3. Haftasından beri takipli hastasıyım. İlk üç ayımda randevu bulmakta hiç zorlanmıyordum. Ancak doktorların ayrılması sebebiyle inanılmaz bir yük bindi. Hastanede en çok tercih edilen doktor oldu. Ben şu an iki haftaya zor randevu buluyorum. Hangi gün gittiniz bilmiyorum ama takipli olduğumuz için bizimde acil durumlarımız olabiliyor mesela ben iki hafta önce cuma kanamalı olarak gittim geçen hafta 3 gün yine bu hafta 3 gün yine hepsi de randevusuz ve ona yük olarak. Bu aralar yoğunluğu o kadar fazla ki salı günü beni sabah gördü. Saat dört gibi tekrar çağırdı odaya girmem 16.45′i buldu. Çünkü kadın doğumdan, polikliniğe ordan servise. Ben anlayabiliyorum, öğretmen olarak 12 saat üst üste derse girince benim bile üslubum bozuluyordu, sertleşiyordum. Şu zamana kadar hiç terslemedi hatta dakikalarca anlattı ama diyorum ya son zamanlarda aşırı bir yük var yeni doktorların gelmesiyle azalacağını umuyorum. Üç gün hastanede yatmış biri olarak servisteyken yanıma gelemese bile hemşireden takibimi yaprak haber yolluyordu. Çıkarken bir saat öncesine kontrol etmesine rağmen bir isteğin veya şikayetin var mı diyerek veda etti gecenin 11′inde. Bilmiyorum ben başından beri güven konusunda sağlam bir temel oluşturdum aramızda. O yüzden şu an sert bile konuşsa onun o naif ve yumuşak halini bildiğim için zor gelmiyor. Ultrasonda hangi doktor doğrultur mesela, bana çok merhametli geliyor bilmiyorum.